Het Jaarbeursplein krijgt een skatepark | De Utrechtse Internet Courant Het Jaarbeursplein krijgt een skatepark | De Utrechtse Internet Courant

Het Jaarbeursplein krijgt een skatepark

Het Jaarbeursplein krijgt een skatepark
Archiefbeeld Jaarbeursplein
Een gedeelte van het Jaarbeursplein wordt omgebouwd tot een skatepark. Het tijdelijke park blijft open tot zeker het najaar van 2020. De aanleg van het skatepark is deze week begonnen.

Een gedeelte van het Jaarbeursplein wordt omgebouwd tot een skatepark. Het tijdelijke park blijft open tot zeker het najaar van 2020. De aanleg van het skatepark is deze week begonnen.

Een gedeelte van het Jaarbeursplein wordt binnenkort de thuisbasis voor skaters. Het gaat om het gedeelte waar over ongeveer 1,5 jaar het Jaarbeurspleingebouw gebouwd gaat worden. Op het skatepark komen ook onderdelen terug van het inmiddels gesloten skatepark The Yard op het Kruisvaartterrein.

Bootcamp

Het park moet tevens ruimte bieden aan mensen die willen bootcampen of andere buitensporters. Ook komen er, ook al is het tijdelijk, een tiental bomen te staan. De onderdelen van het skatepark worden, als ze op het plein niet meer nodig zijn, op andere plekken in de stad geplaatst.

Een aantal bedrijven uit het stationsgebied rond de Graadt van Roggenweg maakt de komst van de skatevoorziening financieel mede mogelijk via het Ondernemersfonds Utrecht. Ontwikkelconsortium Wonderwoods Development zorgt voor een tiental bomen in bakken.

Artist Impression

7 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Leuk om met de komst van woningen (plus alle hotelkamers in dit deel van de stad) iets van een skatepark en outdoor sportfaciliteiten te ontwikkelen. Maar het Jaarbeursplein lijkt me een een hele slechte locatie hiervoor. Dat moest toch ook juist geschikt worden voor evenementen? Dan heb je veel meer aan een open vlakte, zonder allerlei toestellen. Lijkt me ook niet bevorderend voor de doorstroom van alle forenzen/reizigers die daar langskomen, dat er tig mensen aan het skaten en bootcampen zijn.

 2. Marcel

  @Bernard

  Het skatepark komt dan ook niet op het plein. Maar ernaast .

 3. Cico

  Bootcampen in een skatepark? Dan kan je er dus niet skaten, want er staan constant mensen in de weg. Dit plan is bedacht door mensen die de sport niet snappen maar iedereen een plezier wilt doen.

 4. Martijn

  @Cico

  Volgens mij snap jij niet dat daar vanzelfsprekend over wordt nagedacht. De bootcamp plekken/toestellen zullen buiten het daadwerkelijke skatepark worden gebouwd zodat je er geen last van hebt tijdens het skaten en andersom.

 5. Skatermom

  Sjonge een tijdelijk skatepark/boorcamp plekje. Voor anderhalf jaar! En daarna worden de elementen verspreid over de stad. Echt cool. Utrecht neemt skaters echt serieus. Ter vergelijk hoe ze dit in Rotterdam aanpakken: “Het skatepark aan de Westblaak is na vijftien jaar intensief gebruik vernieuwd. De roestvrijstalen elementen zijn vervangen door een betonnen skatelandschap van 1200m2. De Finse designer Janne Saario heeft het nieuwe skatepark ontworpen in samenwerking met de gebruikers. De uitstraling van het nieuwe skatepark is stoer en Rotterdams, met verwijzingen naar de haven en de ‘Transformer’, het beeld dat aan de rand van het skatepark staat.” (Van website Rotterdam stadsinfo). De locatie leent zich er juist prima voor, vlak bij het CS. Wel de winderige spot. En vooral jammer dat het niet grootser wordt aangepakt voor langer gebruik. Er zijn in Utrecht nl. veel skaters die uitwijken naar bv Rotterdam om te skaten omdat het hier in Utrecht bijna niet kan.

 6. Nina

  Mss beter extra parkeerplaatsen (met oplaadpunten natuurlijk ?…) voor de mensen die slecht ter been zijn en op het stadhuis moeten zijn?

  We zijn nl. niet allemaal 30 jaar met een bakfiets en goede knieën, mevrouw Van Hooijdonk ?.

 7. Martijn

  @Nina

  Onder het plein is een garage met 15 parkeerplaatsen voor gehandicapten, waarvan 2 met elektrische oplaadpunten.

  https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/parkeren/parkeren-bezoeker/parkeergarages-in-utrecht/parkeergarage-croeselaan/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).