Ingrijpende renovatie De Planeet van start; Gebouw ingepakt en bouwketen boven Oudegracht | De Utrechtse Internet Courant Ingrijpende renovatie De Planeet van start; Gebouw ingepakt en bouwketen boven Oudegracht | De Utrechtse Internet Courant

Ingrijpende renovatie De Planeet van start; Gebouw ingepakt en bouwketen boven Oudegracht

Ingrijpende renovatie De Planeet van start; Gebouw ingepakt en bouwketen boven Oudegracht
De Planeet gezien vanaf de Lange Viestraat in 2016. Beeld: DUIC
De renovatie van het winkelcentrum en kantorencomplex De Planeet start deze maand. Het gebouw wordt niet alleen gerenoveerd, maar krijgt ook een nieuwe naam: House Modernes – een verwijzing naar het warenhuis Galeries Modernes, dat tot 1981 op de locatie zat.

De renovatie van het winkelcentrum en kantorencomplex De Planeet start deze maand. Het gebouw wordt niet alleen gerenoveerd, maar krijgt ook een nieuwe naam: House Modernes – een verwijzing naar het warenhuis Galeries Modernes, dat tot 1981 op de locatie zat.

De ingrijpende renovatie en verduurzaming van het gebouw start deze maand in opdracht van eigenaar Syntrus Achmea. Voor de veiligheid van de omgeving worden hekken geplaatst om het bouwterrein en wordt het gebouw helemaal ingepakt. De twee bouwketen komen op palen ‘boven’ de Oudegracht te staan en op het dak van het gebouw wordt een bouwkraan geplaatst.

In oktober beginnen de sloopwerkzaamheden met het verwijderen van niet-constructieve delen in het gebouw, zoals balies, deuren en plafondplaten. In december volgt het weghalen van wanden en vloeren. Naar verwachting zijn de sloopwerkzaamheden in het tweede kwartaal van 2020 gereed.

Syntrus Achmea, de eigenaar van het pand, kondigde eind vorig jaar de ingrijpende renovatie aan. De gevel van het pand gaat in de stijl van het naoorlogse Galeries Modernes hersteld worden.

De begane grond en eerste verdieping van het gebouw aan de Lange Viestraat behouden hun winkelfunctie. Op de tweede tot zesde verdieping komt er ruimte voor kantoren. Syntrus Achmea is van plan om in de kelder een openbare fietsenstalling te bouwen. Ook is er ruimte voor horeca of retail aan de kade in het souterrain. De oplevering staat begin 2021 gepland.

Artist Impression (Syntrus Achmea)

13 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Schitterende renovatie, onbegrijpelijke naam

 2. wollie

  House Modernes… hebben ze die idiote naam nu nog niet gefikst?

 3. Bernhard

  Huis Moderne Gallery was nog beter geweest.

 4. André Veenbrink

  What’s in un nom?

 5. w

  bouwputrecht

 6. Tom

  Nou nou, het valt niet mee allemaal.

 7. Kees Truijens

  Naam concurreert met El Qatarijne. Daar ga ik maar niet eten. Als je zo smakeloos met taal omgaat, hoe dan met het eten dat je serveert?

 8. Ton

  Ik word met de jaren steeds toleranter, maar die naam ´House Modernes´? Er is ergens een grens !

 9. Viktor Fedora

  House Modernes is totaal on-talig en superoenig.
  Hoeveel keer moet dat nog worden gezegd?
  Wie verzint dit soort onzin?

 10. Jelle

  Ach ja, de Planeet was én smurfblauw én had een lelijke naam. Het is in ieder geval een vooruitgang.

 11. Scherpschutter

  Potverdorie, wat is en blijft dat toch een schitterend ontwerp! Hoe meer je ernaar kijkt hoe mooier het wordt. Shines like a diamond in a goats arse…

  Wat maakt het nou in hemelsnaam toch uit hoe dat pand genoemd gaat worden, als het van zulke ongekende schoonheid is….? Wees nou toch gewoon blij dat in het architectonisch failliete en cultureel nihilistische Utrecht ook nog eens iets werkelijk moois gebouwd wordt, dat weer heel eventjes doet dromen over waar de mensheid toe in staat is.

 12. Katja

  Beter een lelijke naam dan een lelijk gebouw.

 13. Koel Hoofd

  Eerst zien dan geloven. Hoe vaak is Utrecht nou al belazerd door artist impressions die achteraf keihard tegenvallen? Ben de tel kwijt…
  Maar alles is beter dan dat blauwe gedrocht?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).