Jongeren in Utrecht spelen weer kat-en-muisspel met politie Jongeren in Utrecht spelen weer kat-en-muisspel met politie

Jongeren in Utrecht spelen weer kat-en-muisspel met politie

Jongeren in Utrecht spelen weer kat-en-muisspel met politie
De gemeente Utrecht heeft dinsdagavond weer een noodbevel afgegeven voor een deel van Kanaleneiland. Ook rond de Marnixlaan was het gisteravond weer onrustig. Op beide plekken staken jongeren vuurwerk af en werden er brandjes gesticht.

De gemeente Utrecht heeft dinsdagavond weer een noodbevel afgegeven voor een deel van Kanaleneiland. Ook rond de Marnixlaan was het gisteravond weer onrustig. Op beide plekken staken jongeren vuurwerk af en werden er brandjes gesticht.

De politie was gisteravond zichtbaar aanwezig op meerdere plekken in de stad. Via sociale media wordt de afgelopen dagen steeds opgeroepen om in de avond- en nachturen trammelant te veroorzaken.

Het werd dinsdagavond vanaf 21.00 onrustig. Er werd onder meer een motor in brand gestoken onder de Marnixbrug. Ook rond de omgeving van de Rijnbaan in Kanaleneiland werd het vervolgens onrustig en bleven mensen op straat hangen. De politie heeft in de loop van de avond zeker vijf personen gearresteerd.

Update: het OM laat weten dat er twee mannen uit Hilversum zijn opgepakt voor het oproepen tot rellen in Kanaleneiland.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Berk

  Tijd om de ME in te zetten, wapenstok erover, paar honden er achteraan, dit kan niet meerdere dagen zo doorgaan. Ergens moet je een grens trekken.

 2. dc

  Hey Berk, wist je dat de ME al een paar dagen wordt ingezet?

 3. JdV

  Foei Diederik, Bart Jan en Anne-Fleur. Hebben jullie dan geen goede opvoeding genoten. Schandalig !

 4. Yoshua

  @Berk, precies ze moeten politie en ME erop afsturen, hoogste tijd daarvoor.

 5. Ferry

  Energy drank kanon erop

 6. Massegast

  @Berk — Misschien staat er ergens in een achterafje van het Paardenveld nog een waterkanon. Lijkt me een goed stukje innovatie van het politiewerk. De politie werkt zonder enige verrassing en veel te voorspelbaar. Ik lees in De Telegraaf dat er bij de Utrechtse politie verschillende opvattingen over de aanpak zijn. Hopelijk is dat het begin van verandering.

 7. Katja

  Staat van beleg afroepen en uitgaansverbod. Tevens boete voor het in bezit hebben van vuurwerk vóór Oud-en-Nieuw.

 8. Koel Hoofd

  Ach, in de jaren tachtig hadden we voetbal hooligans, die werden uiteindelijk volwassen en raakte uitgeblust.
  Nu is er een nieuwe generatie jonge hooligans opgestaan met een andere achtergrond maar wel dezelfde sociale problemen.
  Los die problemen op in plaats van ze te onderdrukken, dat is de les uit het verleden welke bestuurders nu opnieuw aan het leren zijn.

 9. Bah

  De woordkeuze is weer om te huilen: “kat-en-muisspel”, “onrustig”, “brandjes gesticht” en “trammelant”. Ik mis alleen nog “gezellige drukte”, “kwajongens” en “feeststemming”.

 10. Justin

  @koel hoofd: Appels en peren. In tegenstelling tt de jaren 80 hebben jongeren nu alle kansen. De sociale problemen waarover jij praat zijn mede te wijten aan het feit dat de wil om te slagen ontbreekt, ouders afwezig zijn in de opvoeding en men instant vervulling wil van behoeften ipv er voor te knokken. Tel daarbij op de totale minachting die zij hebben voor iedereen die hun geloof niet aanhangt, de weerzin tegen de westerse maatschappij en het gevoel onaantastbaar te zijn.
  de problemen die opgelost moeten worden zijn (gebrek aan) zelfreflectie, normen en waarden, respect en opvoeding. Maar zolang je nog steeds mensen hebt als Bouchra Dibi ‘adviseur krachtwijken’ die compleet de oorzaak aan anderen wijt (De oorzaak moest niet in verveling en oververhitting worden gezocht maar in de uitzichtloze situatie waarin ze zitten en in het gebrek aan ‘talentontwikkeling’ in de wijken. Ze wilde het niet goedpraten maar ‘Utrecht moet wel anders gaan werken’. https://www.ad.nl/utrecht/faisal-19-en-aimane-23-waren-bij-de-rellen-in-kanaleneiland-het-was-de-kick-maar-vooral-ook-onvrede~a0711547/) is een structurele oplossing ver te zoeken. En dan grijp ik graag terug naar de jaren 80, wie niet luisteren wil moet maar voelen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).