In Utrecht opent een opvang voor LHBTIQ+-dak- en thuislozen In Utrecht opent een opvang voor LHBTIQ+-dak- en thuislozen

In Utrecht opent een opvang voor LHBTIQ+-dak- en thuislozen

In Utrecht opent een opvang voor LHBTIQ+-dak- en thuislozen
Stichting De Tussenvoorziening heeft in Utrecht een opvang geopend voor dak- en thuislozen met een LHBTIQ+-achtergrond. De opvang is sinds 1 februari open.

Stichting De Tussenvoorziening heeft in Utrecht een opvang geopend voor dak- en thuislozen met een LHBTIQ+-achtergrond. De opvang is sinds 1 februari open.

De opvang zit in een klein groepspand in Utrecht en is bedoeld voor dak- en thuislozen van 18 jaar of ouder. In het pand zijn vier zogenoemde overbruggingsplekken voor mensen voor wie de reguliere opvang niet veilig voelt of is.

Voor de overbruggingsplek kan 24 uur per dag telefonisch contact worden gezocht met De Tussenvoorziening. De Tussenvoorziening gaat voor de mensen die er gebruik van maken in een periode van drie tot zes maanden kijken wat na de opvang een passende plek kan zijn. De begeleiding wordt volgens De Tussenvoorziening gedaan door twee mensen met affiniteit en kennis van de LHBTIQ+-doelgroep. Zij kunnen cliënten bijvoorbeeld ook koppelen aan een ‘regenboogmaatje’, een vrijwilliger die ook een LHBTIQ+-achtergrond heeft.

Volgens De Tussenvoorziening blijkt al langer uit onderzoeken dat er behoefte is aan opvang voor deze specifieke groep dak- en thuislozen. Het project is een pilot van een jaar, waarna gekeken wordt hoe de opvang in Utrecht in de toekomst nog beter kan worden vormgegeven.

4 Reacties

Reageren
 1. cas

  En zo gaan we weer verder met mensen in aparte hokjes doen en speciale behandelingen te geven. En maar klagen als iemand anders hun een stempeltje geeft of een opmerking maakt.
  Dit complete domme doordrenkte hokjes idee moet juist stoppen.

 2. Jankanerwatvan

  Hopelijk wordt er ook wat gedaan aan de onveiligheid voor deze groep in de reguliere opvang. Het is toch van de zotte dat deze groep mogelijk permanent moet worden gescheiden van hetero daklozen.

 3. W.

  @cas: Het probleem is helaas dat deze “speciale behandeling” blijkbaar nodig is, omdat deze groep dak- en thuislozen relatief vaak met pesten, geweld en misbruik wordt geconfronteerd. Volgens mij moet dát “compleet domme doordrenkte hokjes idee” stoppen. Dan is zulke aparte opvang niet meer nodig, zoals Jankanerwatvan ook terecht aanstipt.

 4. Kadoendra

  @Cas

  “En zo gaan we weer verder met mensen in aparte hokjes doen.”

  Ik vind het ook belachelijk dat de onderkant van de Nederlandse maatschappij altijd in een hokje wordt geplaatst en nooit in een fatsoenlijke woning.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).