Huurders besparen 450.000 euro dankzij huurteam | De Utrechtse Internet Courant Huurders besparen 450.000 euro dankzij huurteam | De Utrechtse Internet Courant

Huurders besparen 450.000 euro dankzij huurteam

Huurders besparen 450.000 euro dankzij huurteam

Wethouder Gilbert Isabella  heeft de resultaten bekend gemaakt van het huurteam Utrecht over 2012. Met een totale huurvermindering van 450.000 euro lijkt het huurteam het gewenste effect te hebben op misstanden veroorzaakt door verhuurders.

Op verzoek van de huurder kan het huurteam de desbetreffende kamer onderzoeken op huurprijs, achterstallig onderhoud, gebreken en de geldigheid van het huurcontract. Wanneer er sprake is van misstanden gaat het huurteam namens de huurder in gesprek met de verhuurder en kan het, wanneer nodig, een procedure starten bij de huurcommissie.

De cijfers

Volgens de rapportage van wethouder Isabella zijn er 403 kamers geïnspecteerd in 2012 door het huurteam. Bij 323 kamers was er sprake van misstanden, in 197 van die gevallen heeft de huurder het huurteam gemachtigd om een vervolgtraject in te stellen. Namens die 197 huurders zijn uiteindelijk 325 procedures gestart, 173 conflicten daarvan zijn in totaal afgerond in 2012. Voor de kamerbewoners werd hierbij een bedrag van 204.813 euro gerealiseerd.

Goede samenwerking met gemeente en politie

Ook al dreigen verhuurders vaak met het afsluiten van gas/licht of met uitzetting, huurders staan in hun recht wanneer het huurteam een procedure start. Daarom trekken verhuurders al snel hun dreigementen weer in. In 2012 zijn er slechts negen gevallen bekend van verhuurders die bleven dreigen nadat de huurder en het huurteam de rechten duidelijk maakten. Het huurteam werkt in deze gevallen nauw samen met de gemeente en de politie in Utrecht.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).