#Instawalk030: een fotowandeling door Utrecht - De Utrechtse Internet Courant #Instawalk030: een fotowandeling door Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

#Instawalk030: een fotowandeling door Utrecht

#Instawalk030: een fotowandeling door Utrecht

‘Als het er niet is, dan organiseer je het zelf!’ Met die zin diende zich begin oktober dit jaar bijna ongemerkt een nieuw initiatief aan: de eerste fotowandeling door Utrecht met het inmiddels populaire Instagram als kapstok. Initiatiefnemers Carolien Geurtsen, geboren en getogen Utrechtse, en Lucas Bezembinder die in Utrecht studeerde en woonde, hadden nog nooit een dergelijk evenement georganiseerd en moesten dus behoorlijk pionieren. Gisteren vond de eerste #Instawalk030 plaats.

Rond 12.00 uur verzamelde een bescheiden groep zich gisteren in Grand Café Carré in Utrecht, vlak bij het Centraal Station om van daaruit gezamenlijk te vertrekken voor een doolronde door de Utrechtse binnenstad. Voor een aantal mensen een weerzien en een eerste IRL (In Real Life) kennismaking voor anderen, die elkaar alleen via Twitter, bloggen of Facebook kennen. De doolronde was bedoeld om naar aanleiding van een opdracht foto’s te maken en, voor hen die dat wilden uitproberen, deze om te zetten in Instagram exemplaren, een populaire filter/omvormer app voor smartphones. Die foto’s konden de deelnemers vervolgens met de hashtag #instawalk030 uploaden, waarna ze op Instagram allemaal op een pagina bij elkaar verschenen en van daar uit automatisch op de eigen profiel pagina van een ieders eigen Instagram account.

‘We hebben inmiddels twee keer door de stad gestruind, zelf al overal foto’s gemaakt en met veel gegniffel een route uitgestippeld’, schreef Geurtsen vooruitlopend op de fotowandeling op haar blog. Als thema kozen Geurtsen en Bezembinder ‘Hoe laat ik de Dom links liggen’. In de aanloop naar dé dag werden op de speciaal daarvoor door Bezembinder opgezette website ‘Utrecht Mijn Stad’ al een aantal nostalgische terugblikken van de initiatiefnemers en diverse gastbloggers geplaatst en op diezelfde website zullen ook enkele geschreven stukjes of beeldverslagen van de deelnemers verschijnen. En dat het ook nog Culturele Zondag was, maakte dat er veel extra’s te zien en te doen was. Op Instagram waren onder #Instawalk030 al enige tijd de eerste foto’s, voornamelijk van Geurtsen zelf, te bekijken. Sinds gisteren is daar een groot aantal mooie nieuwe foto’s aan toegevoegd. Voor wie gebruik maakt van Instagram de moeite van het volgen waard! Dat kan voor niet Instagrammers overigens ook op het speciaal gelanceerde Facebook account.

1 Reactie

Reageren
 1. Carolien Geurtsen

  Wat leuk om te lezen en wat snel Maurice, Chapeau!

  Blijkbaar was het aantal voor de deelnemers precies goed: ‘een lekker klein groepje’, was het commentaar, terwijl Lucas en ik al heel erg blij waren met de, ondanks het stormachtige weer, 10 deelnemers.

  En het was nog lang gezellig 😉

  Hier http://instawalk.nl/instawalk/eerste-instawalk-in-utrecht-een-feit/ staat zo’n beetje het meest complete palet van gisteren, en er zullen er in de loop van de dagen nog wel wat bijkomen denk ik zo.

  Op Utrecht Mijn Stad zullen de verhalen gepubliceerd worden van de deelnemers.

  In Mei 2013 gaan we er weer voor.
  Dank je wel!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).