Inbreker gevangen in kliko en veroordeeld tot celstraf | De Utrechtse Internet Courant Inbreker gevangen in kliko en veroordeeld tot celstraf | De Utrechtse Internet Courant

Inbreker gevangen in kliko en veroordeeld tot celstraf

Inbreker gevangen in kliko en veroordeeld tot celstraf

De inbreker die gevangen werd doordat een buurbewoner op de kliko was gaan zitten waar hij zich in had verstopt is veroordeeld tot een gevangenisstraf. Hij en zijn compagnon zijn veroordeeld tot celstraffen van vijf en zes maanden voor de inbraak bij een huis in de Broerestraat.

Tijdens de bewuste nacht van 10 op 11 juni waren de bewoners van het huis niet thuis. De buren ruiken onraad wanneer ze allerlei geluiden horen en besluiten om een kijkje te gaan nemen. Bij het zien van de inbrekers werd direct de politie gebeld. Ondertussen kwamen meerderde bewoners van de straat naar buiten om te kijken wat er aan de hand is. Samen met de gearriveerde politie werden de mannen gezocht. Een van de inbrekers had zich in een kliko verstopt, een buurtbewoner had dit gezien en ging direct op de kliko zitten. De inbreker zat gevangen, de andere inbreker werd niet veel later aangehouden. Het huis waar de inbrekers hun slag dachten te slaan was een totale ravage, alles lag overhoop en de kluis was geplunderd.

De officier van justitie had celstraffen van vijf en zeven maanden geëist. Dit verschil komt mede door eerdere veroordelingen. De rechter maakte daar vijf en zes maanden van. Ook moeten de inbrekers 250 euro betalen aan het slachtoffer.

Uit vandaag gepubliceerde cijfers blijkt dat in Utrecht 5,8 inbraakclaims gedaan worden bij verzekeraars per 1000 huishouden per jaar. Hiermee staat Utrecht op plek acht op het overzicht van inbraakclaims van alle gemeentes met meer dan 50.000 inwoner.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).