Jaarbeursplein geblokkeerd door taxichauffeurs; busstation onbereikbaar | De Utrechtse Internet Courant Jaarbeursplein geblokkeerd door taxichauffeurs; busstation onbereikbaar | De Utrechtse Internet Courant

Jaarbeursplein geblokkeerd door taxichauffeurs; busstation onbereikbaar

Jaarbeursplein geblokkeerd door taxichauffeurs; busstation onbereikbaar
Taxi's blokkeerden afgelopen woensdag de tram - en busbaan bij Utrecht Centraal Station. Foto: Bas van Setten
Taxichauffeurs hebben het Jaarbeursplein geblokkeerd met een onaangekondigde staking. Het busstation Jaarbeursplein is daarom tijdelijk niet bereikbaar. 

Taxichauffeurs hebben het Jaarbeursplein geblokkeerd met een onaangekondigde staking. Het busstation Jaarbeursplein is daarom tijdelijk niet bereikbaar. 

De taxichauffeurs hebben het plein bezet met hun taxi’s. “Het is een wanhoopsactie”, laat taxichauffeur Zidan weten. “We worden niet meer gehoord door de gemeente.” De chauffeurs mochten voorheen hun taxi parkeren aan het Jaarbeursplein om passagiers op te pikken, tegenwoordig moeten ze achter het NH Hotel staan. “Reizigers weten ons daar niet meer te vinden; onze inkomsten lopen terug.”

U-OV heeft geen zicht op hoelang de situatie gaat duren. “We hopen dat het zo spoedig mogelijk wordt opgelost, maar wij kunnen aan deze situatie helaas weinig doen.” De reizigersorganisatie leidt zoveel mogelijk reizigers op dit moment om naar het busstation aan de Jaarbeurszijde, daar vertrekken de bussen wel.

Update 11.35 uur. De staking is afgelopen. De gemeente heeft met de taxichauffeurs afgesproken aan tafel te gaan. De chauffeurs hebben hun auto’s weggereden, zodat het Jaarbeursplein weer bereikbaar is voor het busvervoer.

12 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Bah misselijke actie van die taxi’chauffeurs’.. Misschien hebben ze er al eens bij stil gestaan dat ze niet gevonden willen worden? Er is geen grote behoefte aan taxi’s in Utrecht, face it! Elke dag/avond staan ze daar in een rij van 10 (meer) opgesteld met die walmende diesel te wachten tot die ene rit die ze misschien niet krijgen. Onbegrijpelijk wel verdien model daar achter zit (anders dan toren hoge tarieven).
  Groenlinks kan 10 x meer Milieuwinst behalen door hier eens paal en perk aan te stellen.

 2. Atilla Vigh

  Politie inzetten. Als er een beroepsgroep is die het falen van hun broodwinning grotendeels aan zichzelf te danken heeft is het deze wel.

 3. Kasper

  Je zin niet krijgen, dus ga je maar duizenden mensen die er niets mee te maken hebben verhinderen… asociaal

 4. Willem

  Kom maar door met die Ubers. Ze lopen achter de feiten aan.

 5. Martin

  De actie is niet goed, want ze treffen mensen die er niets aan kunnen doen. Maar ik snap de frustratie wel. Was het vroeger makkelijker om een taxi te nemen dan de bus, nu moet je zoeken en verder lopen om een taxi te nemen. Logisch dat het veel klanten kost.

 6. JR

  @ kasper, @ attilla vigh

  Of is het zo dat we een autistisch gemeentebestuur te hebben dat, zonder te luisteren naar gerechtvaardigde bezwaren, als een bulldozer doordrukt?

 7. Invalide

  De gemeente kan toch een taxistandplaats maken waar max. 1 taxi in mag staan, recht onder de trap, zou dit toch geen obstakel vormen, en kan de volgende taxi even verderop wachten tot er vrije plek is, iedereen blij.

 8. J

  @jr “autistisch gemeentebestuur”

  Je niveau is weer duidelijk.

  De stakers zijn gewoon asociaal. Boycot zou mooi zijn.

 9. Helma

  @JR: nee.

 10. Berend

  Blij dat ze daar weg zijn. Zelfs hartje zomer staan ze altijd met draaiende stinkmotor, die vieze dieselmeur te verspreiden. Geen enkel besef van milieu.

 11. Toine Goossens

  Overal ter wereld staan taxi’s direct bij de uitgang Dat is de norm. Iedereen weet dat. Onbegrijpelijk dat er een ambtenaar is die vindt dat je de norm kunt negeren.
  @Invalide, ik hoop dat er een bestuurder is die eist dat er zo´n oplossing komt.

 12. Ed van Staveren

  2 woorden: welkom Uber.

  Stug door blijven gaan met dagenlang in de rij staan met je achterhaalde en knetterdure vervoer, prima, doe je ding. Je voor de honderdduizendste keer als halfgare mafiaclub presenteren en de stad daadwerkelijk schade toebrengen, nee dank u.

  Opzouten nu, stel semi-criminele naaiers. We hebben jullie niet meer nodig.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).