Houders van gehandicaptenparkeerkaart moeten nu in Utrecht ook parkeervergunning hebben Houders van gehandicaptenparkeerkaart moeten nu in Utrecht ook parkeervergunning hebben

Houders van gehandicaptenparkeerkaart moeten nu in Utrecht ook parkeervergunning hebben

Houders van gehandicaptenparkeerkaart moeten nu in Utrecht ook parkeervergunning hebben
Een gehandicaptenparkeerplaats aan het Buurkerkhof
Inwoners en bezoekers van Utrecht met een gehandicaptenkaart moeten vanaf dinsdag een parkeervergunning hebben om gratis te kunnen parkeren. Alleen het neerleggen van de gehandicaptenkaart is dus niet meer voldoende.

Inwoners en bezoekers van Utrecht met een gehandicaptenkaart moeten vanaf dinsdag een parkeervergunning hebben om gratis te kunnen parkeren. Alleen het neerleggen van de gehandicaptenkaart is dus niet meer voldoende.

Utrechters en bezoekers met een gehandicaptenkaart hebben afgelopen maanden de tijd gehad om de gratis parkeervergunning aan te vragen. De maand september geldt nog als overgangsperiode. Dat houdt in dat kaarthouders zonder vergunning erop gewezen kunnen worden dat ze de vergunning moeten aanvragen. Vanaf 1 oktober kunnen parkeerders een boete krijgen. De digitale parkeervergunning staat op kenteken en scanauto’s van de gemeente voeren de controles uit.

De vergunning is alleen bedoeld voor wijken waar betaald parkeren geldt. Houders van een gehandicaptenkaart kunnen nog steeds gratis en zonder vergunning parkeren op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in Utrecht. Wel moet de gehandicaptenkaart op die plaatsen goed zichtbaar achter de voorruit liggen.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. UtrechtseSjoerd

  Wellicht kan de gemeente een keer het hele systeem tegen het licht houden. De invalideparkeerplekken op de Mariaplaats worden veelvuldig gebruikt door de ondernemers in en om de Mariastraat die vreemd genoeg een invalide-kaart hebben.

 2. Bijzonder

  Bij mij in de straat staat een auto met parkeervergunning. Die wordt nooit gereden door iemand met een handicap. Het zijn de inwonende kinderen die de auto besturen. Al 13 jaar lang. Moeders zit er nooit in. Ook niet als passagier….

  Bijzonder 🙂

  En waarom moet die vergunning eigenlijk gratis zijn?
  Net als iedere bewoner in betaald parkeren gebied, kunnen ze toch gewoon betalen?

 3. herman

  Stap 1 is gratis vergunning
  Stap 2 is aangepast tarief voor deze vergunning
  Stap 3, reguliere prijs?

  En als we eerlijk zijn, we kennen allemaal wel een situatie waarin de handicap van een medebewoner creatief wordt gebruikt.

 4. Jansen

  @ Bijzonder

  Iemand met een handicap kan vaak ECHT niet zonder auto, dat is de reden, maar je hebt wel een punt. Ik zou dan ook opteren voor een korting op de parkeervergunning in plaats van een gratis parkeervergunning.

 5. Gideon

  De gratis verplichte parkeervergunning zal de echte gehandicaptenkaart van de vervalste onderscheiden. Het is een feit dat twee derde van de in omloop zijnde gehandicaptenkaarten oneigenlijk gebruikt worden. Als ik bouwvakkers met zo’n kaart in de binnenstad zie parkeren en vervolgens zakken cement uit de auto zie sjouwen weet ik genoeg. Eindelijk wordt er ingegrepen.

 6. Koel Hoofd

  Nog even en de gemeente zegt tegen gehandicapten “ga maar fietsen, daar wordt je gezond van…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).