Huis-aan-huisblad ‘Ons Utrecht’ verdwijnt | De Utrechtse Internet Courant Huis-aan-huisblad ‘Ons Utrecht’ verdwijnt | De Utrechtse Internet Courant

Huis-aan-huisblad ‘Ons Utrecht’ verdwijnt

Huis-aan-huisblad ‘Ons Utrecht’ verdwijnt

Het onafhankelijke huis-aan-huisblad ‘Ons Utrecht’ verdwijnt in september uit Utrecht. Dat meldt AD/UN in een bericht in de krant. Het blad wordt opgevolgd door  het blad ‘Utrecht Dichtbij’, ook een (digitale) uitgave van de Holland Combinatie, onderdeel van Telegraaf Media Groep. Holland Combinatie wil op termijn zo veel mogelijk huis-aan-huisbladen onder de paraplu van ‘Dichtbij’ publiceren.

Ons Utrecht en de zusterbladen Ons Leidsche Rijn, Ons Nieuwegein, Onze IJsselstreek en Onze Vechtstreek werden in 2008 overgenomen door Holland Combinatie, de huis-aan-huisbladen-uitgeverij van de Telegraaf Media Groep. De ‘Ons’-kranten vormden tot dan samen de Weekbladen Groep Midden Nederland (WGMN), die in 2005 werd opgericht als onderdeel van de Nederlandse Weekbladen Groep in Geleen. De geschiedenis van Ons Utrecht begint al in de jaren ‘60 als de wijkkrant ‘Wij op Ons Eiland’ van het toen net gebouwde Kanaleneiland. Rond 1998 werd het wijkblad een stedelijke huis-aan-huis-krant.

Holland Combinatie/Telegraaf Lokale Media geeft meer dan 100 huis-aan-huiskranten uit in een wekelijkse oplage van 3,7 miljoen exemplaren. Daarnaast participeert Holland Combinatie in dichtbij, een netwerk van lokale websites.

3 Reacties

Reageren
 1. F.H.Bruna

  Ben geinteresseerd.

 2. Harry Schuring

  Is er een archief waar de afleveringen van het wijkblad, Wij op ons Eiland bewaard gebleven zijn ?

 3. P.C. de Bruijne

  Harry Schuring stelde, zag ik, de vraag of de afleveringen van WooE in een archief worden bewaard. Nou, daar ben ik ook ongelooflijk nieuwsgierig naar. Ik heb namelijk jarenlang een kinderrubriek in dat blad gehad. Mijn naam was toen P.C. Van Geuns-de Bruijne. De hoofdredacteur was in die tijd de heer Kattestaart. Hij was Hoofd van de O.BS. school aan de Peltlaan 4 in Kanaleneiland.
  Is Harry Schuring wellicht de zoon van de da drogist in de Rijnbaan?
  Ik ben zeer benieuwd naar uw reactie.
  Met vriendelijke groet
  Cora de Bruijne, Nieuwegein.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).