Singaporese belegger investeert ruim 25 miljoen euro in twee hotels Poortgebouw | De Utrechtse Internet Courant Singaporese belegger investeert ruim 25 miljoen euro in twee hotels Poortgebouw | De Utrechtse Internet Courant

Singaporese belegger investeert ruim 25 miljoen euro in twee hotels Poortgebouw

Singaporese belegger investeert ruim 25 miljoen euro in twee hotels Poortgebouw
Het Poortgebouw van Nieuw Hoog Catharijne in aanbouw. Foto: DUIC / Annelies Hoelen
First Sponsor Group gaat voor 26,38 miljoen euro twee hotels in het Poortgebouw exploiteren. De Singaporese belegger heeft de ruimte gekocht van Klépierre en wil er twee hotels gaan ontwikkelen: een Hampton by Hilton-hotel en een Crown Plaza-hotel.

First Sponsor Group gaat voor 26,38 miljoen euro twee hotels in het Poortgebouw exploiteren. De Singaporese belegger heeft de ruimte gekocht van Klépierre en wil er twee hotels gaan ontwikkelen: een Hampton by Hilton-hotel en een Crown Plaza-hotel.

First Sponsor Group betaalt 26,38 miljoen euro voor 11.600 m2 in het Poortgebouw. Dat meldt de Singaporese zakenkrant The Bussiness Times.

De Singaporese belegger koopt de derde tot de negende verdieping in het gebouw dat dit jaar wordt opgeleverd. First Sponsor Group wil er twee hotels gaan ontwikkelen: een Hampton by Hilton-hotel met 192 kamers en een Crown Plaza-hotel met 128 kamers. De ontwikkelaar zal Borealis Hotel Group worden.

Het Poortgebouw zal, wanneer het af is, bestaan uit 25.000 m2 winkelruimte, food & beverage en hotelvastgoed.

8 Reacties

Reageren
  1. Paul

    Kan iemand uitleggen waarom 2 hotels van dezelfde eigenaar? Is hier Bibop onderzoek gedaan?
    Riekt naar witwassen.
    1 Hotel is toch veel eenduidiger en goedkoper.

  2. Veld

    First Sponsor Group: Ben ik dan de enige bij wie de nekharen overeind gaan staan? Gelukkig heeft Utrecht een stedenband met Singapore. Vandaar dat onze straten zo schoon zijn….

    Enge wereld, van het beleggen (en snelle geld)….

    Maar ja ik snap het natuurlijk niet…

  3. Jan scherjon

    Goed gedaan Klépierre mooie handel gesloten met Singapore , zeer streng land en wat zal het schoon zijn in het Poortgebouw en omgeving en een joint roken op je kamer vergeet dat maar………………

  4. Tom

    @Veld

    Er is hier niet echt sprake van ‘snel’ geld, maar eerder van langzaam juist. Deze belegger investeert is vastgoed en hotels, die investering is er niet echt snel uit. Gelukkig zeg je zelf al dat je het niet snapt.
    Het geld voor die hotels moet ergens vandaan komen en aangezien er een schreeuwend tekort is aan hotelkamers in Utrecht lijkt me deze investering meer dan prima. Zolang de gemeente maar geen vervelende afspraken maakt met deze partij.

  5. Kon ik het maar betalen

    @Tom
    Jij schrijft een schreeuwend tekort aan hotelkamers, de vraag is tekort van welk tarief. Een snel overzicht geeft al inzicht dat dit geen goedkoop hotelletje wordt.
    Alleen voor de vierkante meter prijs is al € 2.274,14 betaald, dan heb je een kale vierkante meter. dan moet er nog een vermogen betaald worden aan de aankleding. vervolgens heb je nog de doorlopende kosten voor onderhoud, diensten en personeel, dan moet het bedrijf en bedrag overhouden om te reserveren voor vervanging en reparatie. Gemakshalve gok ik dat het bedrijf ook nog iets van winst wil maken. Kortom dit wordt geen goedkoop hotelletje. Logisch dus dat deze partij hiervoor enkele vervelende afspraken wenst van de gemeente.

  6. BdV

    @Jan: wat is nu het probleem? Dat je geen joint, of wat voor peuk dan ook, zou mogen roken? Dat de investeerder het misschien wel waardeert als het er schoon is? Tsja, ik leef met je mee.

    Maar als het inderdaad schoon is, dan mag wat mij betreft de rest van Utrecht ook verkocht worden.

  7. Katja

    Binnenkort faillissement Poortgebouw, hoera !
    En gelijk slopen die puist.

  8. Uw naam

    Dat is €2274 per vierkante meter. Ik weet niet wat normaal is voor een hotel, maar als het om appartementen zou gaan zou dat niet heel hoog zijn voor nieuwbouw in het centrum. Zijn hotels in het algemeen minder waard per vierkante meter, komen er nog andere kosten (bijvoorbeeld BTW of erfpacht) bij of zijn de vierkante meters ‘in’ het nieuwe hoog Catharijne (d.w.z. zonder echt zicht naar buiten) simpelweg minder waard?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).