Hudson’s Bay bevestigt vertrek uit Nederland | De Utrechtse Internet Courant Hudson’s Bay bevestigt vertrek uit Nederland | De Utrechtse Internet Courant

Hudson’s Bay bevestigt vertrek uit Nederland

Hudson’s Bay bevestigt vertrek uit Nederland
In het pand rechts op de foto komt de Jumbo City
Het hing al in de lucht maar nu is het definitief: Hudson’s Bay vertrekt uit Nederland. Dat heeft het Canadese warenhuis zelf bekend gemaakt.

Het hing al in de lucht maar nu is het definitief: Hudson’s Bay vertrekt uit Nederland. Dat heeft het Canadese warenhuis zelf bekend gemaakt.

Eind vorige maand zei het Financieele Dagblad al dat Hudson’s Bay voor het einde van dit jaar uit Nederland zou vertrekken. Het warenhuis is toen niet ingegaan op het nieuws. Nu bevestigt Hudson’s Bay het vertrek.

Donderdag zijn alle medewerkers van de winkel ingelicht over het vertrek. Zij krijgen allemaal een ontslagvergoeding. Ook mogen zij de aankomende periode solliciteren onder werktijd.

Slechte cijfers

Eerder dit jaar werd al bekend dat het financieel niet goed ging met de Canadese warenhuisketen. De Nederlandse consument liet Hudson’s Bay sinds de intrede in 2017 al links liggen.

De Utrechtse vestiging van Hudson’s Bay opende op 21 maart 2019 in het voormalige pand van V&D in winkelcentrum Hoog Catharijne. V&D vertrok in februari 2016 uit het pand in Hoog Catharijne na een faillissement. In de tussentijd is het gebouw gerenoveerd en heeft het een tijd leeggestaan. Wat er nu gaat gebeuren met het pand is niet duidelijk.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. wollie

  doei.

 2. Herman

  Jammer, een groot winkelcentrum als HC hoort een warenhuis te hebben.

 3. Walter

  Wat jammer nou,waar moeten we nu heen??

 4. w

  omg wat een drama! ik krijg geen hap door m’n keel!

 5. Erwin

  @herman: want..?

 6. Claudia

  gelukkig bedrijven als deze horen niet in deze tijd. kinderarbeid en goedkope meuk ellende. het wordt tijd dat kleinere ondernemers weer een kans krijgen. Al is het met een Klepiere in de stad als rechterhand van de gemeente onmogelijk betaalbare winkelruimte te krijgen. Dag Hudson Bay, blij dat je vertrekt.

 7. Martin

  Hudson Bye

 8. Cico

  Bouw er maar lekker appartementen in en schrap een woontoren op het Smakkelaarsveld. Warenhuizen zijn niet meer van deze tijd.

 9. wollie

  nu hudson bay kopje onder is kunnen we er mooi een zwembad van maken

 10. D.

  @ Claudia, goedkope meuk bij de Hudson’s Bay? ….

  De Bijenkorf en de Hema lopen ook goed. Kennelijk is er nog plaats voor een warenhuis deze dagen. Maar een soort van kopie van de Bijenkorf dat gaat niet werken.

  Ben erg benieuwd wat er voor in de plaats komt. Ik hoop nog steeds op een nieuwe vestiging van P&C.

 11. Cor Nelis

  Ik ben er één keer binnen geweest en eerlijk is eerlijk: in een crematorium is het gezelliger!!

 12. wollie

  steeds meer utrechters mijden het spuuglelijke hc als de pest. denk niet dat voor dit pand nog een huurder wordt gevonden… afbreken dan maar?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).