Jarenlange gevangenisstraf voor twee pogingen tot verkrachting in Utrecht Jarenlange gevangenisstraf voor twee pogingen tot verkrachting in Utrecht

Jarenlange gevangenisstraf voor twee pogingen tot verkrachting in Utrecht

Jarenlange gevangenisstraf voor twee pogingen tot verkrachting in Utrecht
De rechtbank in Utrecht heeft een 41-jarige man maandag een gevangenisstraf van vier jaar en vier maanden opgelegd voor een dubbele poging tot verkrachting in Utrecht. De man achtervolgde zijn slachtoffers vorig jaar juni door het stationsgebied, Lombok en Lunetten.

De rechtbank in Utrecht heeft een 41-jarige man maandag een gevangenisstraf van vier jaar en vier maanden opgelegd voor een dubbele poging tot verkrachting in Utrecht. De man achtervolgde zijn slachtoffers vorig jaar juni door het stationsgebied, Lombok en Lunetten.

Beide pogingen tot verkrachting waren in de ochtend van 19 juni. De verdachte achtervolgde die ochtend binnen anderhalf uur vijf verschillende vrouwen. Een van de vrouwen heeft hij kort aangeraakt en twee anderen werden na de achtervolging van achteren aangevallen. De verdachte probeerde hen te overmeesteren door op ze te gaan zitten. Volgens de rechtbank is in beide gevallen sprake van poging tot verkrachting. De verdachte ging er bij allebei de slachtoffers vandoor toen voorbijgangers iets riepen en de slachtoffers te hulp schoten.

De verdachte werd in 2010 veroordeeld voor de moord op zijn ex-vriendin. Hij kreeg een gevangenisstraf van vijftien jaar opgelegd, maar werd in 2017 voorwaardelijk vrijgelaten. Tijdens de pogingen tot verkrachting vorig jaar zat de man nog in zijn proeftijd.

De rechter heeft de man nu opnieuw veroordeeld tot een celstraf, ditmaal een straf van vier jaar en vier maanden. “De rechtbank is van oordeel dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan het plegen van zeer ernstige feiten. Omdat de strafbare feiten in de openbare ruimte en op klaarlichte dag zijn gepleegd en verdachte zijn slachtoffers willekeurig lijkt te hebben uitgekozen zijn deze feiten niet alleen zeer ingrijpend voor de slachtoffers maar veroorzaken deze ook onrust en gevoelens van onveiligheid en angst in de samenleving”, aldus de rechtbank. Naast de gevangenisstraf moet de man beide slachtoffers tienduizenden euro’s schadevergoeding betalen.

11 Reacties

Reageren
 1. Dennis

  Kan aan mij liggen maar vermoord zijn ex-vriendin, krijg (helaas) maar 15 jaar, en staat na 7 jaar alweer buiten. En dan probeert hij 5 vrouwen te verkrachten en krijgt ‘maar’ 4 jaar? Echt hè, dat nederlandse strafsysteem is echt een lachertje. Die gast van de ‘That 70s show’ Danny Masterson krijgt voor 2 verkrachtingen (bijna 20 jaar geleden) nu een straf van 30 jaar tot levenslang. Dus na die 30 jaar kunnen ze gewoon zeggen, mwah we denken dat je nog een gevaar vormt, dus blijf nog maar even lekker zitten. Terwijl je hier dus voor moord maar 15 jaar krijgt, na 7 jaar weer buiten staat en dan weer strafbare feiten pleegt. Pfff

 2. Petra

  Begrijp ik het goed dat deze man dus over 4 jaar weer vrij is? Geen TBS?

 3. buurtbewoner

  proeftijd betekent toch als je weer in de fout gaat, je alsnog die 15 jaar moet zitten, of t restant in dit geval?? waar zijn die 8 jaar gebleven? wat een onzettende trap na voor nabestaanden

 4. Lijo

  Onvoorstelbaar! Zo’n man moet nooit meer vrij komen!

 5. Geenstijl@Utrecht

  Met dit soort psychopaten kun je maar een ding doen volgens mij.
  Echt triest voor de slachtoffers …

 6. Fixie

  Niet te geloven..
  Dan lees je de kop “jarenlange gevangenisstraf” en lees je verder met het idee dat hij hopelijk een lange tijd van de straat is.
  Wat een trap na voor de slachtoffers.

 7. Boos en bang

  Dit is echt niet te geloven. Zulke mensen zullen nooit veranderen, en blijven daarom altijd een gevaar voor de maatschappij. Er is geen keus – onze overheid heeft een verantwoordelijkheid om deze mensen levenlang op te sluiten, voor de bescherming van anderen.

 8. Lmex

  Echt niet normaal !, levens gevaarlijke idioot
  Zonder t b s behandeling zo de straat straks weer op

 9. Jay

  Onbegrijpelijk zo’n strafje van niets.

 10. Ben Stelen

  Ondanks dat ik het geheel eens ben met de opmerkingen over zijn strafmaat, er wordt wel heel makkelijk geroepen om TBS tegenwoordig..

 11. Bart van Dam

  @dennis. Het Amerikaanse rechtssysteem is dan ook alleen maar gebaseerd op het straffen van daders. Hier geloven we meer in een combinatie van straf en re-integratie. De statistieken bewijzen wel wat beter werkt

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).