Huiseigenaren in Utrecht kunnen 750 euro van gemeente krijgen om woning te isoleren Huiseigenaren in Utrecht kunnen 750 euro van gemeente krijgen om woning te isoleren

Huiseigenaren in Utrecht kunnen 750 euro van gemeente krijgen om woning te isoleren

Huiseigenaren in Utrecht kunnen 750 euro van gemeente krijgen om woning te isoleren
Stockfoto
Huiseigenaren in Utrecht die hun woning willen isoleren kunnen daarvoor 750 euro krijgen van de gemeente. Het gaat daarbij om huizen – geen appartementen – die een energielabel D of slechter hebben of woningen die nog minstens twee isolatiemaatregelen nodig hebben. De WOZ-waarde van het huis mag ook niet boven de 488.000 euro zijn.

Huiseigenaren in Utrecht die hun woning willen isoleren kunnen daarvoor 750 euro krijgen van de gemeente. Het gaat daarbij om huizen – geen appartementen – die een energielabel D of slechter hebben of woningen die nog minstens twee isolatiemaatregelen nodig hebben. De WOZ-waarde van het huis mag ook niet boven de 488.000 euro zijn.

Met de huidige energieprijzen – en vanwege duurzaamheidsbelangen – kan het handig zijn om de eigen woning te isoleren. Dat kost geld, en de gemeente heeft geld van het Rijk gekregen om bewoners daarbij te helpen. Wie nu zijn vloeren, muren of daken wil isoleren kan 750 euro krijgen.

Het gaat hierbij om een ‘gezamenlijke inkoopactie’, dat betekent dat de isolatiemaatregelen gekocht moeten worden via een website van de gemeente Utrecht. Daar staan ook alle voorwaarden. Huiseigenaren kunnen hun gegevens achterlaten waarna een bedrijf langskomt en er een vrijblijvende offerte volgt. Als het werk daadwerkelijk uitgevoerd wordt zal ook de 750 euro verrekend worden.

22 Reacties

Reageren
 1. R.s

  Zijn er huizen in de gemeente Utrecht, die geen appartementen zijn, onder de 5 ton dan?

 2. Nina

  Dus als je het zelf kunt doen (wat goedkoper is), krijg je niks? 🤔

 3. Scherpschutter

  Het is economisch allemaal zo volslagen stupide. Gemeentes hebben geen Euro eigen geld, hè? Iedere Euro in haar handen is een van de tot belastingbetaler afhandig gemaakt exemplaar. Ofwel, de gemeente rooft eerst 750 Euro van je en die kun je vervolgens alleen terugkrijgen als je een door de gemeente gewenste handeling verricht, en dan ook nog met extra voorwaarde dat je de werkzaamheden laat verrichten door een door de gemeente geselecteerd bedrijf, die dit overheidsprivilege uiteraard in éxtra klinkende munt zal omzetten…

  Stop met deze flauwekul en geef burgers en bedrijven gewoon hun geld terug.

 4. Marcel

  Wacht even, na de niet betalende reizigers in het OV, het bedragje 480000 voor t hoogt nu 750 euro cadeau voor 1 muurtje van 4×5 isoleren? Hebben we nu echt bestuurders die dat zonder last en ruggespraak kunnen besluiten? Morgenochtend ff lachen bij de koffie?

 5. Koel Hoofd

  De overheid die acteert als commerciele agent tussen burger en bedrijfsleven?
  Terwijl de belastingen op energie de pan uit stijgen om die energietransitie door middel van bestraffing te bevorderen?
  Terwijl de door diezelfde “duurzaam geobsedeerde” overheid opgeklopte fictieve overwaarde (het wordt pas echt bij verkoop) van die oude woningen als grondslag voor belastingheffing wordt gebruikt?

  Ben het eens met @Scherpschutter, geef de burger hun belastinggeld terug en kap met die onzin.

 6. Binnenstadbewoner

  De gemeente moet dit geld in eigen zak houden en uitgeven aan zaken en inwoners die echt kunnen gebruiken.

  Huiseigenaren zijn zo ongeveer de meest kapitaalkrachtige groep in onze gemeente. Elk jaar gemiddeld 10 – 15 % erbij, met uitschieters. Zij hebben dit geld absoluut niet nodig.
  Verder geldt dit alleen voor woningen met WOZ onder 488.000 dus woningen met verkoopwaarde 600.000 – 750.000 euro (WOZ loopt ver achter op verkoopprijs) Dan gaat het alleen om woningen met energielabels D, E en F of een woning waarbij nog twee of meer isolatiemaatregelen kunnen worden aangebracht. Met 750 euro begin je dus precies helemaal niks qua isoleren.

 7. Max

  Er gaan subsidies naar eigenaren van bestaande bouw, huurders, verhuurders, en bouwers van nieuwbouw huizen.
  En ondertussen krijgt de nieuwbouw koper, wat vooral starters zijn, alleen maar zelfbewoningsplicht en anti-speculatiebeding.
  Laten we het vermogen gat tussen de generaties nog groter maken..

 8. Jolanda

  Echt weer iets voor het RijkLinks college in Utrecht. GL stemmende huiseigenaren nog meer spekken en de waarde van hun huis verhogen. En daar betaalt iedereen in Nederland via de belastingen voor, ook de inwoners in slecht geïsoleerde huurwoningen.

 9. Wies

  Wat een gekke regeling. Hiervoor bestaan al landelijke regelingen. Waarom moet een gemeente deze taak verrichten? Liever dat de gemeente de kerntaken uitvoert zodat de belastingen niet omhoog hoeven.

