Internetcafé aan de Croeselaan moet een jaar dicht vanwege illegaal gokken Internetcafé aan de Croeselaan moet een jaar dicht vanwege illegaal gokken

Internetcafé aan de Croeselaan moet een jaar dicht vanwege illegaal gokken

Internetcafé aan de Croeselaan moet een jaar dicht vanwege illegaal gokken
Het pand aan de Croeselaan 182 gaat voor een jaar op slot. Dat heeft de gemeente Utrecht bepaald na een inval van de politie vorige week. In het internetcafé werd illegaal gegokt.

Het pand aan de Croeselaan 182 gaat voor een jaar op slot. Dat heeft de gemeente Utrecht bepaald na een inval van de politie vorige week. In het internetcafé werd illegaal gegokt.

De politie en medewerkers van de gemeente vielen vorige week internetcafé Multi-Play binnen voor een controle. Rond het hoekpand aan de Croeselaan zou al langer sprake zijn van overlast.

Er werden grote contante geldbedragen gevonden en er werd geconstateerd dat er illegaal gegokt werd. Hoeveel geld er precies is aangetroffen is niet bekendgemaakt. Burgemeester Sharon Dijksma heeft na de inval besloten dat het gebouw voor een jaar gesloten moet blijven.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

27 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Ik fiets daar regelmatig langs, en had nooit zo’n goed gevoel bij de figuren die daar voor de deur rondhangen. Nu blijkt mijn onderbuik dat helemaal niet slecht aan te hebben gevoeld.

 2. Dichterswijker

  Lekker weer… waar moet ik nu printen dan???

 3. Rutger

  Dat werd eens tijd. Deze tent is echt een smet op de Dichterswijk. En dat hier verkeerde dingen gebeuren, wist iedereen natuurlijk al lang. Goed dat het nu ook aangetoond is. Alleen jammer dat de sluiting maar voor een jaar is.

 4. Confusius

  Een internetcafé in 2022, seriously?

  En dan verwachten dat het iets anders is dan een dekmantel?

  Dat kan je toch als politie en justitie al ruiken….

 5. Henk

  Het café heet multi PLAY.

  Zou het een verwijzing naar het gokken zijn? Goh……..

 6. Utrechtvoorutrecht

  Scherpschutter: “Weer onschuldige ondernemers gestraft zonder bewijs door onze links-communistische plantsoenendienst.”
  JdV: “Laat ze ook eens heel Kanaleneiland en Overvecht uitkammen, die zijn 100% louche”.
  Realist: “Na een foei-gesprek beginnen ze twee deuren verder volgende week opnieuw”.
  Pee: “Laat ze maar eens goed zoeken, er zitten vast ook nog wat veiligelanders binnen.”
  Esrin W: “Ik rijdt er altijd in mijn dikke BMW langs en geef dan extra gas, dat wilden jullie weten toch?”

 7. Vooraluwwasgoed

  Waar moeten al die bezoekers nu gaan internetten???

 8. alex

  Zonde zeg, echt een prachtige ontmoetingsplek voor mensen uit de wijk. Als je er langsliep werd je altijd vrolijk toegelachen door het intens hoffelijke volk voor de deur. Jammer!

 9. JdV

  @Dichterswijker: Printen? U bent een milieuterrorist

 10. Koel Hoofd

  Internetcafe anno 2022??
  En in achtergebleven Dichterswijk ook nog.
  Dat was dan echt de allerlaatste der mohikanen…

 11. VincentZ

  De onbegrepen ironie: natuurlijk kan je daar niet printen laat staan dat ook maar een iemand van internet gebruik maakt omdat hij/zij dat niet kan. Een internetcafe is net zo achterhaald als televisieverhuur. De runners en het witgoed tuig zijn nog altijd actief maar staan nu allemaal buiten. De runners met zwarte autootjes, hun bazen met een witte Mercedes of Range Rover. Met de tijdelijke sluiting is het probleem bij lange na niet opgelost. Helaas. Er moet daar een verbod komen op cruisen en dubbelparkeren. Agenten moeten hinderen en simpelweg vragen waarom zij daar met ronkende moter staan.

 12. JdV

  Best handig zo’n internetcafe. Als je geen sporen wil achterlaten op je priveapparatuur, geen vpn wil installeren en een ddos of phishing actie wil uitvoeren zijn internetcafe’s fijn anoniem. Zolang je je telefoon thuislaat, contant betaald en een mondkapje opzet bij je hoodie ben je behoorlijk anoniem aan het werk.

 13. PingTjoe

  Voorgoed sluiten die tent. Jaren geleden was er een ander “internetcafé” gesloten na een inval ivm criminele activiteiten. Laat er maar iets anders voor in de plaats komen. Ik vraag me af waar de hang populatie nu naartoe gaan.

