Was het een aantal jaren geleden nog uniek, en was Schiphol de enige plek waar je de fameuze ‘frappuccino’ kon krijgen, tegenwoordig schieten de Starbucksvestigingen als paddenstoelen uit de grond. Jette en Jildou namen een kijkje bij Utrechts nieuwste aanwinst: Starbucks Vredenburg.
We drinken dit seizoen voor het eerst koffie op een terras! Koffietentjes en buiten zitten gaan blijkbaar niet heel goed samen in Utrecht. Gelukkig biedt deze Starbucks wel de mogelijkheid. Het uitzicht is niet het allermooist en we zitten recht voor een laad- en losgebied, maar als je om de vrachtwagens heen kijkt, zijn we zeker tevreden. Het voelt eigenlijk wel extra vakantieachtig zo, alsof we net uit het vliegtuig zijn gestapt en in een nieuwe grote wereldstad zijn beland. Dit wordt nog versterkt door de groep Italianen die naast ons zit, staat en stuitert. Grappig dat juist zij naar een zo Amerikaanse koffietent komen.
Omdat de Starbucks toch het terrein van de speciale koffies is, doen we eens een beetje gek: een cappuccino met een extra shot espresso , plus een latte met sojamelk. Terwijl we bij de toonbank staan om te bestellen, wordt alles in bijna native Engels heen en weer geschreeuwd, en wordt onze naam creatief gespeld op de beker geschreven. Bij het standaard suikerrek zijn houten roerstaafjes te krijgen, maar wanneer je het vraagt bij de toonbank, kun je ook een gewone lepel krijgen. Je moet het maar weten.
Sojamelk in je koffie is helemaal hip tegenwoordig. Goed voor jezelf, goed voor de dieren en goed voor het milieu. Het smaakt ietwat graanachtig. Het is een beetje overheersend – twee mokken zou teveel zijn – maar best te doen. Opvallend is dat de ‘kleine’ mokken nog steeds fors van formaat zijn. Ook de filterkoffie komt in een sloot. De maten zijn dus behoorlijk Amerikaans, aan een ‘klein’ kopje koffie heb je zeker genoeg.
Naast de filterkoffie proberen we ook de nieuwe ‘Refresha’. Dit frisse zomerdrankje is gelukkig niet zo mierzoet als we vreesden en is zeker een aanrader. Starbucks is sowieso een ster op het gebied van koude koffies. Niet alleen bieden ze de eerdergenoemde frappuccino’s aan, elke koffie op de kaart is ook met ijs (en dus zonder suiker) te verkrijgen. Lekker! We zijn minder gecharmeerd van de speciale cheesecake. Ziet er lekker uit, maar smaakt een stuk minder dan het uiterlijk lijkt te beloven. Duidelijk prefab.
Het interieur is mooi. Je kunt in de relatief kleine ruimte op allerlei verschillende manieren zitten (bar/lounge/studeerhoek/gezellig onderonsje) en de aankleding is in een eenduidige stijl. Wel ligt het er dik bovenop dat er een grote stapel aan protocollen aan ten grondslag ligt, en dat je in Helsinki, New York of Beijing precies hetzelfde kunt verwachten. Jammer, maar dat is nu eenmaal het concept van het concept.
Unique selling point: we kunnen buiten zitten!
Afknapmomentje: De mokken zijn zo huge dat bij ons de koffie koud is voordat we ‘m ophebben.
Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook! Like ons en ben als eerste op de hoogte waar Jette & Jildou deze keer koffie gaan drinken.
1 Reactie
ReagerenWat een verschrikkelijk interessant artikel, zeg