Is dit het einde van Sigarenmagazijn In ’t Vosje aan de Nobelstraat in Utrecht? Is dit het einde van Sigarenmagazijn In ’t Vosje aan de Nobelstraat in Utrecht?

Is dit het einde van Sigarenmagazijn In ’t Vosje aan de Nobelstraat in Utrecht?

Is dit het einde van Sigarenmagazijn In ’t Vosje aan de Nobelstraat in Utrecht?
Vandaag staat de vader van de eigenaar achter de toonbank. Foto's: Bram van Toor
De eigenaar van Sigarenmagazijn In ’t Vosje houdt ermee op, het pand op Nobelstraat 141 staat te huur. Sinds mensenheugenis zit hier een sigarenwinkel gevestigd. Daar komt nu mogelijk een einde aan.

De eigenaar van Sigarenmagazijn In ’t Vosje houdt ermee op, het pand op Nobelstraat 141 staat te huur. Sinds mensenheugenis zit hier een sigarenwinkel gevestigd. Daar komt nu mogelijk een einde aan.

Het behouden van de tabaks- en cadeauwinkel is niet rendabel genoeg meer, laat de huidige eigenaar weten. “Ik zit hier sinds 1 maart 2020 en wat volgde was één grote achtbaan.” Financieel gezien is de winkel na de coronapandemie niet meer te redden.

Wel heeft hij geprobeerd om het sigarenmagazijn te behouden. “Ik heb met meerdere mensen gesproken, maar daar is niets van gekomen. Helaas lijkt het erop dat In ’t Vosje gaat ophouden te bestaan. Tenzij er nu iemand komt die het wil overnemen.”

Volgens verschillende bronnen zit op deze plek ‘sinds mensenheugenis’ een sigarenmagazijn gevestigd, al heeft het pand ook andere functies gehad.

Foto uit 1981 van Het Utrechts Archief, met de toenmalige eigenaar

25 Reacties

Reageren
 1. utrechtserootssinds1300

  In tegenstelling tot de vieze sigarettenlucht heb ik niets tegen sigarenlucht. Heerlijk vind ik het. Ook caramelpijp. Dit is een begrip in Utrecht. Er zit zeker sinds 1900 al een sigarenverkoper in en dat heette toen ook al van oud’s in het Vosje. men had toen nog glas in lood lampjes voor de ramen> Mijn overgrootvader kwam er al rond 1900. Mijn vader kocht er altijd bij dat mannetje op de 2e foto met het hoedje de sloffen samson voor mijn Moeder Zaliger…Die man stond er al in 1930 heb ik begrepen … Een begrip … Weer een kleine ondernemer kapot. Door de supermarkt. Als sigaretten niet meer in de supermarkt verkocht zouden worden, zouden dit soort kleine ondernemers een mooie toekomst kunnen hebben. Maar de grote slokops willen alles kapot maken en een volledig monopoly hebben. Gun het deze mensen, koop wat mooie cadeau’s , bladen en wat anders. Ik ga geen reclame voor tabak maken, Maar toch gun ik dit soort ondermertjes het.

 2. Miepkniep

  Alles mot stuk in Utrecht blijkt maar weer. Maak er een d66 controlepost van !

 3. Peter van Zoest

  Mooie plek voor een koffietentje?

 4. Katja

  Zou eeuwig zonde zijn, één van de laatste iconische zaken.

 5. Nlz

  Vergis u allen niet in de zeer magere marge op sigaretten. Die ligt tussen de € 0,20 en € 0,25 (gegevens te vinden uit 2012, recenter kom ik zo snel niet tegen).
  Daar moet je een hele hoop pakjes voor wegzetten wil je je huur er uit halen. Het pand staat nu voor € 1600/mnd op fundainbusiness. Pakken we het gemiddelde van die marge (€ 0,23 per pakje) dan moeten er alleen al om de huur af te kunnen tikken 7000 pakjes sigaretten verkocht worden per maand. Ofwel, bij zeven dagen per week open een goede 230 per dag, dat lijken mij stevige aantallen.
  In dat opzicht ook niet meer dan logisch dat tabakszaken steeds meer andere artikelen verkopen, in de hoop het hoofd boven water te houden, maar dat blijkt dus zeer, zeer lastig.

 6. GeeWee

  Nog eventjes volhouden. Vanaf 1/1/’24 is het verboden om in supermarkten peuken te verkopen. Moet je eens zien hoe goed dit soort winkeltjes dan weer gaan lopen!

 7. Theo

  Roken is zóóóó 1990….
  En nog slecht voor je gezondheid ook

 8. PvC

  @Miepkniep Je kunt natuurlijk ook overal over zeuren en D66 de schuld geven, maar dit komt toch echt omdat er te weinig mensen iets kopen in ‘t Vosje hoor. voor hoeveel omzet heb jíj er gezorgd?

 9. WvR

  @Theo:
  Zeiken is nog zóóóóó veel ouder, maar toch doe je het.
  Maar niet slecht voor de gezondheid, dat dan weer niet..

 10. Koel Hoofd

  En weer een MKBer die de nek om wordt gedraaid door zwakzinnig overheidsbeleid en de tirannie van gesubsidieerde NGOs die zonder subsidie niet eens bestaansrecht hebben.

  @theo
  Wil jij dan “gezond” 100 jaar oud worden en kwijlend ven seniliteit in je tot je oksels gevulde pampers moeten wachten totdat je eindelijk een schone luier krijgt van een ‘witte jas’ die niet eens je taal spreekt? Want die zorgrobot, die kan je dan ook niet meer bedienen met je seniele ouwe kop. Het leven is niet maakbaar maar hangt van geluk hebben aan elkaar.