 14. Lisanne

  Ik woon sinds mijn geboorte in de Dichterwijk. Ik heb nog nooit last gehad van dit café. Ik heb eerder last van alle horeca eromheen. Het is juist een ontmoetingsplek voor de jongeren, zo hangen ze niet meer op straat. Ik geloof hier niks van.

 15. Jan

  Nu de hele Amsterdamse straatweg nog. De vrijhaven voor het witwassen en illegaal gokken.

 16. Bernhard

  @Lisanne: Precies. Wederom een culturele broedplaats/ontmoetingsplek afgepakt van welwillende jongeren, voor wie al zo weinig te beleven valt in deze stad. De gemeente probeert de hardwerkende ondernemer(s) in kwestie het leven zuur te maken, waarschijnlijk vanuit racistische motieven.

 17. Aa

  @bernhard: Sorry Bernhard maar het woord racisme heeft anno 2022 geen betekenis meer omdat het te pas en te onpas wordt gebruikt. De morele chantage is voorbij, deze stad wordt schoongeveegd.

 18. VincentZ

  @lisanne hahahaha.. serieus? Het Brederoplein, waarschijnlijk woon je er ver vandaan, wordt al meer dan tien jaar gebruikt door runners. Al jaren hangen daar jongeren rond die overlast veroorzaken. Horeca bestaat nog niet zo lang. Welke veroorzaken overlast? De Pomp, Brava, de Pizzabakkers, Figo, Kantien, misschien het failliete Bears and Barrels? Laat me niet lachen zeg! Zeldzame nonsens, waarschijnlijk woon je in de Dichterswijk met oogkleppen op.

 19. jan

  @Lisanne / Robert : de gemeente heeft heel weinig middelen om een zaak te laten sluiten. Dat is de hele reden waarom de Amsterdamsestraatweg nog vol zit met discutabele winkels. Er zal dus toch wel wat aan de hand zijn daar! Daarnaast: Dat je er als buurtbewoner geen last van hebt zegt niks en zou eerder een reden tot argwaan moeten zijn aangezien criminele zaken vaak uit het zicht willen blijven …

 20. PingTjoe

  @lisanne ik woon meer dan 30 haar in Dichterswijk. Er is overlast en andere buurtbewoners hebben hier ook last van. Drugs, criminaliteit, schelden, lastigvallen van andere buurtbewoners. Dit speelt allemaal.

 21. PingTjoe

  @Bernhard “ Wederom een culturele broedplaats/ontmoetingsplek afgepakt” ja er broedt veel maar niet veel goeds. Dat café is een smet in onze wijk.

 22. PingTjoe

  @Vincent Je hebt helemaal gelijk. Ik heb ervaar geen overlast van de restaurants die je hebt genoemd. Dat zijn juist de toppers in de wijk. Ik hoop dat ze luisteren naar de bewoners en niet naar de geitenwollen sokken figuren die iedereen maar willen vertroetelen. Het is geen ontmoetingsplek voor jongeren het is een verstoring in de wijk.

 23. RABE

  Mensen uitkopen en een woonhuis van maken.

 24. Pee

  @Lisanne
  “Ik geloof hier niks van. ”
  Dus jij trekt de bevindingen van de gemeente in twijfel?.
  Waarom denk je dat ze de boel dichtgooien , om ze te pesten ofzo ?.
  Hoe naïef kan je zijn.

 25. Ab

  Ik vraag me af of sluiting de overlast wegneemt. Herinrichting van het plein zodat bewoners wel kunnen parkeren maar auto’s minder makkelijk in en uit kunnen rijden voor een deal lijkt me een betere oplossing. Nu is het Brederoplein een ideale drive-through

 26. Arbeider

  Wederom een voorbeeld hoe de integratie in Nederland volkomen mislukt is.

  Overal problemen in de stad, Kanaleneiland, Lombok, Straatweg, Overvecht etc.

  Bij Opsporing Verzocht zie je wat ik bedoel.

  Niet benoemen plaatselijke en landelijke politiek. Blijf je kop on het zand steken !

 27. Confusius

  @ Arbeider

  En toch wordt het constant benoemd, in Opsporing Verzocht, in talkshows, door DUIC, door jou en consorten. Leef je nog on 1993 ofzo of heb je sindsdien onder een steen gelegen ofzo?

  “Ik mag ook niks zeggen” en dat dan overal ongestoord kunnen zeggen, de ironie.

  Verder, over alle mensen van buiten die goed integreren hoor je uiteraard weinig, daar gaat het goed mee. Je hoort altijd alleen dingen over zaken die niet goed gaan. Zo werkt het nieuws enzo.

  En ja, er zijn sociaal-economische-culturele problemen. Die los je niet op door ze slechts te benoemen trouwens.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).