Jaarbeurs Utrecht valt twee keer in de prijzen op internationaal congres voor evenementenlocaties Jaarbeurs Utrecht valt twee keer in de prijzen op internationaal congres voor evenementenlocaties

Jaarbeurs Utrecht valt twee keer in de prijzen op internationaal congres voor evenementenlocaties

Jaarbeurs Utrecht valt twee keer in de prijzen op internationaal congres voor evenementenlocaties
Marloes van den Berg en Aletta Kok van de Jaarbeurs namen de prijzen dinsdagavond in ontvangst.
De Jaarbeurs heeft dinsdag twee prijzen in ontvangst genomen tijdens het jaarlijkse UFI Global Congress, een internationaal congres voor evenementenlocaties en -organisatoren dat afgelopen week plaatsvond in Oman. De Utrechtse evenementenlocatie blinkt volgens de organisatie uit in duurzaamheid en digitale innovatie.

De Jaarbeurs heeft dinsdag twee prijzen in ontvangst genomen tijdens het jaarlijkse UFI Global Congress, een internationaal congres voor evenementenlocaties en -organisatoren dat afgelopen week plaatsvond in Oman. De Utrechtse evenementenlocatie blinkt volgens de organisatie uit in duurzaamheid en digitale innovatie.

Voor het eerst sinds corona vond het congres weer op locatie plaats. Op dinsdag, de laatste dag, werden prijzen uitgereikt aan evenementenlocaties die het beste presteren in één van de zes categorieën. De Jaarbeurs mocht daar twee prijzen in ontvangst nemen, de Sustainability Award en de Digital Innovation Award.

De Jaarbeurs won de Sustainability Award voor de verduurzaming in haar horeca en voor de manier waarop voedselverspilling wordt tegengegaan. Zo wordt volgens CEO Jeroen van Hooff in de restaurants en op de evenementen van de Jaarbeurs bijvoorbeeld grotendeels vegetarisch eten geserveerd en werkt de evenementenlocatie samen met Too Good To Go en de Voedselbank om voedselverspilling tegen te gaan.

Applicatie

De Digital Innovation Award ging naar de Jaarbeurs voor de nieuwe Jaarbeurs Live app, waarmee bezoekers onder andere door de evenementenhal kunnen navigeren en een persoonlijk programma kunnen samenstellen.

Van Hooff: “We zetten continu stappen om in 2030 de meest duurzame en slimme eventlocatie en -organisator van Europa te zijn. Ik ben ongelooflijk trots dat de stappen die we tot nu toe hebben gezet op het gebied van verduurzaming en digitalisering wereldwijd worden erkend.”


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.

2 Reacties

Reageren
  1. Klaasjan

    “Grotendeels vegetarisch eten”? Dat maak ik zelf wel uit. Niet eten in de Jaarbeurs dus.

  2. Koel Hoofd

    Als je een prijs/beurs/lof/goud sterretje wil verdienen moet je iets doen met
    1 duurzaamheid
    2 innovatie
    3 inclusie

    Alle andere inzendingen tellen niet mee,

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).