Interventieteams gaan bewoners en bedrijven in Overvecht bezoeken Interventieteams gaan bewoners en bedrijven in Overvecht bezoeken

Interventieteams gaan bewoners en bedrijven in Overvecht bezoeken

Interventieteams gaan bewoners en bedrijven in Overvecht bezoeken
Overvecht. Foto: Robert Oosterbroek
Bedrijven en bewoners in Overvecht waarbij de gemeente het vermoeden heeft dat ze de regels aan de laars lappen kunnen binnenkort bezoek krijgen van een interventieteam. Het gaat om een nieuw project dat tot maart 2021 loopt.

Bedrijven en bewoners in Overvecht waarbij de gemeente het vermoeden heeft dat ze de regels aan de laars lappen kunnen binnenkort bezoek krijgen van een interventieteam. Het gaat om een nieuw project dat tot maart 2021 loopt.

Overvecht heeft nog altijd problemen op het gebied van leefbaarheid en veiligheid. Daarom heeft de gemeente verschillende programma’s om de wijk vooruit te helpen. De interventieteams worden daaraan toegevoegd en moeten zo bijdragen aan een veiligere buurt.

Bezoek

Het gaat om een project waarbij verschillende databronnen van verschillende partijen – zoals gemeente, belastingdienst, UWV en politie – aan elkaar gekoppeld worden. Als er signalen zijn dat een bedrijf of een inwoner van Overvecht misbruik maakt van uitkeringen, subsidies of andere overheidsgelden dan gaat het interventieteam langs.

De interventieteams kunnen handhavend optreden als bewoners of bedrijven frauderen. Maar ook als er bijvoorbeeld zorgproblemen zijn, zoals schulden of schoolverzuim, kunnen ze aankloppen bij andere instanties om hulp in te schakelen.

Bewoners en bedrijven waarbij het interventieteam aanklopt krijgen na afloop bericht over de reden van het bezoek en welke gevolgen eraan vastzitten. Het gaat om een tijdelijk project dat loopt tot maart 2021.

5 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Jaren eerder moeten doen. De overheid is een soort gekke Henkie. Ben benieuwd hoe de evaluatie er in 2021 uitziet. Zal wel schrikken worden.

 2. Roze

  Ze zijn eergisteren bij ons langs geweest, was fantastisch om te zien hoe ze alles wat ik mijn huisbaas al eerder heb vertel nog een keer hebben verteld. Brandveiligheid, bouwtechnisch, woonsituatie, alles werd gecheckt. Huisbaas dacht dat ik de gemeente een tip had gegeven, maar dit nieuwsbericht doet me denken dat dit het interventieteam was. Brandweer, politie en 3-4 mensen van de gemeente/UWV.

 3. [email protected]😉

  Dit is een verkapte vorm van overheidsintimidatie, en de enigste mensen die hier de dupe van worden zijn zeker niet de echte fraudeurs.

 4. Scherpschutter

  Volgens mij ben je in een morele rechtsstaat onschuldig totdat bewezen is geacht door een rechter dat je schuldig bent.

  ‘Signalen’ van misbruik is iets geheel anders dan bewezen misbruik uiteraard, maar het lijkt erop dqt deze nieuwe organisatie jury, rechter en beul in een gaat vormen. Een grove schande ook dat de overheid op deze manier (het koppelen van databases) met de privacy en onschuldspresumtie om gaat!

  Een interventieteam met deze bizarre bevoegdheden…Het is absurd! Stel je voor dat private verzekeraars deze macht en opties zouden hebben zeg. Dan stap je toch eergisteren nog over? Dit zijn gewoon Stasi praktijken!

  Het wordt er ook in Utrecht niet gezelliger of vrijer op onder dit linkse politieke bewind…

 5. Hadjememaar

  Volgens mij kunnen we dagelijks lezen hoe het voelt om zonder reden als fraudeur aangemerkt te worden (belastingdienst). Ik heb grote twijfels bij algoritmen die op basis van gecombineerde databestanden burgers of bedrijven als fraudeurs bestempelen zonder dat daar fatsoenlijke menselijke recherche aan ten grondslag ligt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).