 10. w

  HAHAHA gezien de voorwaarden (huis met Woz onder 488.000) komt hier vrijwel niemand voor in aanmerking.
  iets kritische verslaggeving mag gerust

 11. Cohen

  @Scherpschutter dat is niet helemaal waar, gemeenten krijgen een aanzienlijk deel van het budget van het rijk op basis van het aantal inwoners. Maar dat neemt inderdaad niet weg dat gemeentelijke budgetten beperkt zijn en dat de gemeentelijke belastingen de laatste jaren behoorlijk uit de hand lopen.

  Het energiezuinig maken van woningen vanuit de overheid lijkt me opzichzelf een goede zaak, maar het geld kan beter vanuit het rijk komen. Of nog beter, vanuit Europa.

 12. Scherpschutter

  @Cohen

  Het is doodsimpel. Iedere(!) Euro in handen van welke overheidsorganisatie dan ook, is een Euro die van een tot belastingbetaler geroofde is. Of dat nu op Rijksniveau of gemeenteniveau is doet niet terzake. Ze delen sigaren uit sigarendoos uit.

  Verder kunnen burgers prima zelf besluiten of ze hub eigendom energiezuinig willen maken of niet. Het is natuurlijk volslagen ‘nuts’ om eerst 750 Euro van een burger te roven om diezelfde burger vervolgens zijn eigen 750 Euro terug te willen geven, maar alleen als die burger de overheid wil gehoorzamen. En dan is het eigenlijk nog meer dan die 750 Euro, want de ambtenaar die dit mallotigheid verzint wil ook graag een salaris…

  De overheid heeft de burger haar geld terug te geven en weg te blijven van dit soort roof en afpersing. U kunt prima zelf verduurzamen als u dat wil, en wie het niet wil hoeft natuurlijk ook niet gedwongen te worden ervoor te betalen. Dat is barbaars.

 13. Nina

  @ Cohen
  Er staat geen geldboom op het Binnenhof.

  Elke euro die binnenkomt bij de overheid is verdiend door de inwoners van Nederland.

  Dit is economie les 1.

  Het zou heel erg fijn zijn, als de overheid spaarzaam zou zijn. Dan betalen wij allemaal veel minder belasting en kunnen we zelf bepalen waar wij ons eigen verdiende geld aan uitgeven.

 14. Bart van Dam

  wat zou de demografie zijn van de mensen die een eigen mooi oud huis bezitten. Dus niet een appartement of een nieuwe dan jaren 80 huis (die valt al snel in C of beter). Maar zo’n mooi huisje uit de jaren 30? Juist… mensen die het prima zelf kunnen betalen en met de isolatie hun bezit gelijk nog meer waard zien worden. Geef lieve subsidie aan degene die het niet betalen kunnen.

 15. W

  @nina: dat bepaal je ook zelf. Verkiezingen, je weet wel

 16. Kloek

  @ Nina

  Je presenteert stellig iets, maar er klopt geen hout van.

  Niet iedere euro inkomsten van de overheid komt van de belastingbetalende burgers. Een groot deel komt van de belastingbetalende bedrijven af, ook daar weer van wordt niet alles door burgers opgehoest; er zijn ook permanente geldstromen tussen bedrijven afzonderlijk. Natuurlijk zijn burgers wel deel van de economie als gehaal, als consument, als medewerker, etc., maar je betoogje is veel te simplistisch en geen correcte weergave van de werkelijkheid ( en gewoon copy paste van SS’s standpunten; die sowieso zo goed als altijd als een tang op een varken slaan). Dat heerschap moet gewoon ergens alleen op een eiland gaan wonen en daarbij wens ik hem veel succes, want hij mag daarbij geen gebruik maken van mensen uit andere landen of op andere eilanden. Hij wil een sololeving, dan krijgt hij een sololeving.

 17. Toine Goossens

  Onze energiewethouder Lot van Hooijdonk heeft geen lange termijn strategie. Dit is een doekje voor het bloeden.

 18. Chef Plongeur

  Verwerpelijk! Dat je subsidie pas kan krijgen als je je persoonsgegevens deelt met commerciële partijen. De overheid heeft een beschermende taak. Níet de positie om persoonsgegevens te verhandelen in ruil voor handel. Verwerpelijk in het kwadraad! Walgelijk!!

 19. Musa cisse

  Blijft het een Nederland

 20. JdV

  @max: diezelfde starters hebben massaal gestemd op de partijen die deze voorstellen doen. Prima dus inderdaad.

 21. Nina

  @ Kloek

  Met inwoners bedoel ik bedrijven en burgers.

  Er staat geen geldboom op het Binnenhof. Al het geld wordt verdiend door de inwoners.

  De overheidsinstanties (dus ook alle ambtenaren) worden betaald door de inwoners en zij staan dan ook in dienst van de inwoners.

  Veiligheid, leefbaarheid, gelijke behandeling, voldoende huisvesting en goed onderwijs voor de inwoners zijn bijv. een paar zaken die goed geregeld moeten worden door de overheid.

 22. Le coq sportif

  Hou nou eens op Scherpschutter met je bekende riedeltje over geroofd geld, je lijkt wel een papegaai. Noem 1 succesvolle samenleving in de geschiedenis waar geen belasting werd geheven. Je hebt geen plan, geen visie voor hoe het dan anders zou moeten. Je loopt alleen altijd op het bestaande te mekkeren, echt trollengedrag

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).