Is er ook seizoenswerk in de herfst en winter? | De Utrechtse Internet Courant Is er ook seizoenswerk in de herfst en winter? | De Utrechtse Internet Courant

Is er ook seizoenswerk in de herfst en winter?

Is er ook seizoenswerk in de herfst en winter?
De leukste seizoensbanen in herfst/winter voor jongeren

De leukste seizoensbanen in herfst/winter voor jongeren
Zoek je een vacature in Utrecht en ben je benieuwd welk seizoenswerk je ook in de herfst en winter kunt doen? Wij zochten uit wat de leukste banen zijn voor jongeren, zodat je snel het seizoenswerk vind dat bij je past. Ben jij al benieuwd geworden? Lees dan snel verder en ontdek welk seizoenswerk je zoal in de herfst en winter kunt doen.

Catering medewerker
Via Werkzoeken kun je aan de slag als cateringmedewerker. Je hebt binnen de functie geen vaste werkplek, waardoor je veel verschillende plekken zal zien. Zo kun je o.a. terechtkomen bij kantines van bedrijven, maar ook in restaurants van pretparken. Je bent hierbij continu bezig met het verzorgen van eten en drinken voor de gasten. Je houdt in de gaten hoeveel eten er nog is, en als dit op is, vul je dit weer aan. Hierbij draag je ook zorg voor een goede hygiëne.

Seizoenswerk in de horeca
Je kunt in de herfst/winter ook seizoenswerk in de horeca gaan doen. Ga aan de slag bij een koffiezaakje, café, een groot restaurant of een hotel. Je kunt aan de slag als afwasser, werken in de bediening, gastvrouw of gastheer worden of aan de slag als kok. Als je werkt in de horeca moet je diverse vaardigheden onder de knie hebben, zoals het lopen met meerdere borden. In elk geval worden er in de winter veel horeca medewerkers gevraagd in verband met de feestdagen.

Werken in de dierentuin
Je kunt ook seizoenswerk in de dierentuin verrichten. Zo kun je parkmedewerker worden, waarbij je een oogje in het zeil houdt op het park en de prullenbakken leegt en gasten de juiste weg wijst. Je kunt ook aan de slag in de horeca van de dierentuin. In de herfst/winter komen er vaak veel bezoekers naar de dierentuin. Deze zijn vaak deels overdekt, waardoor er bij regen en sneeuw toch beschutting kan worden gezocht. Vooral in de herfstvakantie en de periode rond de feestdagen zit je goed in de dierentuin.

Folders bezorgen
Je kunt ook folders gaan bezorgen in de herfst/winter. Het is dan weliswaar wat vaker slechter weer dan in het voorjaar en de zomer, maar het is ook weer fijn om in de herfst en winter buiten te zijn. Ook een pluspuntje, is dat je rond de feestdagen langs de deuren mag gaan met kerstkaartjes, waardoor je flink wat extra geld kunt binnenhalen.

Welk seizoenswerk spreekt jou het meeste aan?