Hout uit voormalig poppodium Tivoli vereeuwigd in snijplanken en flesopeners Hout uit voormalig poppodium Tivoli vereeuwigd in snijplanken en flesopeners

Hout uit voormalig poppodium Tivoli vereeuwigd in snijplanken en flesopeners

Hout uit voormalig poppodium Tivoli vereeuwigd in snijplanken en flesopeners
Het historische hout uit het voormalige poppodium Tivoli aan de Oudegracht krijgt nieuw leven in de vorm van serveerplanken, flesopeners en sleutelhangers. Het Utrechtse bedrijf Noest maakte van de oude archiefkasten en kozijnen weer nieuwe spullen.

Het historische hout uit het voormalige poppodium Tivoli aan de Oudegracht krijgt nieuw leven in de vorm van serveerplanken, flesopeners en sleutelhangers. Het Utrechtse bedrijf Noest maakte van de oude archiefkasten en kozijnen weer nieuwe spullen.

Voor de jongeren onder ons; Tivoli was een poppodium aan de Oudegracht 245 en kwam voort uit de kraakbeweging begin jaren ’80. In 2014 ging Tivoli dicht en ging samen met Muziekcentrum Vredenburg in een nieuwe gebouw verder als TivoliVredenburg. Grote namen speelden in Tivoli Oudegracht, zoals Prince, Pearl Jam, Pixies, Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys, Nirvana en veel meer.

Sinds Tivoli Oudegracht in 2014 sloot, wordt er gewerkt aan de herontwikkeling. In 2018 won Stadswaarde de aanbesteding om er iets nieuws van te maken. Lange tijd heeft dit echter stilgelegen. Sinds afgelopen september wordt er echter gewerkt om het gebouw weer open te maken met nieuwe functies, waaronder een boetiekhotel met restaurant en een podium voor beginnend talent.

‘Spijkers’

Bij de verbouwing wordt er ook oud hout verwijderd dat niet meer nodig is. Van dat hout maakt het Utrechtse bedrijf Noest nieuwe producten. Van de planken uit de oude archiefkasten, waar eens de contracten opgeslagen waren, maakte Noest serveerplanken en flesopeners. De kozijnen zijn omgetoverd tot sleutelhangers met bands als Pearl Jam en R.E.M. in de hoofdrol. Ook kunnen fans zelf kiezen welk optreden ze willen laten vereeuwigen in het hout.

Noest schrijft: “De krassen en deuken hebben we intact gelaten. En, na het verwijderen van honderden decenniaoude spijkers, toverden we dit fantastische hout om naar producten waar we nog lang van kunnen genieten!”

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
  1. Hawkboy

    Hardstikke goed die circulaire economie. Maar waarom moet een snijplank 47,50 Euro kosten????

  2. Koel Hoofd

    @Hawkboy
    circulaire economie = circulaire commercie

  3. Marius

    @hawkboy omdat dit geen ikea-producten zijn. Kleine serie waarschijnlijk. Meerdere malen door de handen van de maker gegaan. (Schoon maken, schulpen, afkorten, randjes freezen, laseren, schuren, lakken of olien, inpakken, opsturen en waarschijnlijk vast nog meer.)

  4. Rene Van Leurr

    Ik kwam er vroeger al

  5. Klaasjan

    Honderden decennia oude spijkers, duizenden jaren oud dus? O nee, het gaat om honderden spijkers van slechts decennia oud. 😅

  6. Rob

    Honderden decennia?
    Dat betekent dat die spijkers duizenden jaren oud zijn.
    Beetje onzinnig hè, Noest.

  7. Berend de Beer

    @Marius:
    Dus op de cnc-machine leggen, een paar minuten wachten en er weer afhalen.
    Is toch 2 x vastgepakt ja

  8. Erwin in 't Veld

    Jongens, adem eens rustig in en uit…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).