Jaarbeurs in Utrecht wordt XL-locatie voor coronavaccin Jaarbeurs in Utrecht wordt XL-locatie voor coronavaccin

Jaarbeurs in Utrecht wordt XL-locatie voor coronavaccin

Jaarbeurs in Utrecht wordt XL-locatie voor coronavaccin
Hallencomplex Jaarbeurs
De GGD gaat vanaf volgende week dinsdag ook in Utrecht het coronavaccin toedienen. Er wordt een zogenoemde XL-locatie in hal 4 van de Jaarbeurs geopend.

De GGD gaat vanaf volgende week dinsdag ook in Utrecht het coronavaccin toedienen. Er wordt een zogenoemde XL-locatie in hal 4 van de Jaarbeurs geopend.

De GGD regio Utrecht opent voor het vaccineren van ouderen op korte termijn zeven priklocaties in de provincie. Eén van die locaties komt in de Jaarbeurs. Voor deze plek is gekozen vanwege de centrale ligging in de stad, de goede bereikbaarheid met de fiets, het openbaar vervoer en de auto én deze plek was onmiddellijk beschikbaar.

Iedere dag

Deze vaccinatielocatie is straks iedere dag tussen 08.00 en 20.00 uur geopend. “Op de locatie kunnen dagelijks ruim 2.800 mensen gevaccineerd worden, afhankelijk van het aantal beschikbare vaccins”, schrijft de gemeente in een brief aan de raad.

Alle inwoners van de regio Utrecht van 60 jaar of ouder krijgen vanaf komende week een uitnodiging van het RIVM om een afspraak te maken. Inwoners van de stad zullen waarschijnlijk allemaal gevaccineerd worden in de Jaarbeurs. Ouderen die niet mobiel zijn worden door de huisarts gevaccineerd.

18 tot 60 jaar

Na het vaccineren van 60-plussers wordt de Jaarbeurs ook de vaccinatielocatie voor inwoners uit Utrecht van 18 tot 60 jaar. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend. De gemeente zegt dat de Jaarbeurs naar verwachting als vaccinatielocatie in gebruik zal zijn tot eindaugustus 2021.

Momenteel wordt het terrein van de Jaarbeurs ook gebruikt als XL-testlocatie. Dit gebeurt op het parkeerterrein. Vanaf 2 februari moet de vaccinatielocatie in de Jaarbeurs worden geopend. De komende dagen wordt gewerkt om dat voor elkaar te krijgen.

Gekoppelde berichten

29 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Huh?
  Alle 60plussers worden opgeroepen voor een prik?
  Deze aanpak lijkt haaks te staan op wat onze corona minister voor ogen heeft en de rumoer over onbeschikbaarheid van beloofde vaccins.

 2. Joëlle

  Mag hopen dat ze de twee mensenstromen goed kunnen scheiden: zij door voor een prik komen en zij die voor een test komen.

 3. Scherpschutter

  Heel goed. Eindelijk gas! De tijd raakt op…2800 per dag zijn er 54.000 per maand. Nog wat andere priklocaties. In 1 1/2 maand zijn alle ouderen in Utrecht geregeld.

  Nu nog een kundige Minister die vaccins kan kopen.

 4. WvR

  Eén en ander wordt natuurlijk pas *echt* interessant bij XL leveranties van vaccins.

 5. Wim

  Eindelijk wordt de jaarbeurs ingezet en geen tent gebouwd zoals gebeurde voor de test wat volgens mij verspilling van geld was.

 6. Etzel

  @ Joëlle

  Daar hebben ze waarschijnlijk niet over nagedacht. Komt vast niet in ze op.

 7. Mark

  @Joëlle, dat gaat wel goed. het vaccineren is in Hal 4 en de testlocatie op op het parkeerterrein aan de andere zijde van het Merwedekanaal. Mensen kunnen elkaar natuurlijk tegenkomen onderweg, maar dat risico heb je overal.

  @Koel Hoofd, verbaasd mij ook. Ik dacht dat ze eerst met 90+ en dan met 85+ en dan langzaam van boven naar beneden werken. Misschien is het nog steeds zo, maar heeft de auteur besloten om alleen de gehele groep te benoemen.

  In ieder geval fijn om te horen dat de vaccinaties eind augustus klaar zouden moeten zijn. Hopelijk gaat dat ook lukken.

 8. arbeider

  Nou Jaarbeurs, dat word in dit tempo geen augustus, maar 2022 totdat iedereen gevaccineerd is.

  Ook hierin faalt de Overheid die geleid word door 2 oud leraren.

  Maar volgens de opiniepeilingen zijn beide heren nog steeds populair en heeft men vertrouwen in ze. Zit hier ook de Rutte doctrine achter!

