Jaar lang viering 200-jarig bestaan Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant Jaar lang viering 200-jarig bestaan Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant

Jaar lang viering 200-jarig bestaan Amsterdamsestraatweg

Jaar lang viering 200-jarig bestaan Amsterdamsestraatweg

De Amsterdamsestraatweg bestaat dit jaar 200 jaar en dat wordt gevierd. Op zaterdag 14 januari wordt het startschot gegeven voor een jaar vol activiteiten. Burgemeester Aleid Wolfsen en Napoleon hijsen samen de jubileumvlag, Herman Poudroyen zingt het speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde lied ‘De Straatweg’ en de winkels houden Open Deuren Dag. Het was Napoleon Bonaparte die 200 jaar geleden opdracht gaf voor de aanleg van de Amsterdamsestraatweg, inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdige winkelstraat.

Ter gelegenheid van de viering komt Napoleon op 14 januari weer tot leven en bezoekt hij ‘zijn’ Amsterdamsestraatweg te paard. Ter hoogte van de Plantage overhandigt hij de jubileumvlag aan burgemeester Wolfsen. Samen hijsen ze de vlag en geven daarmee het startsein van een jaar lang feest. Wolfsen zal ook het certificaat van het keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uitreiken aan de KVO-werkgroep. Het gezelschap reist vervolgens met koets en paard verder naar het Museum van Zuilen. Hier wordt een tweede vlag gehesen en brengt de burgemeester een bezoek aan de expositie over 200 jaar Amsterdamsestraatweg in het museum.

De Amsterdamsestraatweg is in 1812 door Napoleon aangelegd als onderdeel van de Route impériale 2 tussen Parijs en Amsterdam en verbond daardoor Utrecht met Amsterdam. Inmiddels heeft het huidige snelwegennet deze functie grotendeels overgenomen. Tegenwoordig functioneert de Amsterdamsestraatweg dan ook hoofdzakelijk als hoofdstraat voor de aangrenzende wijken.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).