Iconisch informatiebord Utrecht CS verdwijnt woensdagavond | De Utrechtse Internet Courant Iconisch informatiebord Utrecht CS verdwijnt woensdagavond | De Utrechtse Internet Courant

Iconisch informatiebord Utrecht CS verdwijnt woensdagavond

Iconisch informatiebord Utrecht CS verdwijnt woensdagavond

Het iconische bord op Utrecht Centraal verdwijnt en komt misschien wel nooit meer terug. Het informatiebord, waarop de vertrektijden van alle treinen te zien zijn, wordt vannacht weggehaald. Dan start de nieuwe fase van de verbouwing waarbij het bord wel eens in de weg zou kunnen hangen en voor onveilige situaties zou kunnen zorgen.

Dat zegt een woordvoerder van de NS tegen NOS. “Op dit moment gaan mensen stilstaan om het bord te raadplegen, dat is straks de ruimte waar grote loopstromen langsgaan. Dat betekent dat we een onveilige situatie creëren als we het bord daar laten hangen.”

Volgens de NS kan het bord ook niet tijdelijk worden verplaatst. “Gedurende de verbouwing hebben we geen gelegenheid om het bord op Utrecht CS te laten hangen. We gaan wel kijken of er, als het station helemaal klaar is, wel weer een mooie plek kan komen voor het bord.”

Tijdelijk naar Rotterdam

In de tussentijd zal het bord misschien op een ander station logeren, gedacht wordt aan Rotterdam CS, “Maar dat is nog niet helemaal zeker.”

Kleinere borden

Of de ‘Centrale Hal Aanwijzer’, zoals het bord officieel heet, ooit nog terugkomt is onzeker. “Op de meeste stations maken we meestal gebruik van de kleinere borden. Utrecht heeft altijd het grote bord  gehad en we weten dat we de reiziger er een groot plezier mee doen. We gaan ons best doen.”

Analoog

Het grote, digitale bord met vertrektijden verving twee jaar geleden het verouderde, analoge, blauwe bord. Dat riep toen bij veel reizigers emoties op.

7 Reacties

Reageren
 1. Miranda

  En het was zo’n ideale verzamelplek 🙁

 2. Roald

  Zo’n Utrechts icoon tijdelijk in het foute Rotterdam ophangen is echt wel een dikke fail!

 3. Bill

  @Roald: Helemaal gelijk, te triest voor woorden. Dit bord moet gewoon worden ingepast op CS. Er is al bezuinigd door de NS op het plafond van de hal, nu dit ook nog. Wat een falend beleid met betrekking tot Neerlands grootste station.

 4. Ton

  Als het bord niet terugkomt, dan is dit een voorbeeld van mismanagement en geldverspilling. Zo’n investering voor maar twee jaar is belachelijk. Maar ja, de reiziger c.q. belastingbetaler betaalt.

 5. Ton

  Als het bord niet terugkomt, dan is dit een voorbeeld van mismanagement en geldverspilling. Zo’n investering voor maar twee jaar is belachelijk. Maar ja, de reiziger c.q. belastingbetaler betaalt.

 6. Ronald van Voorthuizen

  Dat bord hangt er minder dan 2 jaar en zo’n zin als

  “We gaan wel kijken of er, als het station helemaal klaar is, wel weer een mooie plek kan komen voor het bord.”
  klinkt mij toch vooral als “we hebben eigenlijk helemaal geen plannen om het bord terug te hangen, maar wie weet.”

 7. Paul Wilke

  vreemd dat iets waar reizigers waardevol vinden afdoet… met we zien wel wat we straks doen…
  Het hoort eenvoudig bij het grootste station van Nederland, zoals overig meeste Duitse stations ook altijd een centraal informatie paneel hebben.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).