In Utrecht: Gebiedsidentiteit ‘Werkspoorkwartier’ nog ver te zoeken | De Utrechtse Internet Courant In Utrecht: Gebiedsidentiteit ‘Werkspoorkwartier’ nog ver te zoeken | De Utrechtse Internet Courant

In Utrecht: Gebiedsidentiteit ‘Werkspoorkwartier’ nog ver te zoeken

In Utrecht: Gebiedsidentiteit ‘Werkspoorkwartier’ nog ver te zoeken

Een gebied in ontwikkeling. Dat is wat ‘In Utrecht’ las over het Industrieterrein Cartesiusweg. Tenminste als je uit gaat van de plannen van de gemeente Utrecht om het gebied de komende jaren te transformeren tot ‘een werklandschap voor stadsgeoriënteerde en creatieve bedrijvigheid’. Geheimzinnig daaraan is dat het gebied een rol speelt in het bidbook voor Utrecht als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Welke rol precies wordt in de Ontwikkelvisie Werkspoorkwartier nog geheim gehouden. Daar wordt een rechtgeaarde Utrechter toch op zijn minst nieuwsgierig van zou je zeggen. ‘In Utrecht’ stapte dan ook op de fiets om ter plaatse eens een kijkje te nemen en te ervaren of het gebied die lading al uitstraalt.

Een laagwaardig imago, dat is helaas de conclusie die ‘In Utrecht’ trok na een tochtje door het gebied. Hoewel uitermate geschikt voor het schieten van prachtige plaatjes geeft de troosteloze uitstraling van de vervallen fabriekshallen nog niet echt een doorkijkje naar de toekomst die stedenbouwkundigen voor ogen hebben. Zij zien in de aanwezigheid van deze ‘industriële parels’ echter juist aanleiding tot een bijzondere invulling en een ‘aanhechting’ met de naastgelegen Cartesiusdriehoek, waar in de toekomst een hoogstedelijk woongebied is gepland. De ontwikkelvisie gaat er van uit, dat wanneer zowel eigenaren en werknemers als ook regelmatige bezoekers zich met het gebied kunnen identificeren, dit de gebiedsidentiteit verder kan versterken. ‘In Utrecht’ trof tijdens haar rondgang van beide groepen echter nagenoeg niemand aan. Dat identificeren gaat dus waarschijnlijk nog wel even duren. Misschien dat de foto’s helpen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).