Woningkopers in Utrecht betalen gemiddeld 1,2 procent boven de vraagprijs. Daarmee staat de stad in de top 5 na Amsterdam met 4,9 procent, Haarlem met 1,6 procent en Almere met 1,3 procent.
Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau Statistiek (CBS) en het Kadaster over heel 2017. Overigens zijn er ook honderden gemeentes waar mensen juist vaak minder betalen dan de vraagprijs.
Naast de oplopende woningprijzen neemt de gemiddelde tijd dat een huis te koop staat in Utrecht af. Tegenwoordig staat een woning gemiddeld drie maanden te koop, in 2014 was dit nog negen maanden.
5 Reacties
ReagerenZodra de ambtsperiode van Draghi van de ECB in 2019 voorbij is worden er geen gratis miljarden meer bijgedrukt, wordt het geld lenen bij de bank weer duurder en spat die huizenbubbel weer uit elkaar. Om de 7 jaar gaat de huizenmarkt omhoog en daarna weer 7 jaar omlaag en die beweging herhaalt zich al decennia.
@Wim: jeetje man, wat slim van je. Ik neem aan dat je inmiddels miljoenen hebt verdiend op de huizenmarkt dankzij deze wetmatigheid?
Sjaak@ :Ik kan je gerust stellen: Wel meloenen, maar geen miljoenen.
In september jl. zijn er al 20% minder woningen verkocht omdat kopers met een zak geld inmiddels allemaal hebben gekocht.
Wat Schaaij van Beursgenoten vanmorgen ook al stelde bij Harry Mens: wij zijn verslaafd geraakt aan het bij printen van vrijwel gratis geld, doch zodra dat een keer afgelopen is, ontstaan er ontwenningsverschijnselen bij junken, dus ook bij OG-huizenkopers die voor vele tonnen hypotheek hebben aangetrokken en binnenkort als vissen op het droge naar adem liggen te happen. Loop jezelf dus niet voor de gek te houden. Dus bijtijds erin stappen en bijtijds eruit stappen en neem elke morgen als Dagobert Duck een duik in je (volle, naar ik hoop) zwembad van euro’s !