Hulpverleners Kanaleneiland lichtgewond door vuurwerkbommen | De Utrechtse Internet Courant Hulpverleners Kanaleneiland lichtgewond door vuurwerkbommen | De Utrechtse Internet Courant

Hulpverleners Kanaleneiland lichtgewond door vuurwerkbommen

Hulpverleners Kanaleneiland lichtgewond door vuurwerkbommen
Drie hulpverleners zijn lichtgewond geraakt toen er zaterdagavond vuurwerk naar ze werd gegooid in Kanaleneiland. Er zijn geen verdachten gearresteerd, maar de politie is wel een onderzoek gestart.

Drie hulpverleners zijn lichtgewond geraakt toen er zaterdagavond vuurwerk naar ze werd gegooid in Kanaleneiland. Er zijn geen verdachten gearresteerd, maar de politie is wel een onderzoek gestart.

De hulpverleners waren uitgerukt voor een brand in een flat aan de Stanleylaan. Eén brandweerman liep gehoorschade op nadat er een vuurwerkbom in zijn buurt ontplofte. Ook werd er met zwaar vuurwerk richting de politie geschoten. Dit vloog rakelings langs een aantal agenten. Een ambulance die met een slachtoffer richting het ziekenhuis reed werd ook bekogeld met zwaar vuurwerk.

Niet alleen de hulpdiensten moesten het ontgelden, er werd ook vuurwerk gegooid naar mensen die even daarvoor met een hoogwerker uit de brandende flat waren gehaald. De politie zegt dat er op het moment geen tijd was om verdachten te arresteren. “Helaas moesten we prioriteiten stellen en gingen natuurlijk de slachtoffers voor de aanhoudingen”, zegt de politie in een reactie.

Er is wel een onderzoek gestart naar de vuurwerkgooiers. De politie roept getuigen op zich te melden.

Bij de brand aan de Stanleylaan raakten acht mensen gewond. Twee daarvan zijn kinderen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Wel zeiden omstanders dat ze vlak voordat de brand uitbrak een harde knal uit de portiek hoorden komen.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Piet

  Wat heeft destad utrecht toch veel plezier van de wijk kanaleneiland
  Een broeinest van ellende
  Hulpverleners verwonden
  Plofkraakbendes etc
  Woorden schieten te kort

 2. Johan Te groot

  Schandalig!! Van mijn part gewoon een lange celstraf geven aan zulke mensen. Vuurwerk gooien op mensen zou totaal niet mogen. Letsels die niet meer herstelt kunnen worden etc.
  Vee sterkte aan de hulpverlengers.

 3. bee

  is dit het zwaarder optreden tegen figuren die de hulpdiensten lastig vallen?
  niemand is gearresteerd.

 4. Bernhard

  Het belooft weer een gezellig drukke, doch zeer beheersbare jaarwisseling te worden voor onze hulpdiensten. Met name in de prachtwijken.

 5. Toe maar

  Vijf jaar lang heb ik filmpjes en foto’s van concrete misdaden in Kanaleneiland naar de diverse betrokken instanties gezonden. Resultaat? Ik ben inmiddels gevlucht uit Kanaleneiland omdat het onleefbaar en onbeheersbaar is geworden. In een schriftelijk antwoord op mijn klacht via de ombudsman was het antwoord dat ik niet moet zeuren, de jongens die mijn auto sloopten waren immers zwakbegaafd… Geloof me, dit is pas het begin!

 6. Joep

  Dat iedereen het zich even realiseert: dat er niet (hard) opgetreden wordt tegen dit soort raddraaiers heeft alles met de bezuinigingen van de VVD op politie en justitie te maken (overigens voor een deel gesteund door de PVV en andere rechts conservatieve fracties); dat iedereen het even weet.

  Politie heeft simpelweg te weinig capaciteit om echt te kunnen optreden en mensen te kunnen arresteren en zodoende de hulpverleners te beschermen. .

 7. JdV

  Vooral niet het beestje bij de naam noemen. De daders komrn uit de hoek doe verantwoordelijk is voor straatraces, drugshandel, liquidaties. De vvd heeft zich zelf deze problemen op de hals gehazld en werkt dagelijks mee aan het vergroten van d3 ellende in het huidige kabinet. Vooral doorgaan met wegkijken dan lost he5 probleem zich op denken ze daar..

 8. Hetty

  Ik zou zeggen: verbied dat ellendige vuurwerk, jaarlijks veel slachtoffers, branden, schade. En dan in plaats daarvan een prachtige vuurwerkshow door de Gemeente Utrecht. En mochten de daders gepakt worden: laat ze eens vrijwilligerswerk doen in Beverwijk, dan kunnen ze zien, wat hun gedrag teweeg kan brengen. Misschien, dat ze dan tot inkeer komen. En het lijkt me een goed idee, om op scholen voorlichting over vuurwerk te gaan geven. Laat desnoods slachtoffers van vuurwerk hun woordje doen.

 9. waldorff

  @ Hetty: de voorlichting (op scholen)is er al: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/12/30/kinderoogarts-tjeerd-de-faber-strijdt-onvermoeibaar-tegen-vuurwerk-a3127428

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).