Het jaar van Max van Ee: ‘Hey, wait! You were on Jimmy Kimmel!’ | De Utrechtse Internet Courant Het jaar van Max van Ee: ‘Hey, wait! You were on Jimmy Kimmel!’ | De Utrechtse Internet Courant

Het jaar van Max van Ee: ‘Hey, wait! You were on Jimmy Kimmel!’

Het jaar van Max van Ee: ‘Hey, wait! You were on Jimmy Kimmel!’
Max van Ee tijdens de live-uitzending van Jimmy Kimmel
Het was bedoeld als grapje voor zijn vrienden thuis. Live in de uitzending bij Jimmy Kimmel maakt Max van Ee (24) op 16 maart een U-teken met zijn hand. Wat bleek: niet alleen zijn vrienden konden het waarderen, ook tienduizenden andere Utrechters stelden de actie op prijs.

Het was bedoeld als grapje voor zijn vrienden thuis. Live in de uitzending bij Jimmy Kimmel maakt Max van Ee (24) op 16 maart een U-teken met zijn hand. Wat bleek: niet alleen zijn vrienden konden het waarderen, ook tienduizenden andere Utrechters stelden de actie op prijs.

De deelname aan het populaire Amerikaanse programma was ongepland. Van Ee was bezig met een reis door Amerika en werd op die bewuste ochtend uit zijn bed getrokken in een hostel in Los Angeles. “Ik had er net vier dagen feest op zitten, toen een onbekende vrouw naast mijn bed stond. Ze vroeg of ik al iets te doen had vandaag. Toevallig had ik net een rustdag voor mezelf ingepland. Of ik mee wilde doen aan een quiz. Ik dacht: waarom niet?”, verklaarde de Utrechter een paar dagen na het programma.

Het jaar van

Naam Max van Ee
Leeftijd 24 jaar
Van Jimmy Kimmel
Moment maakt U-teken tijdens Amerikaanse live-televisie

Tijdens de voorstelronde voor de kijkers liet Van Ee Amerika zien hoe je Utrecht met een handgebaar representeert, om vervolgens de quiz ook nog eens te winnen. Beloning? Een nachtje ter waarde van 1.500 euro in een suite van het beroemde Roosevelt Hotel aan de Hollywood Boulevard in Los Angeles. “Die suite had enorme ramen waardoor je over heel Hollywood uitkeek. We hebben met een man of vijftien een goed feest gegeven”, vertelt Van Ee. “Mijn tegenstander en aanhang hadden we ook uitgenodigd, zij hadden als troostprijs een paar flessen champagne gekregen. Het was fantastisch.”

Wie dacht dat de luxe ophield bij de flessen champagne moet Van Ee naar het ontbijt vragen van de volgende ochtend. “Ik weet niet of een burger tachtig euro waard kan zijn, maar het kwam zeker in de buurt. Dat ding was veertig centimeter en leek meer op een biefstuk, ongelofelijk.”

Reizen
Van Ee begon zijn reis in februari in San Francisco, waarna hij via Los Angeles naar San Diego trok om te eindigen in Mexico. Wat heeft hij tijdens de reis opgestoken? “Je maakt snel contact met Amerikanen, maar ze zijn wel erg luidruchtig en trots – het aantal Amerikaanse vlaggen dat in de straten hangt, is belachelijk. Mexico is leuker, wat een chaosland! Direct over de grens stoppen de straten en staan er eettentjes op de weg – of wat voor een weg moet doorgaan. Maar de mensen zijn supervriendelijk en de ezels lopen om je heen, te gek.”

Bij terugkomst in Utrecht, twee maanden na de quiz, was volgens Van Ee zijn moment of fame alweer overgewaaid. In Amerika was hij wel nog regelmatig herkend. “Het leukste moment was in een bar in San Diego. Na verloop van tijd kwam de manager naar me toe: “Hey, wait! You were on Jimmy Kimmel!” Kregen we een drankje van hem.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).