Imam Suhayb Salam van alFitra-moskee in Overvecht reageert op aantijgingen | De Utrechtse Internet Courant Imam Suhayb Salam van alFitra-moskee in Overvecht reageert op aantijgingen | De Utrechtse Internet Courant

Imam Suhayb Salam van alFitra-moskee in Overvecht reageert op aantijgingen

Imam Suhayb Salam van alFitra-moskee in Overvecht reageert op aantijgingen
De Utrechtse Imam Suhayb Salam van de alFitra-moskee in Overvecht reageert in een interview met NRC op de  kritiek die zijn vrouw Samira Dahri kreeg. Dahri werkt ook bij de moskee in Overvecht en schreef het opiniestuk Salafisme is de oplossing tegen radicalisering.

De Utrechtse Imam Suhayb Salam van de alFitra-moskee in Overvecht reageert in een interview met NRC op de  kritiek die zijn vrouw Samira Dahri kreeg. Dahri werkt ook bij de moskee in Overvecht en schreef het opiniestuk Salafisme is de oplossing tegen radicalisering.

De alFitra-moskee is de laatste tijd vaker in het nieuws. NRC publiceerde in december vorig jaar een artikel waarin de moskee beschuldigd wordt van aanzetten tot radicalisering en dat de plek een kweekvijver voor jihadisme is. “Een onjuist beeld”, liet het bestuur van de moskee weten, en noemt het goedkope roddel- en haatjournalistiek.

Het Algemeen Dagblad kwam met het nieuws dat een aan Al-Qaeda gelieerde instelling geld overmaakt naar de moskee. De gemeente Utrecht liet daarop echter weten geen verbanden te zien tussen de financiering van de alFitrah-moskee in Overvecht vanuit Koeweit en aan Al-Qaeda gelieerde organisaties. De moskee heeft na alle berichtgeving aangegeven meer openheid van zaken te zullen geven en meer contact te zullen hebben met de gemeente.

Opiniestuk

Dahri werkt als beleidsmedewerker bij de stichting alFitrah, waar de moskee onder valt. Zij schreef een week geleden een opiniestuk over radicalisering, salafisme, de islam en de Nederlandse samenleving om zo het standpunt van alFitrah naar voren te brengen. Zoals met veel opiniestukken leverde het artikel een hoop kritiek op. Imam Suhayb Salam besloot een dag voordat de moskee open dag houdt, morgen 31 januari, te reageren.

Hij gaat in dit artikel in op de reacties van Ebru Umar, filosoof Menno Lievers, cultuurpsycholoog Paul Voestermans, schrijver Sytze van der Zee, meerdere lezers en beschrijft hoe zijn ideale samenleving eruitziet. “Ik ben voor integratie, maar betekent dat dat ik per se stamppot moet eten?”, lees het hele interview hier.

7 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Deze ‘imam’ is een wolf in schaapskleren. Wat deze man allemaal verkondigt is onverenigbaar met de normen en waarden die in dit land (en West-Europa) door de eeuwen heen vorm hebben gekregen. Hij voorziet een soort paralelle samenleving voor moslims, nog meer dan nu het geval is, en stuurt aan minder integratie van moslims en meer polarisatie tussen bevolkingsgroepen. Een heel gevaarlijk figuur.

 2. Henk

  In het gelinkte interview zegt de imam iets wat de spijker op de kop slaat. Het is precies dat waarom “de islam” de belangrijkste issue (in de politiek) van dit decennium is voor veel Nederlanders:

  “Godsdienst is niet alleen voor thuis”

  Dit is naar mijn mening hèt punt waarop islam verschilt met de vele religies die ons land rijk is. Het verklaard ook waarom zo iets onbenulligs als het niet handen schudden met vrouwen zo’n belangrijk struikelpunt is voor zo veel niet-moslim nederlanders.

  Erg jammer dat de interviewer niet is doorgegaan op dit punt. Gemiste kans.

 3. athe

  Samira? De vrouw die mannen geen hand geeft, en dat zo belangrijk vond dat ze er ontslag voor over had?

 4. Toine Goossens

  Wat een frappante gelijkenis tussen het denken van de dierenpartij over het open staan van winkeldeuren in de winter, en de imam van de AlFitra moskee. Zowel Imam Suhayb Salam als fractievoorzitter Eva van Esch verkondigen dat zij altijd en overal hun mening slechts op basis van het eigen geloof hoeven te baseren. Al het andere is verwerpelijk. Je voegen naar de gebruiken en waarden van een ander dat doe je nou eenmaal niet.

  In de openbare ruimte voeg je je naar de algemeen geaccepteerde normen en waarden. Het afwijzen daarvan doe je maar thuis.

 5. [email protected]

  Weet je, dat eeuwige gezeik om een sprookjesboek, ik geloof in de mens, en daar heb ik het al moeilijk genoeg mee.

 6. Hans Oudwijk

  Zelf heb ik het wel gehad met de even mooie als onbetrouwbare praatjes en taqiyya van figuren als Suhayb Salam en zijn salafistische familie en zelfverklaarde ‘íslamgeleerden’ Haitam al Haddat.
  De dame onder de link is zelf opgegroeid in een vrijzinnig islamitisch gezin in het midden oosten en heeft meer recht van spreken. En dat doet ze.

  https://youtu.be/gKkckaZO4fw

 7. W..H de Groen

  Die gast had al lang met kop en kont de Europese grens overgegooid moeten worden met zijn vader en aanhang.
  Hij heeft in die sekte al verschillende jongeren klaargestoomd voor de Jihad…..en dus dood ingejaagd.

  Hij heeft in ieder geval zelf de mogelijkheid gehad om zijn biezen te pakken en naar het er nu uit ziet is dat hij zo een handje geholpen gaat worden , wetende dat er vele moslims (ook aan de extreme kant van de islam) deze gast aan alle kanten om diverse redenen hebben uit gespuugd !

  De stichting komt vooral ten goede van de familie Salam zelf waarbij de positie van zijn “leerlingen” hem volledig aan zijn reet zal roesten.

  Jammer,wetende dat er jongeren tussen zitten die een andee kans in het leven hebben verdiend !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).