HU focust met ‘Duurzaam Doen 2012’ op slimme verduurzaming Utrechtse monumenten | De Utrechtse Internet Courant HU focust met ‘Duurzaam Doen 2012’ op slimme verduurzaming Utrechtse monumenten | De Utrechtse Internet Courant

HU focust met ‘Duurzaam Doen 2012’ op slimme verduurzaming Utrechtse monumenten

HU focust met ‘Duurzaam Doen 2012’ op slimme verduurzaming Utrechtse monumenten

Hogeschool Utrecht (HU) organiseert op vrijdag 22 juni de kennisconferentie ‘Duurzaam Doen 2012’. De conferentie zoomt in op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energiereductie en -transitie, mobiliteit en watermanagement in de stad. Dagvoorzitter is Marjan Minnesma, directeur van de Stichting Urgenda en nummer 1 van de Duurzame Top 100 van Trouw.

‘Duurzaam Doen’ is een jaarlijks terugkerend congres van HU in het kader van haar duurzaamheidsprogramma ‘De Omslag naar een duurzame samenleving’. Tijdens het congres kunnen deelnemers kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energiereductie en energietransitie in stedelijk gebied. In deze vierde editie ligt een speciale focus op de slimme verduurzaming van monumenten. Het congres vormt de slotmanifestatie van SURE 2012 (Sustainable Innovation in the Utrecht Region): dé innovatieweek voor koplopers in duurzame ontwikkeling in de regio Utrecht, waarin duurzame oplossingen in stedelijk gebied centraal staan. Verder is het congres onderdeel van de Urgenda Regiotour Utrecht, waarbij Stichting Urgenda met bedrijven en relaties een bezoek brengt aan Utrechtse iconen van duurzaamheid. De conferentie ‘Duurzaam Doen 2012’ biedt bezoekers een gevarieerd programma en toonaangevende sprekers. Ook kunnen bezoekers er kennismaken met de innovatieve resultaten van diverse regionale samenwerkingsprojecten in een van de 22 workshops. In het middagprogramma ligt de focus op het verduurzamen van historische gebouwen. Wessel de Jonge, lid Nationale Herbestemmingsteam van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, verzorgt een introductie op het thema Duurzaam Erfgoed. Hierna presenteert HU-projectleider Peter Rutten de resultaten van het praktijkproject ‘Duurzame Monumentenzorg voor het Ooglijdersgasthuis’ en overhandigt Mirjam de Rijk het eindrapport aan de Stichting Lighthousefonds, die het project mogelijk maakte. Een expertpanel met daarin alle partijen die betrokken zijn bij de verduurzaming van monumenten, gaat onder leiding van Jack de Leeuw in discussie over de bevindingen.

De HU-kennisconferentie ‘Duurzaam Doen 2012’ vindt plaats op vrijdag 22 juni 2012 van 08.30 tot 16.00 uur bij Hogeschool Utrecht, Faculteit Natuur & Techniek aan de Oudenoord in Utrecht. Meer informatie is te vinden op www.hu-conferenties.nl.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).