Jaarmarkt Amsterdamsestraatweg trekt veel bezoekers | De Utrechtse Internet Courant Jaarmarkt Amsterdamsestraatweg trekt veel bezoekers | De Utrechtse Internet Courant

Jaarmarkt Amsterdamsestraatweg trekt veel bezoekers

Jaarmarkt Amsterdamsestraatweg trekt veel bezoekers
Foto's: Bas van Setten
De jaarmarkt op de Amsterdamsestraatweg trekt donderdag veel bezoekers. Ook op de omliggende wegen is het erg druk.

De jaarmarkt op de Amsterdamsestraatweg trekt donderdag veel bezoekers. Ook op de omliggende wegen is het erg druk.

Op de Amsterdamsestraatweg vindt deze Hemelvaartsdag de jaarmarkt plaats. Het aanbod tijdens deze markt varieert van eten tot kleren en van nieuwe tot tweedehandse producten. Er is veel volk op de been. De jaarmarkt duurt tot donderdagmiddag 17.00 uur.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Op de wegen rondom de Amsterdamsestraatweg is het ook erg druk. Dat is vooral te merken op de Royaards van den Hamkade waar automobilisten naarstig op zoek zijn naar een parkeerplek. Omdat de meeste plekken al bezet zijn besluiten sommige bestuurders om hun auto in de berm te parkeren. Ook op Oudenoord en de Weerdsingel Westzijde staan lange files voor de stoplichten.

 

11 Reacties

Reageren
 1. Hanks

  Hoezo komt iedereen met de auto naar die markt toe? Ik neem aan dat er voor het overgrote deel Utrechters op af komen?

 2. Bas

  Stop alsjeblieft met deze “gezellige” markt. Waarbij er spullen worden verkocht door mensen die hier niet uit de buurt komen aan mensen die hier óók niet uit de buurt komen.
  Als buurtbewoner heb ik last van de afzetting vòòr de markt en het afval ná de markt.

 3. wvdk

  Het merendeel van de handel lijkt ook gewoon afkomstig te zijn van aliexpress. Nog maar te zwijgen over de hoeveelheid plastic en afval die er na 1 uur van het openen van de markt al op de straat te vinden was. We verwelkomen een kunstwerk uit Brugge wat gaat over o.a. plastic afval maar de gemeente is het eens met het organiseren van deze afvalbende?

 4. Arie

  Waar is de gemeente met hun duurzaamheids gebeuren? Deze markt is de grootste creator van de plastic soep. Na afloop sta je tot je enkels in de troep en alle auto’s staan massaal fout geparkeerd. Handhaven of anders Lekker afschaffen

 5. Berend

  Dit staat inderdaad haaks op alle duurzaamheids initiatieven. Met de auto plastic in plastic tasjes kopen. Wat voegt dit toe?

 6. Bernhard

  Als wijkbewoner met m’n goede gedrag op het fietsje omderweg naar het station trof ik vanmiddag een grote parkeerchaos rondom de Straatweg. Om een of andere reden voelden de bezoekers van de markt zich te goed voor benenwagen, bus en fiets. En wat een asociale bende na afloop. Overal plastic en andere meuk. Deze ‘jaarmarkt’ trekt duidelijk het verkeerde volk aan. Hopelijk was dit de laatste keer.

 7. Tim

  Waarom zetten ze de buurt gewoon niet af voor bezoekende auto’s, zoals ze bijvoorbeeld ook bij het bevrijdingsfestival doen? Omwonenden kunnen dan een speciale brief of pasje krijgen waarmee ze door kunnen. Geen files meer en geen parkeerproblemen meer. Bezoekers laat je parkeren bij één van de garages rond Paardenveld of gewoon lekker via Centraal of Zuilen laten komen.

 8. Fred

  Volledig eens met Bernhard! Dit soort bijeenkomsten met bijbehorend a-sociaal gedrag past niet meer bij de tijd waarin we leven. Heb eens oog en zorg voor je leefomgeving ipv deze te exploiteren als verkoop- en gebruiksobject!

 9. Bernhard

  Verder moet ik me aansluiten bij wvdk. Dit is geen gezellige vlooienmarkt, waar mensen hun oude, overbodige spulletjes aan de man brengen, maar een samenkomst van professionele handelaren die Chinese prullaria tegen dumpprijzen verkopen. Dezelfde artikelen haal je ook bij AliExpress en Action – meestal goedkoper. Het heeft geen enkele meerwaarde en stimuleert het soort wegwerpconsumptie waar we ons tegen zouden moeten verzetten. Dit past toch totaal niet bij de ambities van het college?

 10. Claudia

  Niks geen gezellig markt, eens met de eerdere reacties, veel , meer, meer, en nog eens meer van goedkope troep gemaakt door kinderhanden. Vervuilers alom , hoezo geen plastics tasjes meer uitgeven. Elk item in een tasje. Blikjes op de straat laten we stoppen met de vorm van deze markt en er ook plaatselijke markt voor bewoners van Ondiep en Zuilen van maken. Of een markt met leuke duurzame en vernieuwde items.

 11. Berto

  Ik sluit me helemaal aan. De Amsterdamsestraatweg-ondernemers moeten zich maar’s achter het hoofd krabben over de pr die uitgaat van deze zee van cheap china crap en aso parkeergedrag van de clientele. De handel komt van elders en de bezoekers komen nog van veel verder. Het lokale aspect raakt meer en meer uit beeld. Als de Straatweg zijn eigen imago werkelijk aan het hart gaat en verder wil met upgraden is het zaak hier een punt achter te zetten. Laat de organisator maar een stuk braakliggend terrein op Lage Weide afhuren. Verzin voor de Straatweg maar een nieuwe, gevarieerde, werkelijk gezellige markt met kwaliteit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).