Ingang Stationspleinstalling aan Moreelsehoek maandag gesloten | De Utrechtse Internet Courant Ingang Stationspleinstalling aan Moreelsehoek maandag gesloten | De Utrechtse Internet Courant

Ingang Stationspleinstalling aan Moreelsehoek maandag gesloten

Ingang Stationspleinstalling aan Moreelsehoek maandag gesloten
Foto: CU2030
De ingang van de Stationspleinstalling in Utrecht aan de kant van de Moreelsehoek is maandag dicht. Op die dag wordt namelijk aan het fietspad dat de stalling inloopt gewerkt.

De ingang van de Stationspleinstalling in Utrecht aan de kant van de Moreelsehoek is maandag dicht. Op die dag wordt namelijk aan het fietspad dat de stalling inloopt gewerkt.

Het fietspad bij de Moreelsehoek krijgt maandag een rode toplaag. De werkzaamheden duren van 07.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. In de tussentijd moeten fietsers die gebruik willen maken van de stalling de ingang bij het Smakkelaarsveld gebruiken.

De Moreelsehoek ligt naast het Platform, tussen het Stationsplein en de Laan van Puntenburg. Momenteel vinden er meerdere werkzaamheden plaats in het gebied. Zo is het wegdek en het fietspad vernieuwd, en na de zomer zijn de taxistandplaatsen en de Kiss & Ride aan de beurt.

In september worden er trappen aangelegd vanaf het Stationsplein naar de Moreelsehoek. Ook komen er in het najaar 12 plantenbakken.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Mooi zwart is niet lelijk!
  Helaas, de gemeente is er van overtuigd dat zonder de kleur rood de Utrechtse fietser te dom is om de weg naar de stalling te vinden…

 2. Katja

  Dat wordt zweten in de zomer. Zwart asfalt wordt ontzettend heet.

 3. Linlin

  @Katja, klopt helemaal. Daarom wordt er een rode toplaag overheen gelegd.
  Voortaan even het artikel lezen voor je reageert.

 4. JdV

  Ik vermoed een groot aantal fout geparkeerde fietsen in de directe omgeving als mensen de stalling niet in kunnen. Wellicht kan de gemeente maandag meteen even gaan controleren en handhaven?

 5. Joop de Zeeuw

  @linlin denk je rood asfalt minder heet wordt dan zwart asfalt?

 6. Blaam

  @Joop de Zeeuw
  Rood asfalt blijft inderdaad koeler dan zwart asfalt, aangezien de warmte wat minder geabsorbeerd wordt. Al verwacht ik niet dat dit meegenomen is in de afweging. Denkt u van wel?

 7. Koel hoofd

  Linlin en Blaam, jullie geloven in onzin, rood asfalt wordt net zoals zwart asfalt ook meer dan 60C op een zomerdag in volle zon omdat de samenstelling van het asfalt bepaald hoeveel hitte er wordt geabsorbeerd.
  De albedo factor (rood of zwart) is alleen te meten met een infrarood meter.
  Voor mensen of dieren (honden) die er overheen moeten zijn voor het gevoel beide net zo heet.

  Een heel stuk koeler zijn tegels of klinkers, maar dat vind de gemeente oncomfortabel voor fietsers en zijn dus geen optie. De stad wordt steeds heter dankzij die asfalt voor fietscomfort obsessie. Wen er maar aan, met de complimenten van de duurzaamsheid politiek die meer doet om het klimaat te vernietigen dan om er iets aan te doen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).