Jaar lang rijstroken afgesloten op Marnixlaan en Einsteindreef | De Utrechtse Internet Courant Jaar lang rijstroken afgesloten op Marnixlaan en Einsteindreef | De Utrechtse Internet Courant

Jaar lang rijstroken afgesloten op Marnixlaan en Einsteindreef

Jaar lang rijstroken afgesloten op Marnixlaan en Einsteindreef
De Marnixbrug op Google Streeview
De Marnixbrug gaat opgeknapt worden en daarom worden er twee rijstroken van de Marnixlaan en Einsteindreef voor ongeveer één jaar afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen de Van Egmondkade en de Brailledreef. Van de vier rijstroken blijven er nog twee over.

De Marnixbrug gaat opgeknapt worden en daarom worden er twee rijstroken van de Marnixlaan en Einsteindreef voor ongeveer één jaar afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen de Van Egmondkade en de Brailledreef. Van de vier rijstroken blijven er nog twee over.

Er gaat gewerkt worden aan de betonconstructie van de Marnixbrug. Die is namelijk niet meer in optimale staat.  Om dit mogelijk te maken worden er vanaf 29 oktober twee rijstroken afgesloten waardoor er per rijrichting één rijstrook beschikbaar blijft.

Ten tijde van de afsluiting voert de gemeente ook een proef uit met pushberichten. De proef houdt in dat weggebruikers die in de buurt van de brug hebben gereden op hun mobiele telefoon worden geïnformeerd over de werkzaamheden en hinder.

Ook wordt er gevraagd of de bestuurder zich wil aanmelden voor een mobiliteitsproject waarbij gekeken wordt naar toekomstige alternatieve routes. Dit hangt samen met de ontwikkeling van de Westelijke Stadsboulevard waarbij de gemeente graag ziet dat er minder autoverkeer komt te rijden over deze wegen en alternatieve routes worden genomen.

16 Reacties

Reageren
 1. BW

  Opmerkelijk dat de gemeente het verkeer over deze wegen wil terugdringen en verwijst naar alternatieve routes. Opmerkelijk omdat dit de hoofdweg is, ooit bedoeld als een soort binnenring en straks onderdeel van de Westelijke Stadsboulevard. Iedere alternatieve route is per definitie sluipverkeer wat je daar (volgens mij) liever niet wil hebben, nog afgezien van het feit dat er vanwege de Vecht eigenlijk nauwelijks alternatieve routes zijn.

 2. Alle informatie welkom

  Ha iedereen, ben ik de enige die een beetje valt over het ‘pushberichten’ gedeelte?
  Lees ik dit goed dat de gemeente in de gaten houd wie er in de buurt van de brug gereden heeft en dat koppelt aan een persoon en telefoon nummer?
  Of moet je je hiervoor gewoon zelf aanmelden?

 3. bee

  dan kunnen ze gelijk zien dat als men maar 1 rijstrook open laat het verkeer nog vaster komt te staan dan dat het nu al iedere dag doet.
  ook de omliggende buurten gaan de druk van het verkeer daardoor voelen want men gaat een sluiproute zoeken wat de verkeersveiligheid in de wijken niet ten goede komt.
  een blind paard kan dat nog wel zien aankomen.

 4. Hans

  Een aantal automobilisten zal via de snelweg om de stad heen rijden

 5. Nlz

  @ Hans
  Oh ja, over die “ring” rond Utrecht, wat eerder een U is omdat er simpelweg geen snelweg-ontsluiting over de noordzijde van de stad is. En omrijden via de rest van de volledige U kost een hoop kilometers, en aangezien het daar ook bijna nooit vast staat ook bergen tijd.

 6. Frits

  @Bee
  De voor de hand liggende “sluip”route gaat over de Van Tuylkade, de Muinck Keizersbrug en Franciscusdreef. Niet echt woonstraten, ofzo.

 7. GeeWee

  @Frits
  Wat dacht je van de voor de hand liggende sluiproute via de Laan van Chartroise en de Loevenhoutsedijk? Zeker wel woonstraten!

 8. Frits

  @GeeWee,
  Niet voor de hand liggend, omdat het bij de Roode Brug in de spits nu al vastloopt.

 9. Fred

  Utrecht mijden lijkt me de beste oplossing, jammer voor de paar zinnige mensen die ik er nog ken. De stad wil onbereikbaar worden, net als de diverse sgtadsdelen. Schijnt ze nog te lukken ook. 😉

 10. Koser

  Kansloos weer dit alsof de wegen in de stad nog niet genoeg open liggen om wat voor reden dan ook. Het rijd al zo fantastisch door. Ja in de zomervakantie als alle “beroepschauffeurs” weg zijn.

 11. Steve

  Dit wordt een verkeersinfarct van jewelste.
  En lekker slim zo voor de winter en de feestdagen voor de deur.
  Utrecht is de 4e stad van het land en met een stadsbestuur die denken dat wij een klein dorpje zijn ofzo.
  Je zal maar een bedrijf hebben rond de Cartesiusweg of een tankstation op de Einsteindreef.
  De winkels op het Grootwinkelcentrum Overvecht gaan dit ook merken.
  Ook prettig als er een hulpdienst door moet over de Marnixbrug.
  Alternatieven?
  Die zijn er niet!
  Utrechts stadsbestuur wordt eens wakker!

 12. bee

  @Frits
  men kan kiezen om de van de royaards van den hamkade ,van hoornekade ,laan van chartroise,nieuwlichtstraat, te gebruiken als sluiproute.
  de straten die jij opnoemt komen niet eens in beeld als sluiproute .

 13. Katja

  Prima toch ? Altijd dat gezeik van autorijders.

 14. BMWThuglife

  Nou vriend ik rij gewoon over de fietspad door rode stoplicht ik ga echt niet in de file staan.

 15. een nette chauffeur

  Ach FRIEND maar gelukkig dat wij wel enig fatsoen kunnen opbrengen

 16. Cor Nelis

  Pushberichten sturen naar bestuurders van auto’s die daar rijden?? Wat een idioterie, gaat de Gemeente serieus mensen bestoken met berichten terwijl ze rijden?? En ik maar denken dat dat onveiligheid uitlokt als ze die berichten gaan lezen….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).