Iedereen kan meebetalen aan opknapbeurt van de Domkerk | De Utrechtse Internet Courant Iedereen kan meebetalen aan opknapbeurt van de Domkerk | De Utrechtse Internet Courant

Iedereen kan meebetalen aan opknapbeurt van de Domkerk

Iedereen kan meebetalen aan opknapbeurt van de Domkerk

De Domkerk is toe aan een opknapbeurt en die moet gefinancierd worden door middel van crowdfunding. De kerk heeft de afgelopen jaren geen subsidie gekregen voor onderhoud en dus moet de financiering op een andere manier binnengehaald worden.

De bogen die de kerk dragen moeten hoognodig gerestaureerd worden volgen betrokkenen. Iedereen die financieel bijdraagt krijgt hier ook iets voor terug; de investeerders krijgen letterlijke een stukje kerk in handen, namelijk een stuk steen uit de bogen van de Domkerk.

Frans Ritmeester, Directeur van het Kerkelijk Bureau Utrecht: “De Domkerk ontving de afgelopen vier jaar van het Rijk geen subsidie voor onderhoud. Het onderhoud is daardoor beperkt tot het hoogst noodzakelijke. De bogen dragen letterlijk de Domkerk, waardoor onderhoud dus snel moet gebeuren.”

Via de website van dit project kan iedereen de vorderingen in de gaten houden. Mocht u nu al geld willen geven, dan is het nog even wachten, het project start pas in het begin van 2014. Het opknappen gaat pas plaatsvinden wanneer de financiering rond is.

4 Reacties

Reageren
 1. Dirk

  Dus we moeten wachten met betalen want ze beginnen nog niet, maar ze gaan pas beginnen als we betaald hebben? Of zoiets?

 2. Danny

  Dat staat er ja, lol

 3. Arthur

  @Dirk en Danny, vanaf begin 2014 zal het mogelijk zijn om via draagdedom.nl een bijdrage te leveren. Wanneer voldoende mensen een bijdrage hebben geleverd, kan met het opgehaalde geld begonnen worden met de restauratie van de bogen. Dus inderdaad het restauratieproject kan pas worden gestart als de crowdfunding project geslaagd is.

 4. Arthur

  @Dirk en Danny, vanaf begin 2014 zal het mogelijk zijn om via draagdedom.nl een bijdrage te leveren. Wanneer voldoende mensen een bijdrage hebben geleverd, kan met het opgehaalde geld begonnen worden met de restauratie van de bogen. Dus inderdaad het restauratieproject kan pas worden gestart als het crowdfunding project geslaagd is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).