‘Hudson’s Bay sluit voor het eind van het jaar weer de deuren’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Hudson’s Bay sluit voor het eind van het jaar weer de deuren’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Hudson’s Bay sluit voor het eind van het jaar weer de deuren’

‘Hudson’s Bay sluit voor het eind van het jaar weer de deuren’
In het pand rechts op de foto komt de Jumbo City
Warenhuisketen Hudson’s Bay vertrekt voor het eind van het jaar uit Nederland. Dit betekent ook dat de onlangs geopende vestiging in Utrecht weer gaat sluiten. Dat meldt het FD.

Warenhuisketen Hudson’s Bay vertrekt voor het eind van het jaar uit Nederland. Dit betekent ook dat de onlangs geopende vestiging in Utrecht weer gaat sluiten. Dat meldt het FD.

Hudson’s Bay zou momenteel bezig zijn om een collectief ontslag voor alle 1.424 medewerkers voor te bereiden. Het Financieele Dagblad zegt documenten in handen te hebben waaruit dit blijkt. Hoeveel medewerkers er in Utrecht werken is niet bekend.

Een sociaal plan is volgens de krant in de maak. Er wordt gewerkt aan een afvloeiingsregeling voor tijdelijke en vaste werknemers. De ontslagdatum is 31 december 2019.

Slechte cijfers

Eerder dit jaar werd al bekend dat het financieel niet goed ging met de Canadese warenhuisketen. De Nederlandse consument liet Hudson’s Bay sinds de intrede in 2017 al links liggen. Wijzigingen in de prijs en het aanbod hebben hier geen verandering in gebracht.

De Utrechtse vestiging van Hudson’s Bay opende op 21 maart 2019 in het voormalige pand van V&D in winkelcentrum Hoog Catharijne.

De V&D vertrok in februari 2016 uit het pand in Hoog Catharijne na een faillissement. In de tussentijd is het gebouw het gerenoveerd en heeft het een tijd leeggestaan. Wat er nu gaat gebeuren met het pand is niet duidelijk.

Gekoppelde berichten

26 Reacties

Reageren
 1. Mark van Roozendaal

  Lijkt me een prachtige locatie voor de bilbiotheek en een boekenwinkel, ipv dat deze weer per se in het oude postkantoor moeten komen. Misschien past er ook nog wel een leuke toko bij. Maakt het hele Hoog Catharijne wat minder anoniem met alleen maar grote internationale winkels en trekt gelijk wat ander publiek waardoor de levendigheid zich wat beter verspreid. Dak is perfect voor een rooftopbar (Kan Roost lekker daar gaan zitten als het gedogen bij het paardenveld voorbij is) iedereen blij

 2. Hadjememaar

  PS, ik lees net dat er in Utrecht te weinig plek is voor daklozenopvang. Zou dit pand iets zijn voor de bestaande daklozen zonder opvang en de nieuwe dakloze ex werknemers van HB die in december geen baan meer hebben?

 3. Ties

  Die hele hoek in HC op de 1e verdieping richting uitgang clarenburg is nog niet echt levendig. Dadelijk dus volkomen verlaten.
  Ombouwen tot appartementen dan maar?

  Of Jumbo/LaPlace maken er een dubbel XL van met een grote kinderspeeltuin, glijbanen, zand- en ballenbakken. Misschien samen met IKEA oid. Voor kinderen is er namelijk niet veel te doen in HC dan ijsjes eten en naar de Mac.

 4. Massegast

  Daklozen, krakers, illegalen, stadsnomaden, tippelaarsters, drugsverslaafden, alcoholisten en hangjongeren. Allemaal gezellig bij elkaar in één pand. Maakt het beheersbaar voor de autoriteiten. Wel de definitieve doodsteek voor Hoog Catharijne natuurlijk. Daar gaan dan de miljarden die in het Stationsgebied geïnvesteerd zijn. En Utrecht is weer terug bij af.

 5. JdV

  Vreselijk. Wat een gapend gemis gaat dit opleveren. Zo’n prachtige winkel, vol met bezoekers.
  Nee, het was niks en zou ook nooit iets zijn geworden. Rommelig, troosteloos en leeg. Prima dat HB weer vertrekt.

 6. Walter

  Vreselijk nieuws,ik kwam er toch al nooit.

 7. Herman

  Mooi monument van vergsnectijden, het warenhuis.
  Daarnaast kan het de een na grootste fietsenstalling ter wereld worden.

 8. Erwin

  Zag dat de met veel bombarie aangekondige The Athlete’s Foot ook al weer verdwenen is. Gaat lekker in HC the Mall…

 9. w

  omg, de verf op de muren binnen is nog niet eens opgedroogd

 10. Katja

  Maak er een binnenbad van. Kun je tenminste nog iets leuks doen in HC.

 11. [email protected]

  Dit zégt wel iets over het huidige koopklimaat in Utrecht, en er zullen er nog vele volgen …

 12. KunstInUtrecht

  We hoeven niet lang na te denken over een nieuwe bestemming. Perfect locatie voor het UMO…

  Utrecht Modern Art-museum.

