Huurder moet appartement Utrecht verlaten na handel in lachgas | De Utrechtse Internet Courant Huurder moet appartement Utrecht verlaten na handel in lachgas | De Utrechtse Internet Courant

Huurder moet appartement Utrecht verlaten na handel in lachgas

Huurder moet appartement Utrecht verlaten na handel in lachgas
Een huurder die vanuit zijn woning aan de Bangkokdreef lachgas verhandelde moet zijn woning verlaten. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding tussen woningcorporatie Portaal en de huurder.

Een huurder die vanuit zijn woning aan de Bangkokdreef lachgas verhandelde moet zijn woning verlaten. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding tussen woningcorporatie Portaal en de huurder.

De man handelde vanuit zijn woning in lachgas en heeft daarmee onder andere gezorgd voor gevaarlijke situaties. Ook leverde de handel overlast op voor andere bewoners.

251 liter

Op 9 juli van dit jaar heeft de politie  een huiszoeking  gedaan in het appartement van de man. Dit gebeurde naar aanleiding van overlastmeldingen door buurtbewoners. In de woning vonden de agenten 11 flessen met lachgas. Volgens de verhuurder gaat het om 251 liter. Ook lag er op de salontafel een notitieboekje met namen en bedragen.

Verder zijn in de woning meerdere zakken met ballonnen en een kartonnen doos met een grote hoeveelheid lachgaspatronen aangetroffen.

Dat de man deze hoeveelheid voor eigen gebruik in huis had gelooft de voorzieningenrechter niet. Ook vindt de  rechtbank de verklaringen van omwonenden betrouwbaar. Omwonenden zeggen overlast te ervaren en voelen zich niet veilig door het type klanten dat de huurder bezoekt.

Huurovereenkomst

De huurder zou verschillende verplichtingen uit de huurovereenkomst niet zijn nagekomen. Hij gebruikt zijn woning voor bedrijfsactiviteiten, zorgt voor overlast in het appartementencomplex en heeft gevaarlijke stoffen (lachgas) opgeslagen.

Portaal mag daarom de huurder dwingen de woning te ontruimen en te verlaten. Die ontruiming moet binnen 14 dagen plaatsvinden.

6 Reacties

Reageren
 1. Gips

  Die is het lachen wel vergaan
  Geen lachebekkie meer

 2. Kadoendra

  251 liter voor eigen gebruik, dan is het best goed mogelijk dat de man een enorme lachgasjunk kan zijn.

 3. w

  moewhahahhahahahahahahhahhaaaaahhahahahahahahahahaha!!!!!!!!

 4. Bernhard

  @Kadoendra: Een lachgasjunk. Maar natuurlijk…

 5. Kadoendra

  @Bernhard

  Misschien gebruikt u huilgas en dat u daarom geen oog heeft voor humor.

 6. Robertjc

  Gasarbeider.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).