Hoog Catharijne organiseert activiteiten rondom start Vuelta Hoog Catharijne organiseert activiteiten rondom start Vuelta

Hoog Catharijne organiseert activiteiten rondom start Vuelta

Hoog Catharijne organiseert activiteiten rondom start Vuelta
In Hoog Catharijne worden de komende tijd activiteiten georganiseerd in het kader van de start van de Vuelta, die op 18, 19 en 20 augustus in Utrecht plaatsvindt. Op 18 augustus is er van alles te doen rondom de presentatie van de wielerploegen, in de weken daarvoor wordt voor kinderen een parcours in het winkelcentrum uitgezet. 

In Hoog Catharijne worden de komende tijd activiteiten georganiseerd in het kader van de start van de Vuelta, die op 18, 19 en 20 augustus in Utrecht plaatsvindt. Op 18 augustus is er van alles te doen rondom de presentatie van de wielerploegen, in de weken daarvoor wordt voor kinderen een parcours in het winkelcentrum uitgezet. 

Het winkelcentrum wordt in de aanloop naar en tijdens de Vuelta passend aangekleed. Op 18 augustus beginnen vanaf 16.00 uur in het winkelcentrum de activiteiten rondom de ploegenpresentatie. Er is een dj aanwezig, en hosts delen Vuelta / Hoog Catharijne bandjes en speciale bekers uit. Met de bekers kun je voor een euro een warme drank halen in bij Bread & Co in de Stadskamer. Ook op 19 augustus worden er in de middag tot 16.00 uur bekers uitgedeeld.

Ploegenpresentatie

De presentatie van de 23 deelnemende teams vindt om 18.00 uur plaats op het Vredenburg. De wielrenners fietsen daar één-voor-één naartoe, beginnend bij de Stadskamer van Hoog Catharijne en daarna door het winkelcentrum naar het plein. Nadat de ploegen op het podium aan het publiek zijn voorgesteld, stappen ze in een boot en varen ze een rondje over de singel.

Op 4 en 11 augustus wordt er voor kinderen een parcours uitgezet in de Stijlkamer. Vanaf 15.00 tot 20.00 uur kunnen zij rondjes rijden en daarmee zijn ook prijzen te winnen.

De zogehete ‘Stijlkamer’. Foto DUIC / Robert Oosterbroek

10 Reacties

Reageren
 1. Don

  Toepasselijk net nu er een fietsverbod is afgekondigd in het centrum. Mooie stadspromotie voor utrecht fietsstad een handhaver die alle Vuelta deelnemers op de bon slingert.

 2. JdV

  Activiteiten in Utrecht die vervuiling of overlast veroorzaken zouden volgens een aantal partijen geen vergunning moeten krijgen. De millieubelasting en overlast van de Vuelta maken dit een hele geschikte kandidaat om een vergunning te weigeren. Maar eens kijken of men dat durft of dat het alleen geldt voor bepaalde groepen die niet op de betreffende partijen stemmen.

 3. G. de Vries

  ” De wielrenners fietsen daar één-voor-één naartoe, beginnend bij de Stadskamer van Hoog Catharijne en daarna door het winkelcentrum naar het plein”
  Utereg mijn stadtie kan zo mooi zijn. Maar nee hoor je laat die wielrenners door een HC-betonroute naar het Vreeburg fietsen!

 4. Kaat

  Wat als de boeren zooi dumpen op het parcours? Kan nog leuk worden dan.

 5. GeeWee

  Uitdelen van gratis bandjes en plastic bekers. Wat heeft Klepierre de tijdgeest slecht begrepen. Minder minder minder plastic meuk alsjeblieft.

 6. W

  Jammer van presentatie op het Vredenburg!
  De presentatie van de Tourrenners Tour de France over het water in die bootjes was uniek! Ook voor de toeschouwers! Ruimte in overvloed en vooral sfeervol met al dat groen!

 7. R

  Beste JdV, zover ik weet veroorzaken wielrenners die door de stad fietsen of met bootjes (vast elektrisch) over de singel varen geen vervuiling of overlast.
  Daarnaast is het speculatief om te suggereren dat bepaalde groepen worden voorgetrokken omdat ze wel/niet op een partij stemmen. Laatste keer dat ik ging stemmen was de stem individueel en niet per groep.

  Vlees eten en autorijden is wel milieubelastend en overlastgevend. Zullen we dat dan in Utrecht afschaffen?

 8. JdV

  @R: De vuelta is een grote reclamekaravaan van diesel auto’s, grote hoeveelheden plastic en papier dat op straat terecht komt, geluidsoverlast door muziek en versterkt geluid, wegomleggingen en afsluitingen die extra verkeerskilometers noodzakelijk maken met de bjjbehorende extra vervuiling. Lijkt me prima om daar geen vergunning voor te verlenen. De schaalgrootte is vele malen die van een klein paardenevenement op de maliebaan dat volgens sommige partijen verboden moest worden op basis van exact diezelfde argumenten. Maar hypocrisie past wel in Utrecht begrijp ik.

 9. Koel Hoofd

  @Kaat
  Geen stress.
  De kans is groter dat er een paar loslopende eenden op het parcours neerdalen dan dat de boeren er zooi op zullen dumpen.
  Boeren hebben wel iets beters te doen dan zich bezig te houden met mensen die helemaal niets kunnen behalve hard op de pedalen trappen.

 10. R

  @JdV: Dit artikel gaat niet over de Vuelta zelf maar over de ploegenpresentatie… Daarnaast beantwoord je mijn punten niet maar maak je liever je eigen punt.

  Overigens is de positieve impact (op bijv. gezondheid) van de ploegenpresentatie en van de Vuelta VELE malen groter dan dat paardenevent. Dat jij daardoor even niet met je auto of fiets rechtstreeks naar je bestemming kan gaan is een klein offer en hoort bij wonen in een stad.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).