House Modernes in Utrechtse binnenstad geopend door burgemeester Dijksma House Modernes in Utrechtse binnenstad geopend door burgemeester Dijksma

House Modernes in Utrechtse binnenstad geopend door burgemeester Dijksma

House Modernes in Utrechtse binnenstad geopend door burgemeester Dijksma
Boris van der Gijp (Syntrus Achmea) en burgemeester Sharon Dijksma
Burgemeester Sharon Dijksma heeft op vrijdagmiddag het House Modernes aan de Lange Viestraat in Utrecht geopend. In het volledig gerenoveerde pand komen werkplekken en winkels, waaronder een kassaloze Aldi.

Burgemeester Sharon Dijksma heeft op vrijdagmiddag het House Modernes aan de Lange Viestraat in Utrecht geopend. In het volledig gerenoveerde pand komen werkplekken en winkels, waaronder een kassaloze Aldi.

70 miljoen euro was ervoor nodig om De Planeet een volledige facelift te geven. Vanbinnen en vanbuiten is het warenhuis gerenoveerd. Waar mogelijk zijn de historische structuren hersteld in die van de Galeries Modernes. 

Hele dag

De gemengde functie van het pand is ook de aanleiding voor het veranderen van de naam van ‘Galeries’ naar ‘House’, want er zitten niet meer enkel winkels gevestigd. 

Het idee is dat mensen hier een hele dag kunnen doorbrengen: werken, eten en drinken, een boodschap doen, en jeu de boulen in de kelder of de laatste zonnestralen meepikken op het dakterras.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Roltrappen

Volgens burgemeester Sharon Dijksma is ook de naam ‘Modernes’ op zijn plek. “Het warenhuis is altijd een plek geweest waar mensen vroeger naar nieuwe producten kwamen kijken, en de roltrappen of de lift kwamen uitproberen.”

Achter de pui van 1600 vierkante meter glas komen flexwerkplekken van het bedrijf Spaces en verschillende winkels. Er zit al een vestiging van de feest- en cadeauwinkel SoLow en binnenkort komt daarnaast een vestiging van Aldi zonder kassa’s bij.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Inez

  Als het nog niet klaar is waarom wordt het dan geopend?

 2. Bromsnor

  Bromsnor vindt dit gebouw mooier dan De Planeet, maar die naam…, rillingen krijgt Bromsnor er van!

 3. isabelle

  Ja, goeie vraag. Openen terwijl je dicht blijft. Raar?

 4. Rob

  Blijf de naamgeving belachelijk vinden … enkelvoud met bijvoegelijk meervoud!
  Had dan een beetje lef getoond en iets als Plexs Modernes oid gedaan. Ik zou het bureau dat dit heeft verzonnen nooit de branding van mijn bedrijf laten doen. En dan die rommelwinkels in zo’n prachtig gerestaureerd gebouw….Quelles Conneries! (Klinkt ook elitair, maar klopt kwa grammatica dan weer wel!

 5. Rien

  Dt vroeg ik me ook af

 6. Maick

  Wat ik jammer vind is dat er geen tekst bij staat dat de Gemeente Utrecht hier ook veel parkeerplaatsen laat realiseren in de kelder. Zodat winkelend Utrecht hier veilig hun fietsen kan plaatsen.

  En de naam is in ieder geval beter dan de Blauwe Planeet en verwijst toch een beetje naar het verleden. Gallerie Modern is voor vele ‘oude’ Utregters toch een begrip.

 7. Moniek

  Oeze modernes?
  Modern house?
  Wie heeft deze gekke naam verzonnen?

 8. Koel Hoofd

  Het ziet er aan de buitenkant in iedergeval een stuk beter uit.
  Maar verder is het ouwe wijn in een nieuwe zak met een stomme naam.
  Het wiel is weer eens opnieuw uitgevonden door het ding een andere naam te geven.

 9. Kees Truijens

  @Bromsnor, @Rob

  Ik ga House Modernes om die reden mijden.

 10. Ton

  @ Inez
  Zo kan volgende week een wethouder nog eens de fietsenstelling ter plaatsen openen.
  En een andere wethouder over enige weken de Aldi.

 11. Erwin

  Een hele dag daar doorbrengen?!?! Ben je nou helemaal betoeterd!!

 12. Charles

  Waarom doen we niet net als de Rotterdammers met hun Koopgoot en maken we er in Utrecht gewoon De Koophoek van 🙂

 13. Speak Up

  Politici, en al helemaal burgemeesters niet, moeten niet verschijnen op commerciële vastgoedfeestjes.

 14. Cico

  Wat een treurige invulling van het gebouw. Jeu de Boules bar numero zoveel, tijdelijke opvulling, rommelwinkel en flexplek numero zoveel. Ik voorspel nu al dat de helft leeg gaat staan. Niks onderscheidends. Alleen de Aldi lijkt me winstgevend, die AH To Go deed het daar ook goed. Hopelijk wordt dat wel een Aldi die zich een beetje onderscheid van het Schultenbrau publiek

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).