Jong Talent Afstudeerprijs voor drie Utrechtse studenten - De Utrechtse Internet Courant Jong Talent Afstudeerprijs voor drie Utrechtse studenten - De Utrechtse Internet Courant

Jong Talent Afstudeerprijs voor drie Utrechtse studenten

Jong Talent Afstudeerprijs voor drie Utrechtse studenten

Drie van de negen Jong Talent Afstudeerprijzen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen gaan naar studenten van de Universiteit Utrecht (UU). Daarmee scoort de UU het beste van alle universiteiten. Prijswinnaars zijn Jorik van de Groep, Stephan Zheng en Sander Kupers. De prijsuitreiking is op 23 november en de winnaars ontvangen dan een bedrag van 2000 euro.

Natuurkundige Jorik van de Groep ontvangt een Shell Afstudeerprijs voor zijn onderzoek naar de ontwikkeling van efficiënte zonnecellen. Natuurkundige Stephan Zheng ontvangt de Lorentz Afstudeerprijs voor Theoretisch Natuurkunde en wiskundige Sander Kupers de PWN Afstudeerprijs voor Wiskunde voor zijn nieuwe methode om meer grip te krijgen op ruimtelijke vormen. Van de Groep onderzocht bij het FOM Instituut Amolf de mogelijkheden om licht op te sluiten in dunne en flexibele zonnepanelen met behulp van nanodeeltjes. Zheng werkte in zijn scriptie een nieuwe wiskundetechniek, exotische dualiteit, uit in een concreet voorbeeld, onder begeleiding van Robbert Dijkgraaf (UvA). Kupers waagde zich aan een originele en omvangrijke scriptie (230 pagina’s) over het jonge vakgebied van de string topology, een vorm van abstracte moderne meetkunde.       

De Jong Talent Afstudeerprijzen zijn beschikbaar gesteld door Shell, het Lorentzfonds en het Platform Wiskunde Nederland. De jurering was in handen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen te Haarlem.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).