Hotel Rotsoord wordt lowbudget en voor jongeren en studenten | De Utrechtse Internet Courant Hotel Rotsoord wordt lowbudget en voor jongeren en studenten | De Utrechtse Internet Courant

Hotel Rotsoord wordt lowbudget en voor jongeren en studenten

Hotel Rotsoord wordt lowbudget en voor jongeren en studenten
Het gebouw op de Helling dat plaats moet gaan maken voor een hotel. Foto: DUIC
Het toekomstige hotel op Rotsoord wordt een ‘lifestyle’ hotel met tenminste 160 kamers. Het hotel in de voormalige Citroëngarage Boll gaat zich specifiek op jongeren en studenten richten.

Het toekomstige hotel op Rotsoord wordt een ‘lifestyle’ hotel met tenminste 160 kamers. Het hotel in de voormalige Citroëngarage Boll gaat zich specifiek op jongeren en studenten richten.

Het hotel moet gaan fungeren als een ‘poortfunctie’ richting Rotsoord vanaf het station Vaartsche Rijn. Daarom wordt het gebouw aan de noordzijde vijf tot zeven verdiepingen hoog.

Vastgoedorganisatie Vastint wil de locatie herontwikkelen tot een lowbudget designhotel volgens de ‘Moxyformule’. Moxy is een nieuwe hotelformule van Marriott dat zich richt op jongeren.

De kamerprijzen worden laag gehouden door te bezuinigen op de omvang van de kamers (zeventien vierkante meter) en op het personeel. Zo is er bijvoorbeeld geen restaurant met personeel, maar een winkeltje met warme en koude gerechten. De gemeente hoopt dat veel hotelgasten het openbaar vervoer zullen gebruiken door de ligging aan het station.

Modulair bouwsysteem
Moxy hotels worden gebouwd met een modulair bouwsysteem, waardoor ze relatief snel gebouwd kunnen worden. Ook is het systeem later eenvoudig te demonteren en te recyclen.

Bij het opstellen van de randvoorwaarden is gesproken met de buurt. Daar is uitgekomen om het hotel direct tegen poppodium De Helling aan te bouwen. Dit om te voorkomen dat er een steeg ontstaat, waarmee gehoor wordt gegeven aan de zorg van omwonden over een mogelijk geluidslek. Ook zal het hotelgebouw zeven meter opschuiven vanaf de Baden Powellweg (in vergelijking met het oude plan), waardoor er nu meer zich blijft voor de bewoners aan de kop van de Jutfaseweg in de richting van het station Vaartsche Rijn en de Baden Powellweg.

Begin 2018 volgt er een inspraakperiode over het aangepaste bestemmingsplan, waarop bewoners en anderen weer kunnen reageren.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. MJPD

  Een lowbudget en voor jongeren en studenten, daar zit de buurt Tolsteegplantsoen en omgeving echt op te wachten. Een prachtige en nuttige aanwinst voor de buurt, not. Welke stadsplanoloog heeft het verzonnen gekregen om Rotsoord helemaal vol te plempen met alleen maar studenten en starters? Wat een armoede.

 2. Barend

  Wat een rommeltje is het toch aan het worden op dat Rotsoord. Uitstralingsloze architectuur zonder enige samenhang. En nu dit weer. Geen mooie representatieve toren op deze markante plek maar een knutselhotelletje. Bah.

 3. Ricard

  Alles beter dan die lelijke garage lijkt me?

 4. Rob H.

  Barend: Rotsoord een markante plek? Een samengeraapt zooitje ongeregeld was het. Ze proberen er iig nu wat van te maken, al kun je je afvragen of het eindresultaat top is. Maar veel slechter dan het was kon het niet…

 5. Barend

  @ Rob H.

  Dat het niets was zijn we met elkaar eens. Maar het was een zeer kansrijke plek zo dicht bij het centrum. Helaas heeft kennelijk elke stedenbouwkundige regie ontbroken. Goedkope als los zand bij elkaar gedropte projectjes. Jammer jammer.

 6. Mikel

  Haha inderdaad. Jaren was het een vuilnisbelt met criminele inslag.
  Maar goed de yuppen uit de flats vanhet tolsteegplantsoen zullen wel weer gaan piepen dat ze de ondergaande zon niet meer kunnen zien. Haha wat een grap was dat zeg een paar jaar geleden.

 7. Kim C.

  Als de lichtkrantklok/thermometer maar blijft.

 8. Frits

  +1 Voor de oproep van Kim C.

 9. Ree

  Wees blij dat het iets gaat worden daar. De stad is overvol. Omarm de nieuwe ruimte.

 10. Arjan Verhoeven

  Ik meende toch dat het plan was dat hier juist een heel chic hotel ging komen?

  Doet er niet toe overigens, Rotsoord wordt in hoog tempo een fantastische locatie! Vanavond heb ik in de spiksplinternieuwe De Zagerij gegeten (in de oude Pastoefabriek) en het was ronduit heerlijk!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).