 11. Stadsie

  Uitroken, wat jammer. Denk dat het schadelijker is om oplosmiddelen te drinken. Gelukkig mag dat nog overal op de Nobelstraat.

 12. Harry verstegen

  @nlz shag wordt het meeste verkocht. Pakjes waren altijd al bijverkoop. Meeste verdient men aan sigaren, en luxe tabak, snoep, kaarten, cadeautjes, pennen, mooie aanstekers etc. Als ik zie hoe het er nu uitziet en hoe mooi het er uitzag, is dat ook het probleem. Alles is plasticlook tegenwoordig. Een sigarenzaak hoort degelijk classicisme uit te stralen. Notenhout, sandelwoodgeur te hebben, en er moet een rookhoek zijn. Je moet je richten op de betere roker. En mooie sigaren verkopen . Loten, drop . etc. Deze zaak kan lopen als een tierelier, als je die lelijke plafondplaten en tl lampen vervangt voor een luxe afwerking met zacht licht, een mooiere toonbank, en die lelijke plastic platen van je gevel, en er een mooi ouderwets Anton-Pieck achtig bord tegenaan hangt met mooie warmkleurig, gele verlichting… moet je zien hoe snel dit winkeltje gaat lopen..

 13. Fien van de Beerenburger

  @theo bemoei je lekker met je eigen leven………….. de naam theo is zoooooooooo 1700 … toch?

 14. JdV

  @harry: 300 meter verderop. Op het Janskerkhof. De Oude Tijd. Dus redelijk overbodig om een kopie op de Nobelstraat te bouwen.

 15. Otto Nelemans

  Gek he dat de tabakswinkels verdwijnen als men wil dat er niet meer gerookt wordt.

 16. ronald

  De tabakshandel is een uitstervende handel. Er wordt gewoon minder gerookt en dat zal in de toekomst toenemen. Lees net in Nw Zeeland is een wet aangenomen dat mensen die nu jonger dan 13 jaar zijn hun hele leven geen tabak mogen kopen. rokers Nl 20% Nw Zlnd 8% dus tabaksboeren een andere nering zoeken. Uiteindelijk is de kolenboer ook moeten stoppen door onze aardgasverwarming,.

 17. Theo

  Nee mevrouw Fien , ik bemoei me niet met m’n eigen leven aangezien ik via mijn premie meebetaal aan al die zieke hoestende rokers.

 18. Utrechtse Jantje

  Beste @ PvC , ik ga toch echt niet roken , om deze winkeliers in leven te houden hoor , dan verkort ik mijn eigen leven toch … zeker weten , ik heb trouwens nooit gerookt ….Misschien dat ik er daarom met m’n 76 jaar er nog zo goed uitzie , en gezond blijf !!!

 19. Mon Dieu

  Mijn God Theo, kan je met een nog slechter argument komen? Zo is het nu eenmaal geregeld in de zorg. Solidariteit heet dat. Ik betaal ook mee voor mensen die bewust risico’s lopen op zorgproblemen. Denk aan slechte voeding, onveilige verkeersdeelname, drank, blessures n.a.v. intensief sporten, etc.
  Bovendien gaat een roker gemiddeld 10 jaar eerder dood en van het geld dat daarmee bespaart wordt door de overheid kan een roker best een keertje gedotterd worden (Bron: H. Jekkers).

 20. WvR

  @Theo:
  Netto baten-lasten analyse voor de samenleving van roken levert nog steeds een batig saldo op. De kosten voor gezondheidszorg voor rokers worden gedekt door accijnzen op tabak (en de btw op de accijnzen levert nog eens rond de 600 miljoen op). Ze gaan gemiddeld eerder dood: Nog eens miljarden aan dementie en andere ouderdomsziekten bespaart, en miljarden aan pensioenen bespaard.

  Er is een reden dat de overheid er niet gewoon 20 euro per pakje in eens boven op doet: Dan stoppen te veel mensen in eens, en komen er iets te veel budgetairre gaten boven drijven. Die komen nu gelukkig pas over 20 jaar bovendrijven…

 21. Balthasar

  Een tevreeden Rooker is geen Onruststooker.
  Roken is gezond en waarom zou je stoppen? er is tabak genoeg op de plantages…

 22. JdV

  Tja Theo. Ik betaal mee aan sporters die ongelukken krijgen, hartaanvallen en wat nog meer. Ik betaal mee aan e-bike rijdende bejaarden die zich bij bosjes te pletter rijden. Ik betaal mee aan heroinejunks en alcoholisten. Aan van alles en nog wat. En nee, ik rook niet.

 23. Peter

  @Otto Nelemans
  “Men” kan willen dat er niet meer gerookt wordt, maar dat is toch echt ieders eigen verstandige keuze na geslaagde jarenlange voorlichting. Voorlichting die absoluut terecht was en is, als tegenwicht tegen de keiharde tabakslobby.

 24. Peter

  @WvR
  Cynisch, maar u hebt gelijk v.w.b. de economische kant van de zaak. De pijn en het leed van patiënten met longcarcinoom laat men dan buiten beschouwing.

 25. Miepkniep

  @theo geld is non important, je hebt je niet te bemoeien met andermans leven. Iedereen betaalt mee. ook de roker. dus zeur niet. dat is nu het principe van collectiviteit. Jij zult ook dingen doen die een ander niet aanstaat. Je gedraagt je als een militante bankier.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).