In 2020 meer duidelijkheid over trappen Moreelsebrug | De Utrechtse Internet Courant In 2020 meer duidelijkheid over trappen Moreelsebrug | De Utrechtse Internet Courant

In 2020 meer duidelijkheid over trappen Moreelsebrug

In 2020 meer duidelijkheid over trappen Moreelsebrug
Foto: Robert Oosterbroek
De gemeente Utrecht begrijpt de vragen over de trappen vanaf de Moreelsebrug naar de perrons, maar de wethouder kan er nog geen toezeggingen over doen. Er moet eerst meer onderzoek plaatsvinden naar de capaciteit van de perrons en trappen op station Utrecht Centraal.

De gemeente Utrecht begrijpt de vragen over de trappen vanaf de Moreelsebrug naar de perrons, maar de wethouder kan er nog geen toezeggingen over doen. Er moet eerst meer onderzoek plaatsvinden naar de capaciteit van de perrons en trappen op station Utrecht Centraal.

Het is een langgekoesterde wens van veel forensen en de voltallige gemeenteraad: trappen van de Moreelsebrug naar de perrons van station Utrecht Centraal.

Vorige week maakte ProRail bekend dat de enorme drukte bij de sporen om extra maatregelen vraagt. Zo wordt er al crowd control, met een speciale omroep, ingezet bij spoor 5 en 7.

Afspraken

De trappen tussen de brug en het station mogen er niet zomaar komen. Met Klépierre is namelijk afgesproken dat er geen trappen komen, behalve als de veiligheid in het geding komt door toenemend reizigersverkeer.

Nu ProRail aangeeft dat er extra maatregelen nodig zijn is het volgens de gemeenteraad de uitgelezen kans om ook de aanleg van de trappen weer te bespreken. De wethouder liet donderdagmiddag echter weten dat er voorlopig nog geen verbinding komt.

ProRail gebruikt de komende maanden om onderzoek te doen naar de capaciteit en veiligheid op de perrons. Ook de gemeente Utrecht doet onderzoek naar de reizigersstromen rondom Utrecht Centraal en de ontwikkelingen in het stationsgebied. De wethouder wil eerst de resultaten van deze onderzoeken afwachten en verwacht begin volgend jaar hier meer over te kunnen vertellen.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. w

  als er trappen komen is de enige lift ontoereikbaar!

 2. Herman

  Wat een prachtige foto!

 3. Tinus

  Een Station moet vooral functioneel zijn. Weg met de commercialisering van de openbaar vervoer ruimtes. Je struikelt over de vreettenten ( verleiding is bijna door niemand te weerstaan, onze jeugd wordt dikker en dikker.. ) en Klepiere heeft zoveel macht dat alle reizigers verplicht door hun MALL heen moeten ( waarom is HC niet meer voldoende en moet dit weer op z’n Engels… pfff . we zijn in Nederland toch?
  Ik zeg open die trappen! en stop de commercie!

 4. Kadoendra

  Als het onderzoek duidelijk maakt dat de situatie van nu de veiligheid van reizigers schaad heeft Klépierre geen kans meer om de trappen tegen te houden.
  Overigens is het mij nu al duidelijk dat de situatie verre van veilig is want het is niet logisch om het grootste treinknooppunt van Nederland, waar het alleen nog maar drukker zal worden, te beperking qua in en uitgangen.

 5. Hans

  Klépierre moet een toontje lager zingen want deze brug is van alle Utrechters.

 6. Mia

  Het is niet alleen dat Moreelsebrug vanuit de perrons niet toegankelijk is, maar ook onbereikbaar vanaf uiteinde het busstation aan de kant van de Rabo. Je moet en zal via station boven gaan. Echt heel vervelend om zo’n omweg te moeten maken.

 7. Erwin

  @Hans: je slaat de spijker op z’n kop! Deze brug is niet alleen voor ns-reizigers, maar voor alle Utrechters die het spoor over moeten maar dat niet meer kunnen als er trappen naar de perrons komen!

  Vwb veiligheid: drommen mensen op deze brug: levensgevaarlijk!!

 8. Hans

  @Erwin:
  dit gezichtspunt is nieuw voor mij. Zo had ik het nog niet bekeken. Daar zit wat in moet ik toegeven. Maar zou de brug instorten onder een bepaald overgewicht? Geen idee. Wat ik wel meen te weten is dat heel veel Utrechters graag trappen zien om niet gedwongen te worden eerst door een winkelcenrum te moeten lopen alvorens de trein te kunnen nemen. En meneer Klep wil graag dat we door zijn koopgoot dwalen onderweg naar onze bestemming.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).