Jaarbeurs wacht niet op aankondiging van nieuwe coronamaatregelen en gelast beurzen voor dit weekend af Jaarbeurs wacht niet op aankondiging van nieuwe coronamaatregelen en gelast beurzen voor dit weekend af

Jaarbeurs wacht niet op aankondiging van nieuwe coronamaatregelen en gelast beurzen voor dit weekend af

Jaarbeurs wacht niet op aankondiging van nieuwe coronamaatregelen en gelast beurzen voor dit weekend af
Het Jaarbeurscomplex
De Jaarbeurs in Utrecht heeft besloten de beurzen die dit weekend in het hallencomplex zouden plaatsvinden, af te gelasten. Dit weekend stonden de Verzameljaarbeurs en de Mega Platen & CD Beurs op het programma, maar beide beurzen gaan dus niet door.

De Jaarbeurs in Utrecht heeft besloten de beurzen die dit weekend in het hallencomplex zouden plaatsvinden, af te gelasten. Dit weekend stonden de Verzameljaarbeurs en de Mega Platen & CD Beurs op het programma, maar beide beurzen gaan dus niet door.

De Jaarbeurs loopt met de afgelasting vooruit op de besluiten van het kabinet, die vrijdagavond in een persconferentie bekend worden gemaakt. De Jaarbeurs verwacht dat een van de maatregelen is dat evenementen vanaf zaterdagavond niet meer mogen plaatsvinden. Daarom zou het ‘niet langer verantwoord’ zijn om de beurzen op zaterdag nog door te laten gaan. In de Jaarbeurs werden dit weekend acht- tot tienduizend bezoekers verwacht.

Directeur Albert Arp noemt de afgelasting ‘een lastige afweging’. “Veel bezoekers en exposanten uit binnen- en buitenland hebben zich op deze beurzen verheugd, maar wij vinden het onze verantwoordelijkheid om nu al dit besluit te nemen. Veiligheid staat bij de Jaarbeurs voorop. Beide beurzen lenen zich er niet voor om op deze korte termijn nog omgebouwd te worden naar 1,5 meter varianten”, aldus Arp.

Geplaceerde vergaderingen en congressen kunnen voorlopig wel gewoon plaatsvinden. Met de exposanten en beursorganisatie van de beurzen die dit weekend gehouden zouden worden, wordt overlegd over een eventuele nieuwe datum. De Jaarbeurs neemt later aanvullende maatregelen, als duidelijk is wat de impact van de andere coronamaatregelen is op de evenementen in de Jaarbeurs.

9 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Waarom niet gewoon simpelweg testen voor toegang? Wie geen corona heeft kan het ook niet overdragen. Hoeft die 1.5 meter ook niet.

  Zo ingewikkeld lijkt het me allemaal niet. Testcapaciteit zat.

 2. Katja

  Heb ik twee jaar naar uitgekeken, de Platenbeurs. Dacht dat ze het echt niet op de dag vóór de opening zouden doen. Je zou alleen maar naar binnen mogen met een vaccinatie- of negatief testbewijs. Wat is dan het probleem ?
  Verdikke….hele weekend naar de kl*te

 3. Koel Hoofd

  @Scherpschutter
  Omdat we de komende 6 maanden weer worden opgehokt door het populistische plucheklevende jojoduo rutte en de jonge. Ook al zeggen die dat het slechts voor 3 weken is…
  De Jaarbeurs toont hier lange termijn visie, logica en mensenkennis, precies waar het in de politiek aan ontbreekt.

 4. @Vroni

  Jaarbeurs wacht de persconferentie niet af? Een uur van tevoren aflasten is niet zo moeilijk. Maatregelen zijn al uitgelekt. Dan is van verantwoordelijkheid nemen niet echt sprake meer. Dit had de Jaarbeurs met de stijgende cijfers een week eerder moeten beslissen. Dan hadden ze ballen gehad. Maar dat kost natuurlijk te veel geld, waar het altijd weer om draait. Nu laten ze standhouders uit omringende landen op vrijdag arriveren en opbouwen om ze diezelfde avond – let wel: nog geen uur vóór de persconferentie – te informeren dat ze op zaterdag vanaf 7.00u weer welkom zijn om de boel in te pakken. Het toegangsbeleid was overigens ruk. Geen coronacheck, geen mondkapjes en geen 1,5 meter stewards (zoals aangekodigd). De Jaarbeurs heeft misgegokt en is voor zijn verantwoordelijk weggelopen. Geen goed woord voor over. Kloteweekend? Mensen op de IC hebben pas een kloteweekend! Geniet van je weekend!

 5. Esrin W.

  Grappig om te zien, de afgelopen weken werd er veelal door het decadent gevaccineerde publiek hier praktisch gesméékt om meer en vooral strengere maatregelen en nu zíjn die maatregelen er en nu is het wéér niet goed. Mensen snappen nog steeds niet dat je eigen mening binnen zes maanden 180 graden de ándere kant op draaien en je oren laten hangen naar de overheid en ze nu zelfs al hersenloos beginnen na te papegaaien een direct schot door eigen voet is.

 6. Moniek

  Verstandig, dit besluit.
  Testen voor toegang, zoals hierboven wordt gesuggereerd – als dat al voor de duizenden bezoekers op zo korte termijn mogelijk zou zijn – is onvoldoende. We gaan nl. naar 2G. Dat had allang eerder gemoeten.

 7. Utrechtvoorutrecht

  @Esrin Vaccineren is decadent?

 8. Katja

  Maatregelen gaan pas zaterdag 20.00 uur in. Had makkelijk een ééndaagse beurs kunnen worden. Verkopers blij, want niet voor niets gekomen en in ieder geval nog winst kunnen maken, en kopers blij. Blijft onbegrijpelijk.

 9. Henk

  Ik was er op vrijdag…. alles was perfect geregeld… QR controle en testmogelijkheid voor het weekend. Had je deze niet dan kom je er niet in. Had dus prima gekund. Stel je de dealers eens voor die er waren uit de VS, Japan, Argentinia, en heel europa,… hoge kosten gemaakt, hotel overnachtingen, personeel etc…
  In dit geval hadden ze het zaterdag door moeten laten gaan, of anders eerder cancellen. Tot vrijdagavond was er geen enkele dealer ingelicht een alles stond al opgebouwd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).