Jongeren gooien op ‘t Goylaan in Utrecht stenen naar de politie Jongeren gooien op ‘t Goylaan in Utrecht stenen naar de politie

Jongeren gooien op ‘t Goylaan in Utrecht stenen naar de politie

Jongeren gooien op ‘t Goylaan in Utrecht stenen naar de politie
Foto's: Bas van Setten
De forensische dienst van de politie is maandagavond in Utrecht bekogeld met stenen. Ze waren op dat moment onderzoek aan het doen bij de Albert Heijn aan ‘t Goylaan. Er zijn uiteindelijk drie verdachten aangehouden.

De forensische dienst van de politie is maandagavond in Utrecht bekogeld met stenen. Ze waren op dat moment onderzoek aan het doen bij de Albert Heijn aan ‘t Goylaan. Er zijn uiteindelijk drie verdachten aangehouden.

Rond 21.15 uur was er in de wijde omgeving van ’t Goylaan een harde knal te horen. Verschillende mensen lieten op sociale media weten de explosie gehoord te hebben. “Was te horen tot in Lunetten-Zuid. Schrok ervan”, is een van de reacties op Twitter.

Het bleek te gaan om zwaar vuurwerk waarmee de gevel van de Albert Heijn was vernield. Een ruit naast de ingang van de winkel was door de klap gesneuveld. Agenten die op de melding afkwamen konden al snel twee verdachten arresteren.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Stenen

Even later kwam ook de forensische opsporing ter plaatse om onderzoek te doen en bewijsmateriaal veilig te stellen. Terwijl zij aan het werk waren, werden ze vanuit het niets bekogeld met stenen door een groep jongeren. Niemand is hierbij gewond geraakt.

In de directe omgeving konden agenten nog een verdachte aanhouden. Bij het zoeken naar de daders is ook een helikopter ingezet. De politie is momenteel op zoek naar getuigen en vraagt mensen die iets hebben gezien zich te melden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michael (@michael_politie)

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Jeroen

  Ik kan hier een heel makkelijke grap maken over een gooilaan..

 2. Katja

  Waar zijn de ouders ? Kind maken is makkelijk, maar opvoeden ho maar.

 3. Fred

  Het wordt steeds gekker, en altijd weer die zogenaamde “jongeren”.
  Wat bezield die gasten toch ?
  Ik woon in de omgeving van ‘t Goylaan en hoor vrij regelmatig zware explosies, en deze was bij mij ook te horen.
  Er zwerft hier een flinke groep “jongeren” rond die gewoon niet wil deugen, het wordt tijd dat hier eens echt hard tegen wordt opgetreden, je voelt je niet meer veilig op straat.

 4. Wies

  Altijd wat te doen op bepaalde plekken. Het is een beetje als een lek dak. Ja, je kunt er een emmertje onder het lek zetten, maar het dak blijft lek. Een gerichte aanpak mag alleen niet. De opvatting aan de ene kant van het politieke spectrum (niemand deugt, iedereen opsluiten/straffen) en de andere kant van dat spectrum (iedereen is alleen maar slachtoffer van sociaaleconomische omstandigheden en zielig) verhinderen een goede aanpak. Beide standpunten zijn natuurlijk slechts een deel van het verhaal. Maar beide standpunten zorgen voor verlamming, en de politie mag de rekening betalen met pappen en nathouden.

 5. Alain

  Stel onverlaten met een vuurwerkbom. Als het daar bij blijft, mogen we ons in onze handjes wrijven.

  Wat dan ook mag gezegd worden: er zijn wijken en straten van Utrecht waar je dan van verwacht dat het rommelig gaat worden en tot nog toe is dat niet gebeurd. Bij deze dan ook erkenning dat de bewoners daar, die vaak in een hoek worden gezet, of een stempeltje krijgen, niet in deze onzin zijn meegegaan.

  Utrecht, zorg voor elkaar!

 6. Lombokker

  Fijn dat het in Utrecht tot nu toe rustig is gebleven. Chapeau voor degenen die dit voor elkaar hebben gekregen.

 7. UTRECHTSE JANTJE

  Appie Heijn mag blij zijn , dat de Politie zo snel ter plaatse was dat er niet geplunderd kon worden , dus Hulde voor deze inzet ! Maar de ouders moeten hun kinderen eens voorlichten over wat deze baldadigheid de betrokkenen allemaal niet kost , en dat het via ‘n omweg met het doorberekenen van de kosten , ook op hun bordje terecht komt …

 8. Hulpdienst

  En dan gaan wij als hulpdienst terplaatsen om alles veilig te stellen en alles dicht te zetten wordt je bekogeld met stenen bus beschadigd en zelf met de schrik vrij gekomen.

  Hard optreden tegen dit tuig ergens wegstoppen en de sleutels weggooien.

 9. cas

  Goh, weer in een van de achterstandswijken… en die mensen vinden het gek dat ze een stempel krijgen..

 10. Vilma

  Jaren gewoond. Stikt er van het tuig.

 11. Wendy

  Ouders zijn nergens te bekennen. Jongeren lopen urenlang te dolen op straat terwijl de ouders thee zitten te drinken en fotos van de laatste vakantie zitten te kijken. Ach ja, wat ik zeg, is niet nieuw.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).