Jan van Zanen reageert op aankondiging cao-acties tijdens Tour de France: “Ik zou het zeer betreuren” | De Utrechtse Internet Courant Jan van Zanen reageert op aankondiging cao-acties tijdens Tour de France: “Ik zou het zeer betreuren” | De Utrechtse Internet Courant

Jan van Zanen reageert op aankondiging cao-acties tijdens Tour de France: “Ik zou het zeer betreuren”

Jan van Zanen reageert op aankondiging cao-acties tijdens Tour de France: “Ik zou het zeer betreuren”
Vanochtend werd bekend dat politiemensen en rijksambtenaren de twee etappes van de Tour de France in Nederland willen aangrijpen om acties te voeren voor een betere cao. Burgemeester Jan van Zanen laat weten dat hij het zeer zou betreuren als dit daadwerkelijk gaat gebeuren.

Vanochtend werd bekend dat politiemensen en rijksambtenaren de twee etappes van de Tour de France in Nederland willen aangrijpen om acties te voeren voor een betere cao. Burgemeester Jan van Zanen laat weten dat hij het zeer zou betreuren als dit daadwerkelijk gaat gebeuren.

Rijksambtenaren willen de start van de eerste etappe gaan vertragen door tussen 13.00 en 14.00 uur op het parcours te fietsen. Het startsignaal van de eerste etappe zou om 14.00 uur in Utrecht klinken. Als de rijksambtenaren dan net van het parcours afkomen kan dit vertraagd worden. De politiebonden ondersteunen deze actie en roepen de dan aanwezige agenten op om niet op te treden tegen de protesttocht.

Burgemeester Jan van Zanen is niet blij met de acties: “Ik zou het zeer betreuren als de vakbonden dit evenement, waar heel veel mensen naar uitkijken, aangrijpen voor CAO-acties. Uiteraard heeft iedereen het recht om actie te voeren. Ik ga er daarbij wel vanuit dat de start van de Tour de France in Utrecht en de tweede etappe van Utrecht naar Zeeland ongestoord en veilig verlopen en dat iedereen hiervan kan genieten. Wij gaan hierover in gesprek met de vakbond.”

Niet alleen in Utrecht kondigen de vakbonden acties aan. Op zondag 5 juli willen de gezamenlijke politiebonden op de Erasmusbrug in Rotterdam actie voeren. Om 13.00 uur worden daar mogelijk de voertuigen van de reclamekaravaan van de Tour de France tot stilstand gebracht en aan een verkeerscontrole onderworpen.

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
 1. Joost

  Mooi. Laat de actie maar even pijn doen. Op deze manier word het iedereen mooi duidelijk dat voor alle leuke evenementen die wij in Nederland organiseren er capabele politieagenten nodig zijn om alles in goede banen te leiden en dat wij deze mensen ook navenant moeten waarderen…

 2. Gwen

  Echt, laat ze dit lekker tijdens een risico voetbalwedstrijd doen. Daar gaat pas een hoop politie en dus geld in zitten.

  Beetje triest om dat nu tijdens een internationaal evenement te doen.

 3. Julio Iglesias

  Goed idee Gwen,

  zo goed, dat de politie het al heeft uitgevoerd 😉 Blijkbaar zonder voldoende resultaat.

 4. Floris

  Lijkt me een mooie gelegenheid om de politie duidelijk te maken hoe het grote publiek over dit soort acties denkt.
  Aan de oren van de fiets afsleuren en aan de goede kant van de dranghekken afleveren!

 5. Hans

  @Floris. Wee je gebeente als je aan onze wouten komt. Gegarandeerd dat jij dan aan de foute zijde van de celdeur komt, dat is dan jouw geluk. Er zijn namelijk ook mensen in het grote publiek die net iets positiever denken over deze broodnodige politie acties.

 6. Peter Utrecht

  Iedereen eieren, tomaten en rot fruit mee zaterdag 4 juli! Warm onthaal voor deze ‘helden’. Wat een schande!

 7. Alwin

  Politie heeft groot gelijk, ze staan al 4 jaar op de nullijn en zijn al half jaar cao-loos!

 8. Bill

  Laat ze een ander feest vergallen, maar niet nu en in onze stad, er wordt keihard aan dit evenement gewerkt door heel veel mensen…!!! Kijken wie de rotte eieren en tomaten kunnen koppen en de hoon van heel Nederland over zich heen krijgen, juist..!

 9. Bill

  Ik ben het btw wel eens met het punt dat de politie van die nullijn af moet, maar niet zo, en op dat moment..!!

 10. Bernard Toomlow

  Frankrijk is het stakingsland bij uitstek. Misschien moet de Politiebond hun Franse collega’s bellen, waarom ze niet staken bij de Grand Départ. il y a des frontieres.

 11. Martijn

  Ga toch boeven vangen, en werken voor je geld, stelletje lapzwansen! Er zijn duizenden mensen die al jaren geen loonsverhoging hebben gehad in deze crisistijd. Wees blij dat je een baan hebt!

 12. Martijn

  Politieacties op deze wijze tijdens evenementen zijn puur machtsmisbruik en zouden strafrechtelijk vervolgd moeten worden.

 13. Frank

  Ze zeggen het wel, maar ze gaan het volgens mij niet doen. En de reden is omdat dat ze een enorme negatieve publiciteit zou opleveren. Dreigen is genoeg om die publiciteit te halen, zo blijkt wel.

 14. Jiri

  Respect moet je verdienen! Door boeven te vangen en Nederland veiliger te maken. Niet op deze manier!

 15. beestje

  Het blijft natuurlijk vreemd dat er voor heel veel franje en lollige voorzieningen miljoenen beschikbaar zijn, maar er geen fatsoenlijke cao, inclusief bijbehorend salaris gegeven kan worden.

 16. Frank

  @beestje: Dat is niet zo vreemd. Het ene is incidenteel, het ander is structureel en niet omkeerbaar. Bovendien zijn de kosten voor de TdF een vliegenpoepje vergeleken met de kosten -zeker op termijn- van salarisverhogingen. N.m.m. mag/moet je het een ook niet met het ander verbinden.

 17. Niels Bokhove

  Nóg een optie voor de politie: alle renners op de Erasmusbrug controleren op verboden stimulerende en andere sportbedervende middelen. Bereiken ze, heel efficiënt, twee doeleinden: eigen protest en sportiviteitsbevordering.

 18. Doortje

  Wat een onvolwassen/infantiel gedrag om zo’n evenement te verstoren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).