Inspectie stelt thuiszorgorganisatie Good4Life in Utrecht onder verscherpt toezicht Inspectie stelt thuiszorgorganisatie Good4Life in Utrecht onder verscherpt toezicht

Inspectie stelt thuiszorgorganisatie Good4Life in Utrecht onder verscherpt toezicht

Inspectie stelt thuiszorgorganisatie Good4Life in Utrecht onder verscherpt toezicht
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting Good4Life onder verscherpt toezicht gesteld. De organisatie biedt thuiszorg in Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Deventer. In het geval van de locatie in Utrecht spreekt de inspectie van ‘risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van zorg’.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting Good4Life onder verscherpt toezicht gesteld. De organisatie biedt thuiszorg in Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Deventer. In het geval van de locatie in Utrecht spreekt de inspectie van ‘risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van zorg’.

De inspectie bezocht Good4Life in Utrecht in november vorig jaar, nadat er in 2021 ook al inspectiebezoeken waren geweest. Volgens de inspectie doen de risico’s zich voor op het gebied van bestuur, intern toezicht en sturen op kwaliteit en veiligheid. De gegevens die Good4Life aan de inspectie heeft gegeven komen bijvoorbeeld niet overeen met andere documenten en de bestuurder van de stichting heeft geen compleet overzicht met alle cliëntinformatie, aldus de inspectie.

Op het moment dat de inspectie een bezoek bracht aan Good4Life in Utrecht was er geen interne toezichthouder aanwezig om de kwaliteit en veiligheid van de zorg in de gaten te houden, terwijl dit wel verplicht is. De inspectie zegt zich tot slot zorgen te maken over ‘de wisselingen in en het contact met het bestuur bij Good4Life’. Sinds maart 2016 vertrokken er vijf bestuurders en de huidige bestuurder reageert volgens de inspectie niet op brieven.

Good4Life moet nu van de inspectie zorgen dat ze de boel op orde krijgen. Uiterlijk 25 februari moet er een compleet overzicht zijn van de cliënten en op 25 april moet de stichting voldoen aan de normen voor goede zorg. Dat is ook de datum dat Good4Life een onafhankelijke Raad van Commissarissen moet hebben, met minimaal drie leden. Mocht het nodig zijn, dan kan de inspectie verdere maatregelen nemen.

5 Reacties

Reageren
  1. Kees Truijens

    Tsja, privatiseren van zorg heeft zo zijn risico’s.

  2. Koel Hoofd

    Het is al 20 jaar gedonder in die sector en de overheid blijft maar op haar handjes zitten terwijl juristen, zorgverleners en zelfs de belastingdienst wil dat er actie wordt ondernomen omdat er te veel cowboys in die sector zijn. Onze overheid heeft de meest kwetsbare mensen van onze samenleving aan de vrije markthaaien overgeleverd, en kijkt weg als ie arme drommels er door worden verscheurd. Want het onderwerp heeft sindsdien nooit meer enig verkiezingsprogramma gehaald, terwijl er de afgelopen jaren genoeg documentaires over zijn gemaakt en het veel te vaak in de krant komt dat er iets niet goed is bij een thuiszorgorganisatie.
    Dus leuk hoor, die inspecties en fijn dat ze er zijn, maar voorkomen is toch echt beter dan achteraf moeten genezen. Want dit met deze stichting speelt kennelijk ook al sinds 2016 en gaat nu dan het 7e jaar in?

  3. Scherpschutter

    De overheid zet een gigantische pot met goud op tafel, doet een blinddoek om en keert vervolgens schouderophalend haar rug naar de pot met goud…Tja, what could possibly go wrong?

    De overheid heeft gefaald. Tijd om dit collectivistische zorggedrocht te ontmantelen en over te gaan tot privatisering. De overheid is het probleem, niet de oplossing.

  4. Albert van der Steen

    ZORG moet je NOOIT privatiseren NOOIT ! Cowboys nemen het dan over. Dit is een zaak van de overheid. punt ! Onze zorg is niets meer van over. We hadden tot 1995 een fantastische zorgsector . alles is vernield. Met als grootste steekwond: afschaffen van het ziekenfonds ! Er worden initiatieven in werking gesteld om die doen terug te keren. Dit soort cowboyorganisaties vernielt levens !

  5. Koel Hoofd

    @Scherpschutter
    Je redenatie is krom.
    De overheid heeft juist gefaald door de collectieve zorg te privatiseren door een pot goud op tafel te zetten, een blinddoek voor te binden en te zeggen: ondernemers, leeft u uit!
    Dus inderdaad, de overheid is echt het probleem omdat het sinds Lubbers III (CDA/PvdA) de kerntaak verzaakt, namelijk zorgplicht. GW artikel 22.
    Dat is sindsdien gereduceerd tot extreem arrogante betutteling op nanoniveau achter de voordeur en op het dinerbordje omdat de politici anders niets meer te doen hebben juist omdat ze alles overlaten aan de vrije markt met hun laissez faire attitude.
    Maar we weten als Hollanders allemaal wat er gebeurd als je God’s water over God’s akkertje laat lopen, dan stijgt het water je tot aan de lippen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).