Huldiging Nederlandse voetbalvrouwen in Utrecht bij winst WEURO | De Utrechtse Internet Courant Huldiging Nederlandse voetbalvrouwen in Utrecht bij winst WEURO | De Utrechtse Internet Courant

Huldiging Nederlandse voetbalvrouwen in Utrecht bij winst WEURO

Huldiging Nederlandse voetbalvrouwen in Utrecht bij winst WEURO
Als de Nederlandse voetbalvrouwen aanstaande zondag de EK-finale winnen, worden zij op maandag 7 augustus tussen 18:00 en 20:30 uur gehuldigd op het Lepelenburg. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen zojuist bekendgemaakt.

Als de Nederlandse voetbalvrouwen aanstaande zondag de EK-finale winnen, worden zij op maandag 7 augustus tussen 18:00 en 20:30 uur gehuldigd op het Lepelenburg. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen zojuist bekendgemaakt.

Volgens de burgemeester heeft de KNVB gekozen voor Utrecht als locatie voor de huldiging vanwege de centrale ligging van de stad, de gunstige ligging ten opzichte van de KNVB campus en de prachtige start van het toernooi op 16 juli.

De KNVB is organisator van het evenement en is verantwoordelijk voor de inhoudelijke en logistieke programmering, inclusief toezicht en bezoekerscommunicatie. De gemeente regelt de zaken omtrent veiligheid, vergunningen, mobiliteit en communicatie met omwonenden.

Aanstaande zaterdag wordt gestart met een beperkt aantal opbouwwerkzaamheden in park Lepelenburg. De huldiging gaat alleen door als de voetbalvrouwen zondag de finale winnen.

13 Reacties

Reageren
 1. Joris

  Hartstikke leuk. Ik hoop dat ze winnen.
  Vraag me alleen af of Lepelenburg niet té klein is?

 2. Hans

  Waarom niet in het Stadion FC Utrecht groot scherm op Lepeleburg.

 3. Ricard

  Ik zou zelf eerder denken aan Vredenburg voor de huldiging? Groter, makkelijker op te ruimen (want steen, en geen gras als ondergrond), en toegankelijker vanaf het station. Wel tof dat de huldiging hier (eventueel) plaats vindt.

 4. Corrie Huiding-Stomp

  Geweldig, die meiden verdienen zo wie zo een huldiging. Natuurlijk is het het moois als ze kampioen zijn geworden.
  En het Lepelenburg moet te klein zijn, als ze gehuldigd worden.???

 5. Jan

  Eens met Corrie. Dat team heeft een feestje verdiend, wat zondag ook de uitslag wordt.

 6. Herman

  Hou ons lepelenburg leeg er wonen bijzondere beesten, er staat kwetsbare natuur en nog belangrijker er wonen mensen die erg op hun rust gesteld zijn.

 7. Kees Truijens

  Bezopen idee. Het moet na alle hype toch duidelijk zijn dat het Lepenlenburg véél te klein is voor het aantal mensen dat daar op af komt. Op zijn minst het Vreeburg, liever nog Galgenwaard, desnoods het Malieveld in den Haag.

 8. Josef

  Kees en Herman. Nog even geduld en het Jaarbeursplein is af. Dit plein wordt speciaal gefaciliteerd voor evenementen als dit. Laten we daar na jullie privé parkje met rust.

 9. Gerard vd Vecht

  De Gemeente Utrecht heeft helemaal nooit iets gedaan voor het Dames voetbal en bij Fc Utrecht moest Mark Verkuil zelfs vertrekken als trainer van het Dames Elftal en werd door FC Utrecht het dames voetbal team van Fc Utrecht de nek omgedraaid en dan nu doen alsof Utrecht altijd achter het dames voetbal heeft gestaan.

  Gerard vd Vecht.

 10. Mwt/tVr.

  Ook ik hoop dat ze winnen,maar het Lepelenburg is echt te klein,
  Galgenwaard daar begon het en daar hoort een huldiging.

 11. jelle

  @josef & herman: helemaal niet. Het is niet het privéparkje van de omwonenden. Het is gewoon van de gemeente (en dus van iedereen) en als die besluit dat er een evenement plaats moet vinden daar, dan gebeurt het. Kom op toch, alsof die meiden elke drie maanden Europees kampioen worden…. En verder: eerst maar eens de beker binnenhalen. Het is ze gegund.

 12. jan gerritsen

  leuk dat utrecht de huldiging krijgt maar mijn inziens was Enschede beter geweest en had die er ook meer recht op om het te organiseren.
  de bakemat van het vrouwenvoetbal ligt in Enschede twente is begonnen als eerste club met een vrouwen afdeling ook hebben zij de aanzet gedaan naar een competitie voor de vrouwen meer dan de helft van de meiden heeft of speelt nog bij twente.
  verder word er gezegt dat ervoor gekozen is omdat de dames in zeist zitten en trainen dit is niet zo ze verblijven in de lutte en hebben zaterdag de laatste besloten training afgewerkt in het twente stadion.

 13. Toine Goossens

  Morgen 09:00 uur zal er wel een kort geding dienen bij de rechtbank. De advocaat bewoners zullen dit niet over hun kant laten gaan. Hun rust wordt ernstig geweld aangedaan. Vannacht produceren zij nog even een 60 pagina´s grote pleitnota om dit megafestijn tegen te houden.

  Weer zullen zij het onderspit delven. Naar ik gehoord heb willen ze dan verhuizen naar de Amsterdamse grachtengordel en wel het deel waar de gay pride en de mannenploeg worden onthaald bij een Europees kampioenschap. Dat is bij wijze van therapie. Na 2 jaar komen zij schielijk weer terug en gaan zij zich als vrijwilliger voor Lepeltje, lepeltje inzetten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).