Ingangen Stationspleinstalling in Utrecht nog niet fietsvriendelijk genoeg; om beurten dicht in de zomer Ingangen Stationspleinstalling in Utrecht nog niet fietsvriendelijk genoeg; om beurten dicht in de zomer

Ingangen Stationspleinstalling in Utrecht nog niet fietsvriendelijk genoeg; om beurten dicht in de zomer

Ingangen Stationspleinstalling in Utrecht nog niet fietsvriendelijk genoeg; om beurten dicht in de zomer
Archieffoto fietsenstalling - Robert Oosterbroek
De ingangen van de Stationspleinstalling krijgen na drie jaar een opknapbeurt. De werkzaamheden, die in juli en augustus gaan plaatsvinden, moeten ervoor zorgen dat de ingangen gebruiksvriendelijker worden. Daarvoor moeten de ingangen om beurten drie weken dicht. 

De ingangen van de Stationspleinstalling krijgen na drie jaar een opknapbeurt. De werkzaamheden, die in juli en augustus gaan plaatsvinden, moeten ervoor zorgen dat de ingangen gebruiksvriendelijker worden. Daarvoor moeten de ingangen om beurten drie weken dicht. 

De grootste fietsenstalling ter wereld is zo’n drie jaar geopend, maar moet hier en daar al worden aangepast. Zo startten er in mei werkzaamheden om de betonnen vloeren te herstellen. Die duren tot in augustus. 

In de zomermaanden krijgen ook de ingangen aanpassingen. Op maandag 4 juli is eerst de ingang bij de Moreelsehoek aan de beurt. Die sluit tot en met zaterdag 23 juli. Van maandag 25 juli tot zaterdag 13 augustus gaat de ingang bij de Smakkelaarshoek dicht. Fietsers kunnen de stalling via de andere ingang blijven gebruiken.

Er gaan verschillende dingen veranderen bij de ingangen. Zo verdwijnt de verhoogde betonnen middenstrook. Op de fietspaden komt andere belijning, waardoor het makkelijker moet worden om te zien naar welke verdieping je gaat. 

Eerder merkte een lezer van DUIC op dat de bewegwijzering bij de uitgangen van de fietsenstalling kapot was, hersteld werd en binnen de kortste keren weer kapot ging. NS en ProRail beloofden toen dat de letters zouden worden hersteld, al was het nog niet duidelijk wanneer dat ging gebeuren.

Fietspaden

Aan het eind van de zomer, vanaf eind augustus tot oktober, krijgen ook de fietspaden een nieuw uiterlijk. De witte vlakken naast de fietspaden worden grijs en van een stroever materiaal. Opstapjes in de stalling worden ook duidelijker aangegeven.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Confusius

  Bouwput/ puinput Utrecht CS. Pas 15 jaar een bouwplaats. 1/5, 1/6 van een mensenleven.

  Over 10/ 15 jaar is het alweer tijd voor de volgende plannen.

 2. JdV

  Tis een beetje een sneltram-projectje dit. Net opgeleverd en meteen al weer wijzigingen doorvoeren omdat het niet goed werkt. Dat beloofd nog wat voor de komende jaren. Wellicht toch een idee om de gebruiker gewoon eens te laten betalen voor al dat ruimtebeslag en kosten die het stallen van zijn of haar rijwiel met zich meebrengt?

 3. Utrechtse Fietser

  @JdV: Als gebruiker moet je ook betalen voor het stallen. Er is geen gratis optie in deze fietsenstalling.

  Overigens zou het niet misstaan als er een openbaar toilet aanwezig zou zijn!

 4. Len

  Het is toch niet zo moeilijk? Als je een donker gat ziet ga je er in en als je licht ziet ga je er uit. Als je omhoog moet kijken ga je naar boven, en omlaag naar beneden. En als je op z’n kop op het plafond fietst gaat er iets niet goed.

 5. Lachgas

  Na 3 jaar opknapbeurt. Mag dat wel. Is het getoetst aan stikstof? Ha ha

 6. Tim

  Moet inderdaad ook wel zeggen dat het rotbochtjes zijn, zeker bij de ingang aan de kant van het Moreelsepark. Als je even niet oplet fiets je daar heel snel tegen het stoepje en kun je omvallen. Wel fijn dat er wat aan gedaan wordt.

 7. Utrechter

  Dat krijg je ervan als je geen fatsoenlijke architect inschakelt die zelf wel eens op een fiets gezeten heeft. Incheckfiles die de toegang blokkeren, van fietsers vragen dat ze een hele ronde fietsen om op één of twee rijtjes achter je te stallen (o wee als je tegen de richting inrijdt) en ga zo maar door. Het had allemaal zo mooi kunnen zijn hier he…

 8. Architectuur

  Bij zeer grote bouwprojecten van een unieke soort is dit niet ongebruikelijk…
  Er wordt voor bijna 4 miljard geïnvesteerd in het Centraal station gebied…dus fouten ook niet onlogische

 9. BS

  Is het een idee om in de toegangen vanaf het stationsplein kleine gootjes te installeren die een stof bevatten die urine omzet in een rotte eierenlucht? Het lijkt nu al of je een urinoir instapt. En het wordt echt niet schoongehouden!

 10. Hans

  @ BS
  Het is inderdaad een smerige zaak, dat gepies in de fietsenstalling. Sommige hoeken doen je werkelijk over je nek gaan van de stank. Mijn suggestie: eerstens, tref een paar voorzieningen waar men op een gereguleerde wijze kan plassen, een paar urinoirs met een automatische spoelgelegenheid doen wonderen. Hou het simpel en doeltreffend.
  Tweedens: de overige hoekjes die uitnodigen tot gezeik ruste men uit met sensoren die onmiddellijk reageren op ongenood plassende passanten: er springt meteen een felle schijnwerper aan die de plassende persoon scherp uitlicht. Combineer dat met het geluid van een autoalarm of dat van een blaffende hond (oei! lopen mijn kroonjuwelen gevaar!) Doe er een camera bij waaruit waarschuwende woorden opklinken tot de dader van dit wilde gedoe. Misschien een foto om het af te maken? Welke knutselaar van openbare werken gaat dit project ter hand nemen?
  Jammer dat Radio Centrum niet meer bestaat, daar waren dit soort nuttige spullen altijd op voorraad. Maar on line zijn ze vast ook wel verkrijgbaar. Kost weinig en spaart veel ergernis uit. Doe er wat aan gemeente!

 11. GeeWee

  Wat mij betreft werkt de stalling prima, ik gebruikt hem wekelijks. Als je eenmaal de weg weet is het heel gemakkelijk. Niets meer aan doen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).