Initiatiefnemers Rotsoordbrug laten zich niet uit het veld slaan | De Utrechtse Internet Courant Initiatiefnemers Rotsoordbrug laten zich niet uit het veld slaan | De Utrechtse Internet Courant

Initiatiefnemers Rotsoordbrug laten zich niet uit het veld slaan

Initiatiefnemers Rotsoordbrug laten zich niet uit het veld slaan
Tijdens het Bocktober Festival op Rotsoord komt er een projectie van een brug over de Vaartsche Rijn. Het bewonersinitiatief Rotsoordbrug strijdt al jaren voor een verbinding over het water in het gebied.

Tijdens het Bocktober Festival op Rotsoord komt er een projectie van een brug over de Vaartsche Rijn. Het bewonersinitiatief Rotsoordbrug strijdt al jaren voor een verbinding over het water in het gebied.

De projectie – ook wel Pont de Jeux (Brug der Spelen) genoemd – is één van de ludieke acties waarmee verschillende bewoners aandacht willen vragen voor hun wens om een fysieke brug over het water te bouwen. Tot nu toe lijkt die wens onhaalbaar.

De mensen achter Rotsoordbrug laten zich echter niet uit het veld slaan. “Een brug is tegenwoordig veel meer dan alleen een verbinding over het water. Een brug kan een symbool voor een stad zijn, kan (letterlijk) mensen bij elkaar brengen […]”, zegt Marit Overbeek, één van de initiatiefnemers.

‘s Avonds

Tijdens het Bocktober Festival wordt vanaf 20.00 uur tot 23.00 uur de brug boven het water geprojecteerd. “Een installatie die speelt met het idee van een brug. Daarom noemen we hem ook Brug der Spelen”, zegt Overbeek.

De initiatiefnemers willen dat er een brug ter hoogte van de Croesestraat en Camping Ganspoort komt. Zodat mensen vanuit Rivierenwijk in een rechte lijn naar Rotsoord kunnen oversteken.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Bert

  Wat een geweldig idee. Ze zeggen toch altijd “een brug slaan tussen enz.” Nu de gemeente nog zo ver zien te krijgen. Lot van Hooijdonk zal nog wel ergens een potje met geld hebben, althans dat schijnt ze voor de tram ook steeds te hebben gevonden….die overigens nog steeds niet beschikbaar is voor het publiek.

 2. Maarten

  Altijd leuk natuurlijk, maar het initiatief loopt inmiddels al jaren en de geïnteresseerden worden niet op de hoogte gehouden. Er was toch een positieve reactie van de gemeente, alleen geen budget? Gewoon crowdfunden en doorpakken! En anders ophouden.

 3. Wouter

  De te overbruggen afstand is ruwweg 20 meter. We hebben te maken met een complexe constructie, want de brug moet open kunnen zodat boten er voorbij kunnen. Laten we kosten besparen door hem niet te breed te maken. Zeg 2 meter breed.

  https://ipvdelft.nl/wat-kost-een-brug/

  40 * 2500 => 100.000 euro (vanaf prijs ivm ophaal constructie)
  x 2 ivm eigen kosten bij gemeente (personeel, etc.)
  + extra ivm betrekken stakeholders

  Totaal: 300 – 400.000 euro ?
  + onderhoudskosten
  + wachten bij extra brug voor boten

 4. Bayerwald

  Ik wens de initiatiefnemers van deze schitterende actie veel succes!

 5. Steve

  Ze kunnen toch een biertje drinken bij Ons Honk?
  Bovendien is het een gevaarlijke plek om daar een brug te maken.
  Als mensen echt naar de overkant willen kunnen ze links of rechtsom via de 2 bestaande bruggen naar de overkant.
  Beetje zonde van het geld, zo’n nieuwe brug daar.

 6. Koel Hoofd

  Ehm. een burg wat volgens Wouter minimaal 4 ton gaat kosten, terwijl weten dat die fietsbrug over het Amsterdam rijnkanaal 25 miljoen heeft gekost inclusief renovatie school. Wat is het voordeel voor fietsers of voetgangers in Rotsoord? 300m meter kortere route waarvoor hoogst waarschijnlijk paar miljoen voor zal moeten worden afgetikt om de brug te realiseren. Ik noem dat overbodige luxe gewenst door luie import die zich niet willen aanpassen. Echte Utrechters nemen al 100 jaar de aanwezige bruggen en vinden dat heel normaal.

 7. Jaap

  Serieus…?! Er is letterlijk 100 meter verderop een brug, loop even om en doe niet zo lui!!
  In plaats van vragen om een dure constructie en maar zeuren dat de gemeente geld uitgeeft aan onzin.

 8. Angelique

  Leuk, maar toch iets te duur, omdat de brug wel geopend moet kunnen worden.
  Het voetpad op de Vondelbrug is wel echt onder de maat. Is het niet mogelijk die brug een metertje of 2 te verbreden?

 9. Massegast

  Waar is ook alweer het Luie End in deze stad? Nou, deze hoek van ons stadsie maakt er echt deel van uit!

 10. Lui publiek daar

  Ze gaan maar subben! Dat is wrs ook heel hip daar.

 11. Ties

  Waarom moet het een beweegbare brug zijn? Zoiets als de Martinusbrug over de singel is toch voldoende? Het is alleen maar pleziervaart daar toch?

 12. Joris

  Geweldig idee.
  Het zou de reuring in Rivierenwijk positief beïnvloeden.

  Als er een combinatie voet/fietsbrug van gemaakt wordt, dan is de ontsluiting van Rotsoord/Tolsteeg richting het centraal station ook veel beter. Dat scheelt bijna 500 meter fietsen!

 13. Hadjememaar

  Ik snap het niet hoor. Waarom hebben mensen die daar niet wonen een mening over die brug? Waarom vindt je dat een ander best 300 meter kan omlopen? Ik vind dat jij je auto best 300 meter verderop kan zetten. Nou en? Gun die mensen toch hun brug. De gemeente gaat hem niet betalen, dus ze zullen zelf de fondsen moeten werven. Als ze dat lukt wordt de brug klaarblijkelijk belangrijk gevonden, lukt dat niet, dan is de brug waarschijnlijk niet belangrijk genoeg.

  Hoe belangrijk is het dat wij, als niet buurtbewoners, die brug belangrijk vinden?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).