John van den Heuvel over incident A2: ‘In Audi werden een bivakmuts en cryptotelefoon gevonden’ John van den Heuvel over incident A2: ‘In Audi werden een bivakmuts en cryptotelefoon gevonden’

John van den Heuvel over incident A2: ‘In Audi werden een bivakmuts en cryptotelefoon gevonden’

John van den Heuvel over incident A2: ‘In Audi werden een bivakmuts en cryptotelefoon gevonden’
Screenshot RTL Boulevard.
In de auto van de 36-jarige Utrechter, die donderdag op de A2 bij Utrecht na een incident aan de kant werd gezet, zijn onder meer een bivakmuts en een cryptotelefoon gevonden. Ook komt de verdachte voor in het Marengo-onderzoek. Dat zei misdaadjournalist John van den Heuvel zaterdagavond bij RTL Boulevard.

In de auto van de 36-jarige Utrechter, die donderdag op de A2 bij Utrecht na een incident aan de kant werd gezet, zijn onder meer een bivakmuts en een cryptotelefoon gevonden. Ook komt de verdachte voor in het Marengo-onderzoek. Dat zei misdaadjournalist John van den Heuvel zaterdagavond bij RTL Boulevard.

Donderdag werd de snelweg A2 bij Utrecht in beide richtingen afgesloten vanwege een politieactie. Al snel werd duidelijk dat het te maken had met de bedreigde misdaadjournalist John van den Heuvel. Er werd één voertuig aan de kant gezet en de bestuurder, een 36-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden.

Bellen

De misdaadjournalist reageerde zaterdagavond in de uitzending van RTL Boulevard op het incident. Hij vertelde dat hij aan het bellen was toen het konvooi waarin hij meereed in Amsterdam richting de A2 reed. “Ik merkte daardoor niet goed wat er om mij heen gebeurde, al merkte ik wel dat we steeds sneller gingen rijden.”

Op een gegeven moment werd het telefoongesprek door een van de politiemensen in de auto onderbroken en kreeg Van den Heuvel te horen dat hij niet naar zijn volgende afspraak zou gaan, maar naar een beveiligde locatie.

Driebergen

Eenmaal aangekomen op deze beveiligde locatie, het hoofdgebouw van de Landelijke Eenheid van de politie in Driebergen, hoorde Van den Heuvel dat de beveiligers de indruk hadden gevolgd te worden door twee motorscooters, een snelle Audi en mogelijk nog een Audi. “Dat gaf de politiebeveiligers een onprettig gevoel.”

Terugkijkend op het incident benoemt de misdaadjournalist een aantal zaken die hem opvielen. Zo benoemt hij de spullen die in de auto van de verdachte zijn gevonden en ook dat hij in beeld is geweest bij het Marengo-onderzoek. “Onder meer omdat hij gevraagd zou zijn voor klusjes bij liquidaties.”

Gestolen

Daarnaast zegt Van den Heuvel dat de verdachte in zijn eigen auto reed. “Aanslagen en liquidaties worden vaak gepleegd met valse kentekenplaten of gestolen auto’s. Daar was hier geen sprake van. Het lijkt mij daarom ook onwaarschijnlijk dat je in je eigen auto zoiets plant.”

Zaterdag liet de advocaat van de verdachte nog weten dat haar cliënt van zijn werk kwam, te hard reed en misschien ook te dicht op de auto’s waar Van den Heuvel inzat.

Bekijk hier het hele fragment van RTL Boulevard.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Mijnheer van den Heuvel lijkt wel erg te genieten van alle aandacht en deinst bovendien niet terug om persoonlijke achtergrond over de verdachte in de media te slingeren, wetende dat iedereen intussen weet wie de verdachte is. Dat is zeer kwalijk te noemen.

  Bivakmutsen zijn niet verboden, cryptotelefoons ook niet. Beiden vormen op zichzelf -en in onderlinge samenhang bezien- op geen enkele manier bewijs voor crimineel handelen. Dat de man “voorkomt” in een ander onderzoek, is al evenmin relevant, zoals ook gevraagd worden voor klusjes natuurlijk verboden is noch relevantie kent in deze situatie.

  We hebben hier dus te maken met iemand die te hard heeft gereden en zich onbetamelijk in het verkeer heeft gedragen, maar verder is hem ogenschijnlijk helemaal niets ten laste te leggen. De man was ongewapend, reed in een keurig geregistreerd voertuig, heeft bovendien een consequente verklaring voor zijn gedragingen afgegeven en volgens advocate Hammerstein direct gehoor gegeven aan een eerste opdracht tot stoppen.

  Naast een invordering van het rijbewijs wegens te hard rijden en mogelijk bumperkleven is hem helemaal niets ten laste te leggen. Tenzij er nog andere zaken spelen die niet genoemd zijn en de man zichzelf niet belast heeft, dient de man dus vrijgelaten te worden.

 2. Jan

  Irritante man die dingen beweert die door de politie niet worden bevestigd.
  vervolgens ligt de A2 voor meer dan een uur plat en heeft Maarssenbroek 3 kwartier last van een cirkelende politiehelikopter. Kom op zeg, hoever gaan wij met onze belasting centen. Niemand zit op deze Pipo te wachten. Ga wat anders doen.
  Niemand heeft hierom gevraagd.