 9. Otto Nelemans

  Gaat dit 24/7? Ik vind het het geen enkel probleem om op welk tijdstip dan ook even langs te fietsen.

 10. jannemariet

  Zo te zien aan de daken van de Jaarbeurs, kan er een geheel zonnepanelen paradijs neergezet worden.

 11. Katja

  Vreesde al dat ik naar Houten zou moeten gaan. Natuurlijk moet Utrecht een eigen priklocatie krijgen. Hopelijk komen dit jaar nog een paar ampulletjes deze kant op.

 12. Ton

  Ik wil graag het vacin, maar kan dat ook anoniem, zonder dat mijn persoonsgegevens in handen van de GGD komen?

 13. JdV

  Leuk dat mijn voorspelling die ik deed bij het artikel betreffende de XXL test locatie (De Jaarbeurs gaat ook worden ingezet als vaccinatie locatie) is uitgekomen. Goed dat beide locaties van elkaar gescheiden zijn door water.

 14. RvD

  @WvR. Er liggen er op dit moment nog 560.000 op de plank (diepvries) en we krijgen er de komende 6 weken nog 1,3 mio van Pfizer en Moderna (dus excl de Astrazenca discussion). Dus sneller inenten is nu al ‘interessant’….

 15. mikel

  leest u het allemaal even goed! een erg grote xl prikstraat. eigenlijk een van de grootste van nederland. die gaat dus maar 2800 prikken per dag zetten! 2800!!
  dan moeten er dus nog zeker 40 van deze XL dingen bijkomen in het hele land.
  Pas dan zitten we op 112.000 prikken per dag. 7 dagen in de week is 784.000. Mits de ggd dus ook op zondag gaat prikken he. ze stoppen nu ook al om 8 uur savonds.
  iedereen krijgt 2 prikken. laten we de jeugd niet meenemen dus dan komen we op 28 miljoen prikken.
  dan doen we er 36 weken over. Zitten we eind oktober.
  Oja vergeet ik gewoon dan we geeneens 28 miljoen vaccins hebben.
  u kunt het jaar 2021 gewoon in de prullenbak gooien,. Misschien dat we in juli weer even net als vorig jaar 8 weken naar buiten kunnen!

 16. Cris

  Locatie ook te gebruiken als stemlokaal?

 17. ERWIN

  Met een locatie ben je er nog niet. Nu nog een uitvoerende organisatie, want dat de GGD/ministerie dit niet aan kan is inmiddels wel duidelijk. Tijd om het leger in te zetten.

 18. Wim

  @ JdV
  Goed van jou, joh.

 19. JdV

  @wim: dank!!!

 20. Nina

  Is het wel handig om zoveel mensen tegelijk bij elkaar te brengen? Dat werkt juist besmettingen in de hand. Het duurt nl. wel een maand (soms twee) voordat je immuniteit hebt opgebouwd na een vaccinatie.

 21. Klees

  @ JdV

  Een moeilijke voorspelling, aangezien dit al begin december doorschemerde in de pers; maar ben maar trots op jezelf.

  Zelf een blinde en dove had nog kunnen voorspellen dat de jaarbeurs een vaccinatie-locatie zou worden.

 22. BdV

  @Ton – Ik las dat er verbetering mag worden verwacht wat betreft de veiligheid van persoonsgegevens. Heeft momenteel een wat hogere prio, omdat ze vrezen dat mensen anders wegblijven.

 23. BdV

  Dat zou de Jaarbeurs het op zich al kunnen in ruim 4 maanden voor de hele stad Utrecht bevolking, bij voldoende voorraad. Begint er op te lijken. Ik zou bijna spreken van een lampje aan het einde van de lange tunnel.

 24. Ton

  @ BdV
  Beetje laat. Ik ben al twee keer getest.

 25. Pee

  @BdV
  Kijk maar uit dat dat lampje, aan het eind van de tunnel ,niet een aanstormende trein is.

 26. BdV

  @Pee – Daar komen we vanzelf wel achter 😉

 27. HdD

  Wie weet of ik met mijn oudere vriendin ook met de auto vlakbij de vaccinatie locatie kan komen?

 28. Mw. HC. Holsheimer-van Noot

  Mijn man en ik zijn 66 jaar en hebben geen uitnodiging ontvangen.
  Wij behoren beiden tot de risicogroep. Het is nu 16 februari?

 29. frans van Oostrum

  Ik krijg een oproep voor de Graadt van Roggeweg 400 in Utrecht
  Omdat ik nog steeds geen schriftelijke bevestiging heb, heb ik gebeld.
  Nu blijkt dat de Graadt van Roggeweg geen vaccinatielocatie .
  Ik ga er van uit dat ik naar de Jaarbeurs moet komen voor de booster

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).