Ibrahim Afellay onthult UEFA Champions League-trofeeën in Utrecht Ibrahim Afellay onthult UEFA Champions League-trofeeën in Utrecht

Ibrahim Afellay onthult UEFA Champions League-trofeeën in Utrecht

Ibrahim Afellay onthult UEFA Champions League-trofeeën in Utrecht
Tijdens een ietwat commercieel evenement op het Stationsplein in Utrecht werden woensdagochtend de UEFA Champions League trofeeën onthuld. De bekers zijn de belangrijkste prijzen voor clubvoetbal in Europa. De in Overvecht opgegroeide oud-voetballer Ibrahim Afellay mocht de bekers onthullen.

Tijdens een ietwat commercieel evenement op het Stationsplein in Utrecht werden woensdagochtend de UEFA Champions League trofeeën onthuld. De bekers zijn de belangrijkste prijzen voor clubvoetbal in Europa. De in Overvecht opgegroeide oud-voetballer Ibrahim Afellay mocht de bekers onthullen.

De bekers, een van voor de mannen en een voor de vrouwen, worden uiteindelijk officieel uitgereikt tijdens de finales van het toernooi op respectievelijk 3 en 10 juni aanstaande. De finale bij de vrouwen wordt voor het eerst in Nederland gespeeld, in het stadion van PSV in Eindhoven.

De bekers zijn woensdag en donderdag te vinden op het Stationsplein waar liefhebbers ermee op de foto kunnen. Er wordt chips en cola uitgedeeld, wat ‘de perfecte match’ is volgens de sponsoren.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Ibrahim Afellay

De trofeeën werden onthuld door Ibrahim Afellay. De oud-voetballer is geboren in Utrecht, groeide op in Overvecht, speelde bij Elinkwijk in Zuilen en hij woont nog steeds in de stad. Hij won in 2011 de UEFA Champions League toen hij bij Barcelona speelde. Tegenwoordig is hij voetbalanalist bij de NOS.

Afellay: “Het winnen van de UEFA Champions League vergeet je nooit meer. Met FC Barcelona won ik hem in 2011 voor het laatst, en nog steeds als ik de trofee zie ga ik weer terug naar dat ene moment. Ik gun iedereen zo’n magisch gevoel, dus het is fantastisch dat mensen nu hun eigen herinneringen kunnen maken met de bekers.”

Op de vraag of hij nog advies had voor jonge voetballers die graag ook zijn niveau willen bereiken, zei hij: “Het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt in de dingen die je doet, dan ben je namelijk ook de beste versie van jezelf. En daarnaast is het natuurlijk keihard werken.” Hij voegde er ook nog aan toe dat hij het een goede zaak vindt dat er steeds meer aandacht is voor het vrouwenvoetbal: “Meiden moeten ook hun dromen kunnen najagen, dat juich ik toe.”

4 Reacties

Reageren
 1. Uuu

  Ah ja chips en cola. De gezonde maaltijd als je met sport bezig bent.

  Organisaties als de UEFA die zeggen dat ze met sport obesitas willen tegengaan en nobele nastreven kan je al lang niet meer serieus nemen.

  Bij de UEFA gaat er alleen nog maar om wie van de organisatie het meeste geld kan binnen- harken. Dat ze daar niet eerlijk over zijn zegt genoeg.

  Het wordt tijd dat er eens een alternatief voor UEFA, FIFA en KNVB wordt opgericht, met eigen competities en eigen toernooien.

 2. w

  wat een hoop heisa om een paar replica’s, en wat dus feitelijk een publiciteitsstunt van Lays en Coco Cola is

 3. tinus

  Sport promoten onder het genot van chips en cola?
  super goed voorbeeld voor onze jeugd.

 4. Nls

  Weet iemand hoe het zit met de vergunningen voor dit soort tijdelijke standplaatsen en venten? De gemeente zal hier wel een lieve som voor krijgen, maar het gaat wel ten koste van een plein dat toch al wordt gedomineerd door ketens en reclame. Je zou zeggen daar hoeven niet ook nog eens cola en chips bij. De gemeente Utrecht zou het publieke karakter van de openbare ruimte veel meer moeten bewaken. Ik ben benieuwd hoe anderen hier tegenaan kijken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).