 3. [email protected] 🤔

  Ik sluit mij aan bij SS,echter dit laat weer zien dat wij te tolerant zijn naar dit soort figuren,terugsturen naar het land van herkomst zal wel degelijk helpen als men crimineel is in Nederland.
  Dat John vd Heuvel zo wordt beschermd, laat weer zien dat er duidelijk verschil is met een gewoone bedreigde burger die het zelf maar uit moet zoeken en een exorbitante goed verdienende journalist, die makkelijk deze beveiliging zelf kan betalen,en anders moet hij maar in huis aan huis blaadjes gaan schrijven.
  Hoeveel mensen in Nederland worden bedreigd en krijgen dit soort beveiliging …..

 4. Wim

  Gelukkig bepaalt de rechter wat er met die gast moet gebeuren. En niet een van het padje geraakte Duic-trol.

 5. Lombokker

  Deze meneer is volgens de gegevens van de KvK eigenaar van een bedrijf dat laadpalen voor elektrische auto’s installeert. Van zo iemand verwacht je niet dat hij rondrijd in een bezineslurper die 194 gram CO² per km uitstoot.
  En dat hij een bosje telefoons in zijn auto heeft liggen verwacht je eerder bij een dealer dan bij een keurige zakenman. Het is allemaal niet verboden, maar roept natuurlijk wel vragen op.

 6. Erin

  @glijsteen: noem mij een normale burger die zo bedreigd wordt als John vd Heuvel en waarom zou een normale burger überhaupt zo bedreigd worden door T en consorten?

 7. Inwoner van Utrecht.

  De zaken worden duidelijk weer eens enorm opgeblazen door de media,dit was gewoon een imb.c.el die het enorm stoer vind staan om dit soort beveiligde auto’s te achtevolgen.
  Het is inderdaad zeer storend dat de heer van de Heuvel superbeveiliging krijgt,terwijl gewone Nederlanders het inderdaad maar uit moeten zoeken,hij kan dit makkelijk zelf betalen gezien zijn verdiensten.
  Je ziet dat er duidelijk verschil is in Nederland tussen een omhooggevallen zgn misdaadjournalist en de gewone burger in Nederland.

 8. Bill

  Iemand rijdt rond met cryptotelefoons, bivakmutsen en bumperkleeft een misdaadjournalist.

  Analyse van de DUIC reaguurders, met helder licht Scherpschutter voorop: “Nee hoor, niks aan de hand, dit is allemaal toeval”.

  Iemand staat met een lege jerrycan, molotovcocktails en brandende lucifer naast een brandend huis.

  Scherpschutter: “Het bezit van een jerrycan is niet verboden!”

 9. Scherpschutter

  @Bill

  U kunt uw onderbuik rust gunnen, want uiteraard heeft het gezond verstand (moi) wederom overwonnen. De man is (zoals ik al gisteren al aangaf) zojuist op vrije voeten gesteld, met de mededeling dat het inderdaad allemaal op toeval berust.

  Wanneer leert u nu eens dat het zomaar op hoge toon wat brullen zonder enige inhoudelijke kennis u werkelijk niets anders brengt dan uitglijder na uitglijder? De meesten op DUIC leren de les wel na 10X de neus gestoten te hebben, maar u…?

 10. Bill

  @Scherpschutter, dat er onvoldoende bewijs is wil dus zeggen dat alle andere factoren geen reden waren voor arrestatie?

  Misschien kan je solliciteren bij het OM want daar kunnen ze dit soort scherpe, op werkelijk alle beschikbare feiten gebaseerde, analyses wel gebruiken. Misschien is er bij de rest van de overheid ook wel plek, waar je eerst vond dat ze te veel deden tegen corona en daarna vond dat ze te weinig deden. Dit soort heldere puntachtige redenaties vanaf de zijlijn, dit “outside the box” denken is waar je in uitblinkt en ik denk ook zeker dat je talenten worden verkwist op deze site waar je altijd als een van de eersten reageert. Vermoedelijk omdat je zo bovenop de journalistiek zit!

 11. woutvr

  Wat een grootheidswaanzin van vd Heuvel. Storm in een glas water. En daar wordt de hele A2 voor afgezet.

 12. Kanaleneilander

  @Scherpschutter 9/1/2022 – 16:41
  U bent wel de laatste persoon hier die mensen de maat kan nemen over brullen zonder enige inhoudelijke kennis hoor.
  Uw laatste twee zinnen zijn perfect van toepassing op meer dan 10 van uw eigen bijdragen op deze website. Dus wellicht iets minder hoog van de toren blazen met de ad hominems, ze komen vrij wanhopig over en staan een inhoudelijke uitwisseling van gedachten in de weg.

 13. Herman1963

  Scherpschutter is in de veronderstelling dat de bewakers van Van de Heuvel niet wisten met wie ze te maken hadden. Haha, wat een naïeve persoon ben je toch. Beetje wijs lullen over wat wel en niet is toegestaan en voor vrijstelling pleiten als meneer de advocaat zelf is. Je weet nog niet half wat er voor info er over zo’n man beschikbaar is dus ga alsjeblieft iets nuttigs doen joh.

 14. Aqua

  @Bill
  Vermoedelijk omdat je zo bovenop de journalistiek zit!

  Ik denk dat het eerder gebrek aan aandacht en aanspraak is, en hij hier zijn onvrede ventileert

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).