  Utrecht’s celebrated treasure house of modern art, the UMA, opened in September 2020…

  Ik kan niet wachten!

 13. wollie

  jaa een zwembad! op elke verdieping een bad, glijbanen op de plek van de roltrappen. topidee

 14. Thomasje

  Ik had al zo’n vermoeden omdat de Jumbo daar maar niet opengaat. Begin dit jaar grote aankondigingen en acties om personeel te werven. Maar nu in september nog niet geopend. Het zal er voorlopig ook niet van gaan komen denk ik.

  En jammer dat HB de La Place op het dak niet heeft geopend. Dan had je in elk geval meer loop gehad door de winkel. De bovenste etage is doorgaans uitgestorven.

 15. w

  wat Katja zegt; er is een extra zwembad in Utrecht nodig, centraal gelegen, omgeving Jaarbeurs/Merwede? die P2 parking, kan die niet onder de grond aub?

 16. Gideon

  @geenstijl, nee hoor zegt niets over Utrecht, ze sluiten immers alle vestigingen .

 17. Rob

  Museale bestemming lijkt niet eens zo’n gek idee. Toeristenstroom groeit maar stad ontbeert nog steeds een echte trekpleister op het gebied van moderne kunst. Vredenburgplein zou daarmee op slag een enorme impuls krijgen: vanuit de stad bekeken links het UMA (ik droom even mee met @Kunstinutrecht), rechts Tivoli/Vredenburg… De provinciaalse truttigheid van dat plein wordt dan eindelijk de nek omgedraaid…
  Maar goed, dat hier vooral gefantaseerd wordt over een zwembad (!) zegt wel weer genoeg over het culturele ambitieniveau, vrees ik.

 18. Herman1963

  Dat zat eraan te komen. Verschillende van die HB warenhuizen bezocht de afgelopen jaren maar overal best wel stilletjes. Meer personeel dan klanten zeg maar. Toch jammer dat het warenhuisconcept niet meer aanslaat. Of was HB misschien te weinig onderscheidend?

 19. wollie

  @herman, het winkelend publiek had allang mentaal afscheid genomen van v&d en vulde het gat op met bijenkorf, outlets en online. lastig om daar weer tussen te komen, helemaal als je zoals in hc flink uit de loop bent beland.

 20. cas

  Nog voordat het in Nederland vestigde een stuk van FTM over het bedrijf. En toen bleek al dat het failliet was voordat het opende. De holding doet het puur op vastgoed speculaties.

 21. Jan

  De sluiting van HB zal de laatste niet zijn in de koopkathedraal HC met een winkelaanbod dat het gemiddelde winkelcentrum in Nederland niet overtreft. Misschien is dit wel de wraak van het Utrechts publiek dat nooit om dit luchtkasteel gevraagd heeft.

 22. jan scherjon

  Dat is een ! wie volgt ?

 23. Teunis

  Ik was pas in Duitsland in een Karstadt (nota bene voor de helft eigendom van HB) en dat zag er véél beter uit. Waarom kan dat niet gewoon worden uitgebreid naar Nederland?

 24. Cor

  Ik ben er één keer geweest en dat was voornamelijk om te kijken hoe het oude V&D pand er nu uit zou zien. Voor de rest de meest generieke collectie die je kan bedenken. Niks onderscheidends. Wat mij betreft mooi dat het weer vertrekt, dan kan er iets komen wat wel wat toevoegt.

 25. Paul

  Het heeft niets te maken met Utrecht.of hoog Catharijne te maken zo als andere sugeren. ..HB ontbrak het simpel weg aan een eigen identiteit in zowel product assortiment en inrichting , totale merk beleving.
  de locatie in Utrecht biedt zeer waardevolle kansen voor een uniek concept of keten.
  in de tussen tijd dat het leeg staat zou een pop up museum met echte hedendaagse kunst optimaal zijn.! spraak makende thema, het is dan het allerbeste bereikbare museum van Nederland!! 70 % van alle Nederlanders wonen op minder dan 1 uur reizen vanaf HC immers !!

 26. Hadjememaar

  @KunstInUtrecht, UMO, lijkt me een prachtig idee. Zou zo’ń museum op die plek de huur op kunnen brengen?

  Ik heb over het algemeen niet veel medelijden met beleggers in pandjes, maar in dit geval zijn wsl Nederlandse pensioenfondsen de eigenaars van de panden die nu verlaten worden. Eerst V&D wanbetaler en failliet, toen leegstand, toen de hele zaak opgeknapt en met een flinke huurvrij periode doorverhuurd aan HB, die de panden nu doodleuk teruggeeft zonder een cent te betalen. In combinatie met de voorziening voor de gierzwaluwen (in Utrecht) wordt er toch een aardig gat in onze pensioenvoorziening geslagen. Dit debacle is niet alleen leedvermaak over Hudsons Bay (die er zelf niet veel geld in gestoken heeft) maar een gevoelige klap voor burgers, op wie de verliezen van kapitaalverschaffers, gemeenten en pensioenfondsen gewoon verhaald worden.

  Wat een onverantwoordelijke klojo’s die HG mensen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).